ot bmw-azlk 412???

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ot bmw-azlk 412???

Мнение от koko_star » 25 Яну 2004, 11:19

мом4ета 4увал съм 4е азлк 2140 е произведен от крадени от руснаците скици на бмв/не знам кои модел/интересувам се 4ували ли сте не6то по въпроса :dunno: дори и двигателите имали сходни 4асти???

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 25 Яну 2004, 11:33

:OT:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 25 Яну 2004, 12:02

kво пък и има на колата.смея да твърдя 4е москви4а ми e закъсвал мноо по рядко на пътя/ли4ен опит/ и поддръжката ми излиза 100 пъти по евтино...бмв -то 6то спря в снега на село а москви4а си върве6е като по асфалт през 40 см преспи???
п.с.:това стана в4ера.отидох на село колата затъна и се върнах с реиса да я изтегля с мустанга

Мафиозо!
Аватар

Re: ot bmw-azlk 412???

Мнение от rado_rf » 25 Яну 2004, 12:55

koko_star написа:мом4ета 4увал съм 4е азлк 2140 е произведен от крадени от руснаците скици на бмв/не знам кои модел/интересувам се 4ували ли сте не6то по въпроса :dunno: дори и двигателите имали сходни 4асти???

През 1972г. руснаците пускат на пазара Москвич 412 - купе на осмица нов двигател копиран от БМВ. Дотогава се монтира двигател произведен от оригинална поточна линия на Опел изнесена от Берлин след превземането на града от руснаците. По-късно крадат дизайна са Симка и така се получава Москвич 1500. Когато започват да го сглобяват в Ловеч той вече е снабден с дефорсиран двигател и леееко променена външност.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от momo » 25 Яну 2004, 17:15

през ръцете са ми минали и тоя мохер 412 и БМВ Е21 315 и мога да ти каза ,че разликата между двигателите е само надписа на главата :lol: много части са почти еднакви ... наклона на цилиндрите е същия . тези коли са пример за " руско " и " немско " . сам виждаш колко могат да правят коли братята руснаци :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 25 Яну 2004, 18:32

няма зна4ение 4е е крадено.то вси4ки коли са по един принцип така 4е никои няма да измисли нова..все пак мерси
BMW is the car...another cars are just traffic

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 26 Яну 2004, 11:16

koko_star написа:бмв -то 6то спря в снега на село а москви4а си върве6е като по асфалт през 40 см преспи???
п.с.:това стана в4ера.отидох на село колата затъна и се върнах с реиса да я изтегля с мустанга

Аз вчера също спрях в 40-см пряспа и ме подмина мохер, мисля, че е щото БМВ-то има просвет отдолу 10 см. (поне мойто де...), а мохера - 30 ??? :lol: :lol: :lol:

Ама с веригите съм като снегорин !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Яну 2004, 18:57

разликата между двигателите е само надписа на главата

Абсолютно вярно! И съвсем не е случайно, че това са едни от най-сполучливите руски двигатели, поне според мои познати, които са се занимавали с години с руски коли. Само изработката на детайлите куца здраво - нещо не са доизкусурили калъпите... Абе, руска работа...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 26 Яну 2004, 20:20

Абсолютно вярно! И съвсем не е случайно, че това са едни от най-сполучливите руски двигатели, поне според мои познати, които са се занимавали с години с руски коли. Само изработката на детайлите куца здраво - нещо не са доизкусурили калъпите... Абе, руска работа...[/quote]
и аз си мисля така 6тото много 4асти като селеновите втулки/да ги еба и фал6ивите на десетина хиляди км ги сменям/ и зъб4атите колела в касетата на диференциала ми създаваха ядове

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 26 Яну 2004, 20:21

а за двигателя не знам как стоят не6тата на 96 000 км е и не му е сменяно ни6то освен изпускателен клапан

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 26 Яну 2004, 23:46

Аз не знам за двигателя, но с толкова много копиране май се е получил тюрлю гювеч!!! :lol: :lol: :lol: Поне дизайна е неземно бездарен, не знам от кой са крали, но според мен по-скоро са взаимствали от дизайна на некой контейнер за боклук!!! :lol: :lol: :lol:
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

мутра
Аватар

Мнение от Gorby » 27 Яну 2004, 3:22

Вече 7 години почти карам 21412 и не мога да кажа много лоши думи за него. Руснаците, че са копирали копирали са, но за съжаление пак са били пияни. Двигателя е докаран много близо до BMW-то но само като архитектура (с малки разлики де). Блока е с цилиндрови гилзи, има отвратителна охладителна система, спирачките са под всякаква критика и има доста тежка предница, която комбинирана с прекрасното предно предаване, което ИЗТЕГЛЯ :wink: от завоя, водят до стабилно подзавиване.
За тези селенови втулки, които в действителност нямат никаква връзка със селена, който е полупроводников елемент и е доста скъп, зависи много колко качествена е гумата използвана за изработка им. До колкото съм чувал от сравнително достоверни източници, използват каретата им във Форд Косуърд ама това си е под въпрос де. След като аз успявам да ги потроша сравнително бързо с тези 78hp, какво остава за Форда.......
Дали двигателя става не мога да кажа със сигурност, но това лято Роската ми каза "Давай да слагаме 1,8-то". Единствената причина да не пробвам беше баща ми тъй като колата се води на негово име а той смята, че това е незаконно (не, че е много законно де), какво съм щял да правя ако ме спрът куките и как ще минавам прегледи. На външен вид са еднакви, незнам скоростите дали ще паснат но нагоди го и нагоденко ще помогнат :) . Само дано при някой старт да не ти проължи предницата напред а ти да останеш гледайки на място :lol: :lol: :lol:
Изображение
Изображение
Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 27 Яну 2004, 9:20

ТОВА Е BMW ФОРУМ! АКО НЯКОЙ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ ДА ПРОЧЕТЕ НАПИСАНОТО ПОД "ОСНОВЕН ФОРУМ"!

koko_star в момента нямам време, но ще седна и сериозно ще ти ревизирам всичките мнения! Не искам да виждам повече подобно истории - ползвай москвич форум в дир.бг, не този!!!
Първо и последно предупреждение!!!

Назад към Основен Форум