318 TDS Прекъсва!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
318 TDS Прекъсва!
Колеги вече два-три пъти ми се случи! Значи колата си върви нормално до към 130-135 км, след като стигне 140 изведнъж "губи сила" ако мога така да кажа, и се получава едно придърпване, все едно че не и стига нафта! При форсиране на двигателя на място нямя никакво прекъсване! На какво може да се дължи това нещо? Някакви предположения? Само да кажа че след нафтовият филтър съм слижил възвратно клапанче за по-лесно палене! Но.....не ми се вярва да е от него!?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Да не би на дадени обороти да прави проблема? При ускорение усеща ли се или как?
А пък най-добре една диагностика май май...
А пък най-добре една диагностика май май...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
TDS
Гледам какво си писал и си мисля,че проблема ти е много прост...
Виж къде е турбото и клапана за рециркулацияна газовете.И на двете има вакуумни маркучета за управление.Почти съм сигурен,че двете маркучета са разменени.Извади ги и им размени местата и тогава пробвай как е.Успех.
Виж къде е турбото и клапана за рециркулацияна газовете.И на двете има вакуумни маркучета за управление.Почти съм сигурен,че двете маркучета са разменени.Извади ги и им размени местата и тогава пробвай как е.Успех.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
я дай малко по-подробно... предполагам на 5 та скорост говориш за 130-140км/ч. виж кви обороти си и опитай с тези обороти на по-ниска предавка кво става с колата. ако го няма проблема, най-вероятно не и достига или въздух, или гориво... всъщност и да го има, пак само за това се сещам
Да! На пета скорост става това нещо, сега проверих всички маркучета които успях да видя. Този който е за турбото на едно място бая е стопен, почти се е прокъсал! А и друго нещо!!! Има там един клапан с реленце, та късият отсек от клапана към релето вътре има натикатна сачма! Ей сега я видях! Така се изолира този клапан! А за какво служи не знам! Слагам линк!
http://img251.imageshack.us/img251/3696/klapan1pa4.jpg
http://img251.imageshack.us/img251/3696/klapan1pa4.jpg
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега я опиши много точно проблема?
Илизай да и направиш тест 1 газ до ламарината 2 пак така 3 газ ма до дупка докато не стигне 5000об/мин.
И гледай дали го усещаш прекъсването на всички скорости?
Почти съм сигурен че най силно ще се усети на 4 и на 5та.
Уест гейта на турбото може да ти прави магарии и да не освобождава както трябва.
Направи тест,
Закарай я на диагностика там ще видят дали ти бачка уестгейта колко надува турбото и тн.
Може да е от кофти нафта.
Илизай да и направиш тест 1 газ до ламарината 2 пак така 3 газ ма до дупка докато не стигне 5000об/мин.
И гледай дали го усещаш прекъсването на всички скорости?
Почти съм сигурен че най силно ще се усети на 4 и на 5та.
Уест гейта на турбото може да ти прави магарии и да не освобождава както трябва.
Направи тест,
Закарай я на диагностика там ще видят дали ти бачка уестгейта колко надува турбото и тн.
Може да е от кофти нафта.

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2