Помощ с една турбо карта.
Модератор: bum_bum
11 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ с една турбо карта.
Значи хванал съм се да поизчислявам малко и да се пообразовам обаче нещо не ми излизат сметкитее.Става въпрос за ето тази карта
Така..всички формули за изчисление на кпд-то на компресора съм взел на готово от темата "турбо конверсия"-там всичко е обяснено по-подробно и ми е по-лесно да работя с формулите.Обаче вижте какво се получава при сметките
PR= (31,9+14,7+1,5)/14,7=3,27psi
31,9 е буста в psi
14,7 е атмосферното налягане
1,5-прешър дроп на кулера(тва го взех на готово ама на дали ще има такова изменение в сметките)Вече имаме PR който се получава доста над картата.Та това ми е въпроса де дали аз нещо бъркам или картата(която съм я взел от саит на GARRET и е специално за гт1544)нещо не е както трябва.
Моля ви помагайте
Така..всички формули за изчисление на кпд-то на компресора съм взел на готово от темата "турбо конверсия"-там всичко е обяснено по-подробно и ми е по-лесно да работя с формулите.Обаче вижте какво се получава при сметките
PR= (31,9+14,7+1,5)/14,7=3,27psi
31,9 е буста в psi
14,7 е атмосферното налягане
1,5-прешър дроп на кулера(тва го взех на готово ама на дали ще има такова изменение в сметките)Вече имаме PR който се получава доста над картата.Та това ми е въпроса де дали аз нещо бъркам или картата(която съм я взел от саит на GARRET и е специално за гт1544)нещо не е както трябва.
Моля ви помагайте

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Опп
пропуснал съм да спомена че става въпрос за двг на 318тдс.До колкото имам инфо турбината му надува на 2,2бара
Много се съмнявам тука ама погледнах една таблица иу там пишеше че 318тдс и 325 тдс надуват на 2,2бара.А аз зная че 325тдс-а е на около 0,7 и за тва много се съмнявам.Пуснал съм и тема в е36 ама никой не отговаря и аз за тва се опитвам сам ама нещо греда май. 

Такаа направих сметки сега като ме поправи jamie(благодаря) и се оказа че всичко си идва на мястото(поне според мен)
ето и таблицата сега
Първата чертичка е за 2000оборота, втората за 4000.Така ми излизат сметките.И ако всичко е вярно тва турбо не идва ли малко(гледам примера с картата в другата тема)?
Сметката направих сега като от тая стойност в таблицата извадих атмосферното налягане и се получи,но докъде е вярно който разбира да каже.
ето и таблицата сега
Първата чертичка е за 2000оборота, втората за 4000.Така ми излизат сметките.И ако всичко е вярно тва турбо не идва ли малко(гледам примера с картата в другата тема)?
Сметката направих сега като от тая стойност в таблицата извадих атмосферното налягане и се получи,но докъде е вярно който разбира да каже.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не познавам дизеловия 1.8 но за бензиновия иС тия 20лбс/мин са при около 6000 оборота на 1 бар и малко отгоре.
При 2000 са 6.7лбс/мин, при 4000 са 13лбс/мин.
Цифрите са ориентировъчни. Предполагам че при теб тия стойности ще се получават дори при по-високи обороти. Заложи на това че 10лбс/мин ще имаш при около 3800-4000 оборота например.
Цифрите са ориентировъчни. Предполагам че при теб тия стойности ще се получават дори при по-високи обороти. Заложи на това че 10лбс/мин ще имаш при около 3800-4000 оборота например.
jamie написа:Не познавам дизеловия 1.8 но за бензиновия иС тия 20лбс/мин са при около 6000 оборота на 1 бар и малко отгоре.
Нещо не те разбрах

Аз исках някой да каже дали сметките са верни и ако е така това турбо не идва ли малко малко за тоя двг?Така като гледам по картата максималната мощност е в диапазона 3000-4000 оборота.А тдс-а го дават с максимална мощност при 4400 оборота.Или няма значение че пик-а на турбото ще е около 3500-600 оборота,а то да си постига мощността при по-високите обороти?Та за това питам дали са ми верни сметките.
Благодаря все пак че някой се хвана да ми пообясни малко

Погледни KKK-03 : http://not2fast.wryday.com/ (сайта не бачка в момента, незнам защо)
2xKKK-03 захранват перфекно 2.7 литра двигател от 2500-7000 оборота, а по-голям една на малко по-малък надув
или GT2059/GT2259 ot: http://www.turbodynamics.co.uk/GTRSmallList.htm
2xKKK-03 захранват перфекно 2.7 литра двигател от 2500-7000 оборота, а по-голям една на малко по-малък надув
или GT2059/GT2259 ot: http://www.turbodynamics.co.uk/GTRSmallList.htm
11 мнения
• Страница 1 от 1