Съвет за покупка на 320I?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 18 Апр 2007, 21:25

Ти май си от ония дето си мислят,че като са си взели колата за 5000Е преди 5г то сега ще и тъсят същите пари. Е36 е супер успешен модел,но това не означава ,че цената му не пада.Факт е също така,че в последните 2 - 3 г (като изключим отпадането на митото) цената на Е36 за година пада с поне 1500лв . :winky:[/quote]

ти v_v_v си маи от долните търгаши на горубляне.влезнах и в саит в италия за коли такива цени като в бг няма,а за километрите да не говорим 120-130000 кола на 10-15г.само уникати в тая България бе :mhihi: :mhihi: :mhihi:.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 18 Апр 2007, 21:36

Трудни ли са ти цитатите?И май не съм от тия. :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 18 Апр 2007, 21:46

Май пак прекалихте :roll:
Единствената кола,която няма недостатъци,е тази от магазина.И то даже
не е много сигурно,че няма.Та при покупката на старо най-важен май
си остава късмета.
Определено,при обстоен преглед,могат да се видят повечето проблеми,
но пак не е сигурно,че след ден или седмица няма да изскочи нещо друго.
Иначе,обикновено цената на колата се определя според външния вид,
а не толко според техническата изправност.Доста често се случва
не толко лъскави возила да са перфектни технически,и обратно.Това
е пряко следствие от вижданията и разбиранията на предишния собственик.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 18 Апр 2007, 21:53

t0sh написа:бе все се отказвам уж да пиша ама... то и без това не четеет дългите постове май та все тая :mhihi:

както виждаш, един път не съм споменал мойта. мненията са ми на база че следя пазара последната година, плюс съм живал 2006-та в Мюнхен плюс имам приятел който докарва 2 пъти месечно автовоз от Германия + държи места на Горубляне. някои от колите отиват при приятели, след масови огледи на българския пазар които ги отказват - и виждам след месеци какво излиза по колите включително.

та може да греша но си мисля, че това е достатъчно за да мога да определя цената на читава такава кола, пак повтарям без да броя късметите. на късмет и за 0 може да си намериш - ми търси :)

а тука се почват едни примери с линкове все едно си пише 100% цялата характеристика на колата с всички забележки по мобилетата.

за моята специално е отделен въпрос, защото зависи колко си маниак ;) сметнато в лева налял съм и грубо над 3 бона досега без да броя бензин мита данъци каско гуми и консумативи - за да има единствена забележка леко обаждащ се повдигач. което е още 1000, а е цялата сток. и не съм я взел скъпо точно защото предпочитах аз да знам какво и как съм й правил - личен избор ;) можеше да съм ги дал при покупката тези пари и да не я пипна - но това е положението ;)

също е личен избор дали караш трошка - както се обощи, въпроса е да не платиш за перфектна и да караш трошка. аз не отказвам никой, опитвам се да кажа нещо от опит за да няма изненадани.

който е намерил на късмет изгодно без забележки - евалата за търпението и търсенето.

Ти нали знаеш,че тия 3000 дето си ги налял неможеш да си ги сложиш в цената като я продаваш.На търсещия му е леко през к*ра колко пари са наляти за подръжка на колата преди това(за хубаво или лоюшо).Нека да спрем да говорим за твоята.Явно си я пазиш и подържаш добре колицата,за което само ЕВАЛА. :) Много ми е странно как така опредляте цената главно и в повечето случаи само от годината.Как така определяте ,кола от 95 е по запазена и добра от друга 93 примерно. :roll: Това все едно слушам ламер който ми обяснява ,че новото е най-хубаво.Да ама НЕ! :twisted: Всичко зависи от подръжката :idea: Има Е36 93 хиляди пъти по-читави от други 95-96г.Прав си,че всеки сам избира какво копува,но с тия глупости ,че ако е под 8000 и под 95 е пален кенеф с проблеми не съм съгласен.За другите неща който казваш съм съгласен.И четем дългите постове не се притеснявай. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 18 Апр 2007, 22:56

ох
ако са еднакво читави, идентични, 95 вместо 93 е допълнителна екстра дефакто, и ще вдигне цената, не мислиш ли?

моята много добре й знам цената, и цената на която бих могъл да я продам евентуално, споко :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 18 Апр 2007, 23:28

t0sh написа:ох
ако са еднакво читави, идентични, 95 вместо 93 е допълнителна екстра дефакто, и ще вдигне цената, не мислиш ли?

моята много добре й знам цената, и цената на която бих могъл да я продам евентуално, споко :)

Дефакто да,но каква е гаранцията,че като е 95 е по-запазена. ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Апр 2007, 10:04

v_V_v написа:
t0sh написа:ох

Дефакто да,но каква е гаранцията,че като е 95 е по-запазена. ;)

Никаква :idea:
Най-голямо значение има колко е карана и как е поддържана!
Ако е гледана добре и 91 да е пак ще е кола.
Ако я е карал някой дето само бензин сипва и ходи на сервиз когато чуе че лопа и на пусната музика :mhihi:
Лошо :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 19 Апр 2007, 12:23

Ако я е карал някой дето само бензин сипва и ходи на сервиз когато чуе че лопа и на пусната музика :mhihi:
Лошо :idea:[/quote]

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 325Ci

Мнение от Konov1977 » 20 Апр 2007, 19:51

Ей, пичове направо ми разбихте фантазиите с мнения. :( ....аз така или иначе няма да се хлърля на първата попаднала ми кола и задължително ще мина през диагностика и разбирач, който да си каже мнението. .......а лошото е, че досега съм гледал и карал няколко 318is-ки е две 320i-ки и честно казано особено от купетата съм разочарован. Или са като ритани чайници откъм ламарина, или са издухани и разклопани отвсякъде :( ноооо както вече писах, аз не бързам. Все ще изпадне някой добър екземпляр ;) .

А между другото, един познат ми обеща да ми докара ( за до 8000лв) от Швейцария уж перфектна 320i, така че сега съм в очакване.
...а що се отнася до късмета съм абсолютно съгласен, че е много важен....лошото е че аз съм голям КАРЪК :(, затова ще трябва да си отварям очите на 4х4 :lol: преди да купувам!

Мерси за активността ви :)
Конов!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 20 Апр 2007, 23:05

vld написа:Ако е гледана добре и 91 да е пак ще е кола.

Е ти нищо не каза.Тая отдолу на подписа е '91 и поне от далече малко
прилича на кола :mhihi:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Потребител
Аватар

Какво може да покаже една диагнозтика???

Мнение от Konov1977 » 09 Юни 2007, 22:47

Здравейте фенове на марката. :help: Въпроса ми е следния: Днес видях една 320-ка в Плевен 95-та год. доста добре изглеждаща, но с неработещ климатроник (дигиталния). Иначе двигателя работи като часовник и ходовата част е добре (поне не тропаше като я пробвахме). Проблема с климатроника обаче ме притеснява....онези ми казаха, че само трябвало да му се сменят някакви предпазителчета, ама май не е само това, защото като се даде контакт и започва да работи вентилатора постоянно и нито един бутон както и дисплея не свети. Интересува ме какво да очаквам от една диагнозтика в сервиза на БМВ....т.е каква информация ще могат да ми дадат и какви проблеми могат да се открият така по колата, питам защото нямам представа.

ааа и ако някой знае, моля кажете ми колко може да струва втора ръка или ново това табло на дигиталния климатроник? Мерси предварително!! :) :idea:
Конов!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 09 Юни 2007, 23:04

Може да ти се стори странно, но проблемът ти с дигиталния климатроник може да се окаже, че ще ти струва между 0,30 и 0,50 лева, за да се оправи. За цъжаление може да се окаже и доста по-сложно... Самите управления се появяват в продава на добра цена.
Диагностиката в БМВ сервиз е добра като идея особено за двигателя.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от Konov1977 » 10 Юни 2007, 0:30

Мерси turbo .... това за диагнозтиката от такива като теб тук го разбрах и няма да го пропусна преди да купя кола колкото и пари да струва услугата в сервиза на БМВ. Поне ще съм наясно каква кола ми предлага някой си "играч". А между другото повечето търговци гледат все да те прекарат по бързата процедура и се мръщят като чуят за пробване на колата или за диагнозтика в сервиз. .....и незнам защо по подразбиране се отнасят към повечето си потенциални клиенти като към 100% балъци ......Ама дано си прав за парите за ремонта ...в понеделник ако е рекъл господ ще разбера точно за какво става дума.
Конов!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 10 Юни 2007, 1:01

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

Тази тема ще те осветли на тема дигитален климатроник проблем ;)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Предишна

Назад към E36