И аз съм в клуба вече

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

И аз съм в клуба вече

Мнение от swh_bmw » 11 Апр 2007, 21:20

Здравейте на всички,
Първо искам да благодаря на всички ви за бързото и точно съдействие на въпросите.
Миналия четвъртък и аз се сдобих с една странна красавица. Странна защото е Е36 325 ТD но има доста неща добавени покрай нея в следствие.
Плюсовете на колицата са доста:
Добавен е интеркулер(но все пак не знам това да ли означава че се е превърнала в TDS), Тръбата от турбото минава от един радиатор и така прогължава към двигателя.
Има си темпомат(много удобно нещо на дълъг път), 4 ел. стъкла, ел огледала, ел. седалки(мисля че са добавени пак след оригиналната покупка), Не знам да ли всички E36 го имат но ми направи впечатление когато си свалиш сенника и отвориш отворчето за огледалчето ти светва лампичка точно над него и на шофора ина пътника :D . Има си климатик(троник) с вдете вътки който за момента не работи но в най близко бъдеще ще започне да функционира. Има големи бъбреци трети стоп, лети джанти и такива глезотии.
За минуси :
трябва да се сменят шарнирите и биалетките(от Камор така ми казаха но аз не чувам тропане от предницата) , от зад тампони. Задното дясно стъкло не ми работи и шофорското е много кофти като че ли са турили стъпков мотор при всяко кликване слиза с 2~3 сантиметъра и сприра(за тези дни полицаите ме спряха 5,6 пъти и всеки път по 20 пъти кликване на бутончето е малко кофти :twisted:, помислиха ме за някакъг гъзар с баварец, иначе да уточна спрели са ме за проверки не да ми пишат актове)
Таблото ми прекъсва от време на време и темпомата спира да функционира(но взех кординатите от BMDrago на майстора ). Колата е имала удар предна дясна страна но от 2 сервиза(едниния Камор) ми казаха че няма нищо сериозно. Трябва да сваля кориците на вратите и да ги стегна защото леко се клатят и скърцат.
Общо взето си взех колицата на мечтите си :D и лека полека ще си я стегна, смених си филтрите, маслото(пък и много поемоло ламята 6.5 литра направо ме утрепа с това полусинтетично). Като натисках спирачките ми трепереше предницата и като ми шлафоваха преден десен диск семих си датчиците на дисковете и управиха ръчната. Тествах я на дълъг път и на градско.
изминати първоначално 300 км от които 130 са в града и разбирасе заради проби ми даде разход 8 лт на 100 км. Доста ръчкане на дълъг път(средно 160 км/ч и максимално 218 по таблото и 212 по GPS) ми даде 8.5 лт. Тествах го и на 120 км/ч с темпомата с което ми падна на 6 лт :mhihi: (за 6 дена изминах около 2000 км).
Общо взето страхотна колица много съм доволен(измих я 3 пъти за това време :yes: ), бих я предпочел на всички които имат възможност(освен на баща ми, като чу че има 6 цилиндъра и му стана лошо, той е любител на малките дизелови колици :mhihi: ).
Та сигурно още доста ще ви тормозя заради този хибрид(особено заради този кулер да ли се превърнало в TDS защото от време на време ми се струва че е малко тромова, тромава защото с братми когато се пробвахме; той с бавареца а аз с тойотата на бащами която е 1.4 дизел 90 коня D4D не успя да направи голяма разлика при старта) пък и доста ще пиша на въпроси които мога да отговоря.

п.с. Снимки щях да кача но нещо не се получи по късно пак ще пробвам.

Поздрави на всички

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 11 Апр 2007, 21:24

само като гледам с какъв кеф пишеш и ми се пълни душата :mhihi:
добре дошъл иначе 8)
Иначе сестра ми много обича да се вози при мен, като си свали сеника, като и светне лампичката и не си избожда очите :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 12 Апр 2007, 0:03

За тоя проблем със джама ще ти помогна ако си от Сф. за има няма 20мин. ;)
Иначе честито и само готини емоции да ти създава :D
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 12 Апр 2007, 0:28

от софия съм, а за кой става въпрос, предния стъпков или задния не работещ :lol:
иначе и без туй искам да дам на някой който има E36 особено 325 TDS да я пробва и да каже мнение да ли има разлика във вървежа.

Мерси за добрите пожелания, то притежанието му е приятна емоция :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 12 Апр 2007, 9:32

И двата джама ще погледна.А за пробата незнам аз карам бензинарка
Пиши на лс за тел. и т.н.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 13 Апр 2007, 13:44

Ето и малко снимки(за съжеление с GSM)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е радиятора след турбото, точно под номера(рег.) и най отпред
Да ли по принцип трябва да се намира там ?
Изображение

А това празно място(където се вижда сирената на алрмата) в някои теми на 'brezel' се показваше че се намира чипа(мисля да го чипосвам и аз), при вашите да ли е така пак ? И къде другаде може да се намира този чип?
Изображение

Също няма и ЕГР клапата, това проблем ли е ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 13 Апр 2007, 13:59

Ей тук вътре зад тоя капак е компота на колата и чипът е вътре в компота:

Изображение

А иначе интеркулъра си седи добре там дето е ;)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

бмв

Мнение от bader » 13 Апр 2007, 14:02

честито мн хубава кола според мен не се превърнала в тдс заради интеркуера тои е един вид допълнително охлаждане тдс е по можна разработка на бмв и има 143 коня за нея бмв са решили ,че заради увеличената мощност има нужда от добаяне на интеркулер иначе въпреки всичко това си е + ,че имаш сложено такова нещо вероятността да и прегрее колата е мн по малка

кандидат ентусиаст
Аватар

махагон

Мнение от bader » 13 Апр 2007, 14:03

дали махагона в центъра е добавен допълнително сигорно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 13 Апр 2007, 14:28

честито колега , да те слуша много!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 13 Апр 2007, 14:48

Не ми прилича на махагон (орогинален) Много лъщи тоя фурнирче е мисля но снимката е кофти немога да преценя .... Иначе супер много ме кефи волана стращен е ...... Ако имаше Airbag щеше да е огин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 13 Апр 2007, 15:19

Махагона лъщи заради слънцето и е кофти снимката иначе си прилича на истинско(не ми харесва махагон по принцип но този не ме дразни някакси ;) ), но сигурно е добавено в последствие както много други неща.
За компютъра; благодаря ще го разглобя довечера да видя какво ще изкочи от там.
А иначе относно ТДС какви са разликите между ТД то (като търсех из търсачката колкото си спомням разликата беше в кулера). Структурата на двигателя, на предавките или други неща ли са различни ?

И блягодаря за хубавите отзиви, доста се чудих преди да я взема(доста колега бяха ми писали). Много съм доволен от возията и от вървежа, и плюс това съм приятно учуден от рахода, човек колкото и да чете(6.7 среден разход) не очаква такъв разход от 6 цилиндъра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Апр 2007, 15:39

Волана е доста рядка находка, супер-удобен и много красив! Купето ми беше с такъв и от цялата кола, май само него не мога да прежаля... ;)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 13 Апр 2007, 16:13

май само него не мога да прежаля...

Наистина е удобен, ако някой ден реша да си я upgrate'на колата(е46 например) ще ти го подаря ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: бмв

Мнение от kriso85 » 13 Апр 2007, 17:08

bader написа:честито мн хубава кола според мен не се превърнала в тдс заради интеркуера тои е един вид допълнително охлаждане тдс е по можна разработка на бмв и има 143 коня за нея бмв са решили ,че заради увеличената мощност има нужда от добаяне на интеркулер иначе въпреки всичко това си е + ,че имаш сложено такова нещо вероятността да и прегрее колата е мн по малка

Интеркулера май не е свързан с охладителната система на колата (поне така съм чувал). Май охлажда входящия възух за да е по-комфортно на турбината ;) . Иначе двгателите са почти идентични. Прегряването на колата може да дойде от други неща , не от липсата на интеркулер ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Следваща

Назад към E36