И аз съм в клуба вече
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
И аз съм в клуба вече
Здравейте на всички,
Първо искам да благодаря на всички ви за бързото и точно съдействие на въпросите.
Миналия четвъртък и аз се сдобих с една странна красавица. Странна защото е Е36 325 ТD но има доста неща добавени покрай нея в следствие.
Плюсовете на колицата са доста:
Добавен е интеркулер(но все пак не знам това да ли означава че се е превърнала в TDS), Тръбата от турбото минава от един радиатор и така прогължава към двигателя.
Има си темпомат(много удобно нещо на дълъг път), 4 ел. стъкла, ел огледала, ел. седалки(мисля че са добавени пак след оригиналната покупка), Не знам да ли всички E36 го имат но ми направи впечатление когато си свалиш сенника и отвориш отворчето за огледалчето ти светва лампичка точно над него и на шофора ина пътника
. Има си климатик(троник) с вдете вътки който за момента не работи но в най близко бъдеще ще започне да функционира. Има големи бъбреци трети стоп, лети джанти и такива глезотии.
За минуси :
трябва да се сменят шарнирите и биалетките(от Камор така ми казаха но аз не чувам тропане от предницата) , от зад тампони. Задното дясно стъкло не ми работи и шофорското е много кофти като че ли са турили стъпков мотор при всяко кликване слиза с 2~3 сантиметъра и сприра(за тези дни полицаите ме спряха 5,6 пъти и всеки път по 20 пъти кликване на бутончето е малко кофти
, помислиха ме за някакъг гъзар с баварец, иначе да уточна спрели са ме за проверки не да ми пишат актове)
Таблото ми прекъсва от време на време и темпомата спира да функционира(но взех кординатите от BMDrago на майстора ). Колата е имала удар предна дясна страна но от 2 сервиза(едниния Камор) ми казаха че няма нищо сериозно. Трябва да сваля кориците на вратите и да ги стегна защото леко се клатят и скърцат.
Общо взето си взех колицата на мечтите си
и лека полека ще си я стегна, смених си филтрите, маслото(пък и много поемоло ламята 6.5 литра направо ме утрепа с това полусинтетично). Като натисках спирачките ми трепереше предницата и като ми шлафоваха преден десен диск семих си датчиците на дисковете и управиха ръчната. Тествах я на дълъг път и на градско.
изминати първоначално 300 км от които 130 са в града и разбирасе заради проби ми даде разход 8 лт на 100 км. Доста ръчкане на дълъг път(средно 160 км/ч и максимално 218 по таблото и 212 по GPS) ми даде 8.5 лт. Тествах го и на 120 км/ч с темпомата с което ми падна на 6 лт
(за 6 дена изминах около 2000 км).
Общо взето страхотна колица много съм доволен(измих я 3 пъти за това време
), бих я предпочел на всички които имат възможност(освен на баща ми, като чу че има 6 цилиндъра и му стана лошо, той е любител на малките дизелови колици
).
Та сигурно още доста ще ви тормозя заради този хибрид(особено заради този кулер да ли се превърнало в TDS защото от време на време ми се струва че е малко тромова, тромава защото с братми когато се пробвахме; той с бавареца а аз с тойотата на бащами която е 1.4 дизел 90 коня D4D не успя да направи голяма разлика при старта) пък и доста ще пиша на въпроси които мога да отговоря.
п.с. Снимки щях да кача но нещо не се получи по късно пак ще пробвам.
Поздрави на всички
Първо искам да благодаря на всички ви за бързото и точно съдействие на въпросите.
Миналия четвъртък и аз се сдобих с една странна красавица. Странна защото е Е36 325 ТD но има доста неща добавени покрай нея в следствие.
Плюсовете на колицата са доста:
Добавен е интеркулер(но все пак не знам това да ли означава че се е превърнала в TDS), Тръбата от турбото минава от един радиатор и така прогължава към двигателя.
Има си темпомат(много удобно нещо на дълъг път), 4 ел. стъкла, ел огледала, ел. седалки(мисля че са добавени пак след оригиналната покупка), Не знам да ли всички E36 го имат но ми направи впечатление когато си свалиш сенника и отвориш отворчето за огледалчето ти светва лампичка точно над него и на шофора ина пътника

За минуси :
трябва да се сменят шарнирите и биалетките(от Камор така ми казаха но аз не чувам тропане от предницата) , от зад тампони. Задното дясно стъкло не ми работи и шофорското е много кофти като че ли са турили стъпков мотор при всяко кликване слиза с 2~3 сантиметъра и сприра(за тези дни полицаите ме спряха 5,6 пъти и всеки път по 20 пъти кликване на бутончето е малко кофти

Таблото ми прекъсва от време на време и темпомата спира да функционира(но взех кординатите от BMDrago на майстора ). Колата е имала удар предна дясна страна но от 2 сервиза(едниния Камор) ми казаха че няма нищо сериозно. Трябва да сваля кориците на вратите и да ги стегна защото леко се клатят и скърцат.
Общо взето си взех колицата на мечтите си

изминати първоначално 300 км от които 130 са в града и разбирасе заради проби ми даде разход 8 лт на 100 км. Доста ръчкане на дълъг път(средно 160 км/ч и максимално 218 по таблото и 212 по GPS) ми даде 8.5 лт. Тествах го и на 120 км/ч с темпомата с което ми падна на 6 лт

Общо взето страхотна колица много съм доволен(измих я 3 пъти за това време

Та сигурно още доста ще ви тормозя заради този хибрид(особено заради този кулер да ли се превърнало в TDS защото от време на време ми се струва че е малко тромова, тромава защото с братми когато се пробвахме; той с бавареца а аз с тойотата на бащами която е 1.4 дизел 90 коня D4D не успя да направи голяма разлика при старта) пък и доста ще пиша на въпроси които мога да отговоря.
п.с. Снимки щях да кача но нещо не се получи по късно пак ще пробвам.
Поздрави на всички
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
само като гледам с какъв кеф пишеш и ми се пълни душата
добре дошъл иначе
Иначе сестра ми много обича да се вози при мен, като си свали сеника, като и светне лампичката и не си избожда очите

добре дошъл иначе

Иначе сестра ми много обича да се вози при мен, като си свали сеника, като и светне лампичката и не си избожда очите

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
За тоя проблем със джама ще ти помогна ако си от Сф. за има няма 20мин.
Иначе честито и само готини емоции да ти създава

Иначе честито и само готини емоции да ти създава

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
И двата джама ще погледна.А за пробата незнам аз карам бензинарка
Пиши на лс за тел. и т.н.
Пиши на лс за тел. и т.н.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

Ето и малко снимки(за съжеление с GSM)
Това е радиятора след турбото, точно под номера(рег.) и най отпред
Да ли по принцип трябва да се намира там ?
А това празно място(където се вижда сирената на алрмата) в някои теми на 'brezel' се показваше че се намира чипа(мисля да го чипосвам и аз), при вашите да ли е така пак ? И къде другаде може да се намира този чип?
Също няма и ЕГР клапата, това проблем ли е ?

Това е радиятора след турбото, точно под номера(рег.) и най отпред
Да ли по принцип трябва да се намира там ?

А това празно място(където се вижда сирената на алрмата) в някои теми на 'brezel' се показваше че се намира чипа(мисля да го чипосвам и аз), при вашите да ли е така пак ? И къде другаде може да се намира този чип?

Също няма и ЕГР клапата, това проблем ли е ?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ей тук вътре зад тоя капак е компота на колата и чипът е вътре в компота:
А иначе интеркулъра си седи добре там дето е

А иначе интеркулъра си седи добре там дето е

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
бмв
честито мн хубава кола според мен не се превърнала в тдс заради интеркуера тои е един вид допълнително охлаждане тдс е по можна разработка на бмв и има 143 коня за нея бмв са решили ,че заради увеличената мощност има нужда от добаяне на интеркулер иначе въпреки всичко това си е + ,че имаш сложено такова нещо вероятността да и прегрее колата е мн по малка
- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Не ми прилича на махагон (орогинален) Много лъщи тоя фурнирче е мисля но снимката е кофти немога да преценя .... Иначе супер много ме кефи волана стращен е ...... Ако имаше Airbag щеше да е огин
Махагона лъщи заради слънцето и е кофти снимката иначе си прилича на истинско(не ми харесва махагон по принцип но този не ме дразни някакси
), но сигурно е добавено в последствие както много други неща.
За компютъра; благодаря ще го разглобя довечера да видя какво ще изкочи от там.
А иначе относно ТДС какви са разликите между ТД то (като търсех из търсачката колкото си спомням разликата беше в кулера). Структурата на двигателя, на предавките или други неща ли са различни ?
И блягодаря за хубавите отзиви, доста се чудих преди да я взема(доста колега бяха ми писали). Много съм доволен от возията и от вървежа, и плюс това съм приятно учуден от рахода, човек колкото и да чете(6.7 среден разход) не очаква такъв разход от 6 цилиндъра.

За компютъра; благодаря ще го разглобя довечера да видя какво ще изкочи от там.
А иначе относно ТДС какви са разликите между ТД то (като търсех из търсачката колкото си спомням разликата беше в кулера). Структурата на двигателя, на предавките или други неща ли са различни ?
И блягодаря за хубавите отзиви, доста се чудих преди да я взема(доста колега бяха ми писали). Много съм доволен от возията и от вървежа, и плюс това съм приятно учуден от рахода, човек колкото и да чете(6.7 среден разход) не очаква такъв разход от 6 цилиндъра.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Волана е доста рядка находка, супер-удобен и много красив! Купето ми беше с такъв и от цялата кола, май само него не мога да прежаля... 

Never mistake motion for action...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: бмв
bader написа:честито мн хубава кола според мен не се превърнала в тдс заради интеркуера тои е един вид допълнително охлаждане тдс е по можна разработка на бмв и има 143 коня за нея бмв са решили ,че заради увеличената мощност има нужда от добаяне на интеркулер иначе въпреки всичко това си е + ,че имаш сложено такова нещо вероятността да и прегрее колата е мн по малка
Интеркулера май не е свързан с охладителната система на колата (поне така съм чувал). Май охлажда входящия възух за да е по-комфортно на турбината

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3