Sony XS-L121P5 Vs Pioneer TS-W305C

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 25 Яну 2004, 16:39

ASEsound systems написа:...четири параметра в книжките които са чели и ако неса да вземат да отворят дебелите книги на другаря Попянев там са изследвани...

От прочетеното преди малко в едно тънко списание
- Резонансна честота на открито fs
- Обща ефективност Qts
- Еквивалентен въздушен обем Vas
- и за четвъртия предполагам, 4е е Qes

П.С. Понеже тея неща ги пиша по-скоро на изуст от колкото с разбиране ще се радвам ако някой поясни какво точно преставляват.
Последна промяна Nikolay1 на 25 Яну 2004, 17:43, променена общо 1 път
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 25 Яну 2004, 17:32

признавам подцених те малко,но не се изчервявай не е толкова срамно че незнаеш за четвъртия параметър,който нее толкова важен но все пак има значение ако си решил да сглобиш един bandpass.A щом ти е известен Qts за какво ти е Qes,що не се замислиш малко.А може би Qes ти трябва защото знаеш и вътрешното съпротивление на усилвателя с който ще захранваш говорителя и си решил със сложни изчисления да повлияеш на хода на честотната характеристика на говорителя и на база на това да го сложиш в подходяща "къщичка".Не ми се вярва,не е по силите ти. :?
И все пак опитаи се да кажеш нещо за free-air и enclosure,a и друго наистина съм склонен да вярвам че от тези неща,които преди малко написа нищо не вдяваш,ако не е така обиди ни в противното все пак мисля,че доста хора ще научат много ама много полезна инфорация.

Кой кашля?
Аватар

Мнение от Nikolay1 » 25 Яну 2004, 18:02

Peace :bchug:
Последна промяна Nikolay1 на 27 Яну 2004, 18:14, променена общо 1 път
Oня русия

Потребител
Аватар

Мнение от VAGABOND » 26 Яну 2004, 15:17

Stormer написа: МНОГОЗНАЙКОВЦИ НЕ СЪМ УМРЯЛ ЗА ваШТа ПОМОЩ, АЗ ТЕЯ НЕЩА ВСЕ ЩЕ ГИ НАУЧА И ЩЕ СЕ ОПРАВЯ А ВИЕ МОЖЕ ДА СЕ НАВРЕТЕ С КНИЖКИТЕ НА ДРУГАРЯ ПОПЯНЕВ ТАМ КАДЕТО БАС НЕ УДРЯ :1: И ДА НЕ ДРАЗНИТЕ НАС ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО :twisted: :twisted: :twisted:

Тогава като не ги разбираш тези работи, защо се правиш на всезнайко когато хората ти го казват на готово а ти си пишеш някакви глупости за който нищо незнаеш и ако си мислиш че от няколко списяния ще научиш нещо, мога да ти кажа че мноо грешиш истината е в опита а, когато някои с опит ти говори е по-добре да го изслушаш а не да му казваш че не разбира, защото по този начин сам се правиш за смях, не мислиш ли :?: :twisted:
Изображение

Кой кашля?
Аватар

Мнение от Nikolay1 » 26 Яну 2004, 18:35

П.С. Понеже тея неща ги пиша по-скоро на изуст от колкото с разбиране ще се радвам ако някой поясни какво точно преставляват.
:arrow: е тоя П.С. никой ли не го видя, 4е и на двамата ви станах крив :?: в случая да по-малко знам и затова искам да науча, но не смятам, 4е начина да ми го обясните е като се заяждате и държите надменно :roll: айде и със здраве......
Oня русия

младши ентусиаст
Аватар

хахаха

Мнение от tokarew » 26 Яну 2004, 21:10

еми мноо яко им го каза те само се заяйдат :lol: няма спор втова трябжа да се обсаждат по сериозно нештата 8) хаааааа
ИзображениеИзображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 26 Яну 2004, 22:40

:cop: Другият администратор Ви предупреди - по-спокойно с тона! Този форум може да се похвали с най-спокойния език и с най-голяма отзивчивост! Нека не го разваляме!

За VAGABOND, ASEsound systems и Stormer - нека обединим усилията си като изложим интересни теми и факти относно HiFi отколкото да преминаваме към дразги ... Научени хора няма! Това е ценното на такива форуми - всеки споделя знанията си и обогатява останалите!

Потребител
Аватар

Мнение от VAGABOND » 27 Яну 2004, 0:31

Тук явно много хора се обидиха, а това не е целта ми.
:idea: Но все пак да не забраваме, че истината се ражда в спора :!:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2004, 15:57

говорителите са много подобни по характеристики така като ги гледам (не, не съм чувал нито един от тях). решението ти трябва да бъде продиктувано от 2 неща: това със какъв усилвател ще ги храниш и какъв обем на кутията изискват. не видях втората характеристика написана никъде (може и да съм я пропуснал), така че ако усилвателя ти може да вдигне максимално 350 вата синус (или дори и до там не може да стигне)- взимай сони-то. ако можеш да вдигнеш 400 синус или повече- взимай пионера.

без да изпадам в детайли...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 27 Яну 2004, 18:07

И за да смекчим малко тона и да не се заяждаме повече,ето едно решение за кутия(отнася се само за Pioneer TS-W305C):
1.вътрешения обем трябва да е 38 лтр.От по голям няма смисъл,само ще заема място а резултата ще е много малко по-добър.
2.кутията трябва да има басрефлекс с диаметър 75mm и дължина 95-100mm.
Това изпълнение дава 42Hz долна гранична честота,а при 50Hz звуковото налягане е +4db.
Изображение
За да се постигнат тези резултати кутията трябва да е добре уплътнена(залепена).Няма значение дали е облицована от вън,това няма да и помогне да звучи по добре по никакъв начин.Трябва да се изработи от твърди плоскости шпертплат>мдф>талашит.Говорителя трябва да е поставен така че да не придава вибрациите си към кутията.Има и някои други тънкости но тях в следващите епизоди.
A между другото ако на някой от тези два говорителя за които говорим им се пусне 300W реално,ще избуФФФне :shock:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 27 Яну 2004, 20:40

200В са му границата според моя скромен опит с този говорител
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Предишна

Назад към Car аудио и видео