За фотографията, диг. апарати, снимки, информация и други...
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
fANTONa написа:SpUd3r написа:Всичко зависи от модела не от марката![]()
Защото примерно Канон 400Д е на цената на Никон Д80 и Никона го мачка,но пък при професионалните Канона е изрода
Иначе при полупрофесионалните май е наравно
ами zа професионалните съм сигурен 4е канон са номер 1 , zа другите нямам по4ти никаква информация , но тоzи които си вzех е много доволен, но няма как да го сравня с други марки полупрофесионлани ...
Е да ма професионалните апарати струват по 5000 в зелено

Както казах не е от марката,а от моделите.ГЛупаво е да се робува на някаква марка специялно при фотоапаратите,защото някой неща са по-хубави,а други не

fANTONa написа:това което си купих аz canon s3 is отстъпва на СЛР главно по обектив ( което хич не е малко)
Я пробвай да снимаш на 800 исо с твойто апаратче и с един СЛР на 1600... опа кво стана май слр-а е с по-хубаво качество (а ако е по-хубав и на 3200 ще е по-хубаво и с по-малко шум)
И изобщо предимствата на СЛР-а са много големи,глупаво е да казваш нищо особенно не са само обектива е по-различен
fANTONa написа:zа финал 2 ... на фотошопа само "crop" и "resize" функциите приzнавам и техните подобни ... другото вече иzлиzа от рамката фотография ... но не отричам че която и да е снимка , малко барната на фотошопа от някои про ... става по добра ...
Фотографията без фотошоп нямаше да съществува като изкуство,а за моделките да не говорим какви щяха да бъдат

А черно бяла снимка без фотошоп с дигитален апарат да я направиш хубаво шанса е 1 на 1000
err0r написа:Аз работя с полупрофесионален Канон ПауърШот Про - уникална машина. Ходи на Дакар - мина през Сахара, на ралито Берлин - Бреслау - прах, кал, дъжд, сняг, няма проблеми! Яд ме е, че му затрих капачето на обектива и малко се е напрахолясал отпред, ноооооо иначе е пушка!
това няма нищо общо с полупрофесионален апарат

Tux0 Ca !

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
SpUd3r, брат, ти ги разби... Не напразно "про" апаратите са цифра. Всъщност тялото е само началото на едно голямо изваждане...
It's not who You are, it's who You know...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
logout написа:Всъщност тялото е само началото на едно голямо изваждане...
Това ми звучи като "колата е началото на едно голямо изваждане"

Справка съседната тема

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Дам затова някой сапунерки са си добър компромис.Макар че не могат да направят перфектната сапунерка.Панасоник ФЗ-50 със тази оптика и стабилизация ако и бяха сложили по-голяма матрица щеше да е перфектната сапунерка без конкуренция.Същото стана и с Фуджито пак толкоз дълга оптика 35-420мм и по-хубава матрица,НО не сложили стабилизация и в дългия край без статив е почти мисията невъзможна
Е затва се дразна,че толкоз си лансират слрите всички фирми и за нормалните хора,които не могат да отделят много пари за оптики каквито им трябват си го издухват

Е затва се дразна,че толкоз си лансират слрите всички фирми и за нормалните хора,които не могат да отделят много пари за оптики каквито им трябват си го издухват

Tux0 Ca !

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
И сайтът за класици - http://www.masters-of-photography.com
Моят любимец - http://www.masters-of-photography.com/A ... bravo.html, нечовек
Моят любимец - http://www.masters-of-photography.com/A ... bravo.html, нечовек

You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Като си вземах ДСЛР-ката предпочетох да си взема никон Д50, че е с по-добър китов обектив. Така останаха кинти и за нови гуми на колата 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Тези видове апарати ги наричат "сапунерки" не знам от къде е произлязло,но така ги наричат.В тази графа попада "H" серията на Сони,"FZ" на Панасоник и други.Иначе по чужбинско ги наричат " SLR-like",ма сапунерки по-благозвучно звучи 

Tux0 Ca !

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
До колкото разбрах, ти делиш всички апарати на 2 вида - профита и сапунерки. На мен не ми е толкова зор какъв е, по-важно е да ми прави сносни снимки, които после като ги сложа на страницата на списанието да не седи като мазня и да се чудят хората дали не съм снимал с телефона.
http://www.dpreview.com/reviews/canonpro1/ Ето това е модела, за който говоря.
http://www.dpreview.com/reviews/canonpro1/ Ето това е модела, за който говоря.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Не апаратите се делят (горе-долу) на компактни,сапунерки,турбосапунерки (тия със по 12 зуум и нагоре) и натам са SLR-те който са любителски,полупрофесионални и професионални.
май така бяха разделени ако бъркам някой да ме поправи
Иначе това е важното на апарата да ти върши работа,знае ли колко хора има ,които си изкарват прехраната от фотографията и си снимат с по-нормални СЛР-и,даже и в някой студия,където снимат манекени ползват Sony R1,който го водеха за най-добрия сапунер.
Така че всичко е според нуждите
май така бяха разделени ако бъркам някой да ме поправи

Иначе това е важното на апарата да ти върши работа,знае ли колко хора има ,които си изкарват прехраната от фотографията и си снимат с по-нормални СЛР-и,даже и в някой студия,където снимат манекени ползват Sony R1,който го водеха за най-добрия сапунер.

Така че всичко е според нуждите

Tux0 Ca !

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Аз също съм доста запален по фотографията,но засега снимам с 1 Aiptek, и съм се навил за нещо по-добро,но още не съм избрал(100 процента ще е Канон или Никон)
А това е един много добър сайт за никон,а и е на български:
http://www.club-nikon.org/
Поздрави
А това е един много добър сайт за никон,а и е на български:
http://www.club-nikon.org/
Поздрави

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Само DSLR за мен! ISO 1600 + f/1.4 оптика = нощно виждане
Canon са много популярни за спортна фотография или за wildlife най-вече заради супер-телефото обективите им, онези белите с червената лентичка... Nikon пък са любими на сватбените фотографи и фоторепортери заради жестоките им светкавици. В момента про телата на Canon са светлинни години напред от всички останали, ама при популярните модели вече нямат това предимство, което имаха с 350Д - сега Nikon, Pentax, че даже и Sony, предлагат доста повече "камера" за същите пари (Д80/К10Д/А100).
Ама всичко опира до въобръжението на фотографа в крайна сметка, и компютърната обработка до голяма степен. Не забравяйте, че на компютъра фотографии не се правят - трябва да си представиш снимката с точна идея какво ще я правиш на компютъра още докато снимаш. Част от причината Анзел Адамс да е издигнат в култ е, че той е бил абсолютен бог на процеса от негатив до краен резултат много преди да се появи Photoshop
Ако щтракаш само на пълен автоматик, повечето модерни сапунерки бият DSRL-ите - просто защото така са замислени. Ако пък знаеш какво правиш, мегапикселите и типа на камерата са без особено значение.
Един любим линк и от мене: http://www.luminous-landscape.com/

Canon са много популярни за спортна фотография или за wildlife най-вече заради супер-телефото обективите им, онези белите с червената лентичка... Nikon пък са любими на сватбените фотографи и фоторепортери заради жестоките им светкавици. В момента про телата на Canon са светлинни години напред от всички останали, ама при популярните модели вече нямат това предимство, което имаха с 350Д - сега Nikon, Pentax, че даже и Sony, предлагат доста повече "камера" за същите пари (Д80/К10Д/А100).
Ама всичко опира до въобръжението на фотографа в крайна сметка, и компютърната обработка до голяма степен. Не забравяйте, че на компютъра фотографии не се правят - трябва да си представиш снимката с точна идея какво ще я правиш на компютъра още докато снимаш. Част от причината Анзел Адамс да е издигнат в култ е, че той е бил абсолютен бог на процеса от негатив до краен резултат много преди да се появи Photoshop

Ако щтракаш само на пълен автоматик, повечето модерни сапунерки бият DSRL-ите - просто защото така са замислени. Ако пък знаеш какво правиш, мегапикселите и типа на камерата са без особено значение.
Един любим линк и от мене: http://www.luminous-landscape.com/
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3