М3 или "Ако нямаше акциз"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

М3 или "Ако нямаше акциз"

Мнение от ivan1979g » 07 Май 2007, 23:31

Видях обявата и понеже не пишеше, че е нов внос, отидах да видя колата. Е36 купе от края на 1992. 286к.с. (въпреки че автоджамбазите бяха написали 290 :mhihi: ), черна, черен кожен салон, ел. седалки, няма airbag, някой беше изкурубил радиото :shock: . Колата е много запазена, с много дребни забележки по интриора, и никакви отвън (напълно оригинален вид). Даже и гумите бяха прилични.
На място работеше добре.
Искат и 10 000лв и отделно купувача плаща акциза (12 700лв). Колко реално струва тази кола, след като с разходите и печалбата и искат 10бона? Може ли да струва 3-4хил. евро, защото в немското мобиле започват от 7хил. евро, а читавите са по 9хил?

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 08 Май 2007, 2:11

Някой май се е разхождал на Горубляне под моста :lol:
С Милко ходихме да я гледаме тази кола защото той имаше мераци към нея. От общи познати разбрахме, че е докарана по поръчка за някой си обаче в последният момент въпросният човек се е отказал и не я е платил.
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 08 Май 2007, 8:27

Има и момент при който човека за да я е поръчал е оставил капаро и не знаеш с колко пари е изгорял, а тая кола за да се продаде трябва да е в цена, иначе няма кой да даде пари за нея
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 08 Май 2007, 12:09

Nasti написа:Има и момент при който човека за да я е поръчал е оставил капаро и не знаеш с колко пари е изгорял, а тая кола за да се продаде трябва да е в цена, иначе няма кой да даде пари за нея

Като прочетах мнението на X-citer и аз си помислих това. Но даже и при сегашната цена, тоя акциз... :(

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 08 Май 2007, 12:47

А има ли вариант в който да си се метна на тая кола и да ида да си я рег-на в Германия и държавата да ме фане за ХХХХХХХХХХХХ ? Съответно и там да и се плащат данъците и т. на т.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Май 2007, 12:54

turboto написа:А има ли вариант в който да си се метна на тая кола и да ида да си я рег-на в Германия и държавата да ме фане за ХХХХХХХХХХХХ ? Съответно и там да и се плащат данъците и т. на т.

Всичко може ,ма не мисля че ти се ще да и плащаш данъците в германия,просто защото за две години ще им дадеш колкото за акциза тука ;)
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Май 2007, 13:17

vld написа:...

При 400 ЕУР годишен данък и 550 за TUV не мисля,че точно за 2 години се избиват парите от акциза.. ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 08 Май 2007, 15:32

///MapTo написа:

При 400 ЕУР годишен данък и 550 за TUV не мисля,че точно за 2 години се избиват парите от акциза.. ;)

я, как го сметна точно за тези коне и тази година? да не си объркал само с МЕСЕЧЕН данък :mhihi: дай един линк като смяташ прецизно да видиме и ние тази далавера ;) (вероятно е толкова на тримесечие)
а TUV-а го правят турците за по 70 евро ако не караш из Германия, споко ;)

за колата - вероятно е фрашкана с проблеми на тази цена от която имат и печалба освен разходите по докарване

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Май 2007, 17:19

///MapTo написа:

На тази кола само гражданската за една година ще е на 1000Е ;)
И нема да може да я регистрираш там па да я караш с нашенска застраховка ;)
Ако много държиш ше звънна да питам с точност какви са разходите на година ;)
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 08 Май 2007, 17:34

Значи принципно завиви смного на кой на името се води в германия, смиъсл , ако е дългогодишен шофьор и не е имал ПТП та цената на ГО то ще му е с до 40% по ниска от таз на начинаещ или с малък .. опит :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 08 Май 2007, 17:40

t0sh написа:...
за колата - вероятно е фрашкана с проблеми на тази цена от която имат и печалба освен разходите по докарване

Изглеждаше запазена. Не че е някаква гаранция, но е по-вероятно да е читава ако изглежда добре, отколкото да прилича на курник и да се окаже без проблеми.
А цената не е ясно точно колко е (виж горните постове за капарото).
Лошото е че и да е читава, с тоя акциз става 22-23 бона и май само ще събира зяпачи.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 08 Май 2007, 18:04

Ще бъде регистрирана на жена с 22 годишен опит зад волана немска книжка и никакви провинения в град Нюрнберг... колко ще струва?

Питам чисто за спорта... а за да могат останалите да си направят някои сметки за ориентация

Назад към Извън Темата