Колеги дайте съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Колеги дайте съвет
Имам един въпрос и се надявам някой да помогне. На извън градско каране ми пада температурата. Това нормално ли е? иначе в града си загрява бързо и не мърда от средата.
г
ами зависи колко ти пада ако е студено и е пуснато парното и не караш на жисоки обороти е нормално да ти падне.
Няма начин да няма начин
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: г
pinko_23 написа:ами зависи колко ти пада ако е студено и е пуснато парното и не караш на жисоки обороти е нормално да ти падне.
абе мен ако питаш ХИЧ не е нормално да мръдне и грам от 12 часа

студ муд скреж и лед от как смених термостата щото и моя си седеше в синята зона стрелката не мърда от средата .. така че смени го пак после ще видиш разликата

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
mitak_o написа:значи е на половина преебан

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
седи ти нонстоп отворен термостата примерно
смени го не е цифра, с работата към 50 лева и 30 минути общо. ако не се оправи тогава го мисли
смени го не е цифра, с работата към 50 лева и 30 минути общо. ако не се оправи тогава го мисли

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
термостата е!и аз го имах този проблем,в града ми загряваше, а извън града не може.Мисля че е от въздушната струя-термостата е отворен постоянно, обаче извън града струята отпред е по силна в зависимост от скоростта и охлажда колата повече,докато в града това явление го няма(освен ако не караш постоянно с 120 примерно
)сменяй го и няма да има проблеми,не е скъп както казаха колегите 

the project is ready....

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
КУНИ написа:
![]()
Винаги стрелката трябва да е на 12. Дори когато се спускам по дълго надолнище зимно време с освободена предавка стрелката не се отделя и милиметър от средата на скалата!
Я пробвай да останеш на 5-та примерно, само си дигни крака от газта и се спускай така..... и гледай кво става със стрелката

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Я пробвай да останеш на 5-та примерно, само си дигни крака от газта и се спускай така..... и гледай кво става със стрелката
[/quote]
Ами то е същото - като приключа с лъзгането по инерция
и забия предавка двигателя естествено увеличава оборотите и водната помпа завърта с по-голям интензитет охладителната течност която междувременно се е охладила от това че не съм бил на скорост и от студения въздух който постъпва отвън. Вследствие на това че вече съм на скорост студената вода от радиатора трябва да охлади кръга на системата за охлаждане и стрелката трябва да се предвижи на ляво към синята зона - да де ама тя пущината не си мърда от средата и това от конструктивна гледна точка не е сложно да се постигне а именно с два кръга на охлаждане + гореупоменатия термостат който се явява гранична полиция между двата кръга

Ами то е същото - като приключа с лъзгането по инерция

- Mollov
- Мародератор
-
Мне..... говоря ти цялата инерция да я направиш на скорост..... не към края да вкараш на скорост..... идеята е, че при инерция на скорост разхода е 0-ла, от което следва и че двигателя не се товари - колелата го движат.... и от там и не грее и водата ти се охлажда.... пробвай го и ще видиш как ще се охладиш.... 

- Mollov
- Мародератор
-
Добре, обясни ми защо....
(по-горе по-правилното е, че двигателя не се товари и от там разхода е 0-ла...)

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3