Това климатик или климатроник е?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 01 Апр 2007, 23:24

Leon, само малка поправка .... сам си решава от къде да духа като е на АУТО ;) , поне моя така прави :mhihi: даже на снимката, която съм постнал на 2-ра страница (правил съм я на моята кола) си се вижда. На пълно ауто е. Ако ти му кажеш от къде да духа той сам си "пипа" само вентилатора.
_!_

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 01 Апр 2007, 23:31

Е и моят Климатроник КЛиматик или каквото е е същия ама най-добре за респект на колата е да казвам двузонов климатроник :mhihi:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 01 Апр 2007, 23:39

Leon написа:Леле, какви мнения изчетох... Ето няколко ФАКТИ:

1. Като сложиш едни градуси, това чудо, дето му търсите името ги поддържа. Тоест през деня колата се е напекла - пуска студено (колкото може отвън, ако не му включиш "снежинката"), а вечер като захладнее пуска топло, за да докара пак същите градуси.

на моя пък трябва да му завъртя колелцето отгоре,щот не се сеща сам студено или топло да духа, да е.а и дигиталната и дръгня! :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 02 Апр 2007, 0:06

Gottlos написа:
Leon написа:Леле, какви мнения изчетох... Ето няколко ФАКТИ:

1. Като сложиш едни градуси, това чудо, дето му търсите името ги поддържа. Тоест през деня колата се е напекла - пуска студено (колкото може отвън, ако не му включиш "снежинката"), а вечер като захладнее пуска топло, за да докара пак същите градуси.

на моя пък трябва да му завъртя колелцето отгоре,щот не се сеща сам студено или топло да духа, да е.а и дигиталната и дръгня! :dunno:

Хвърляй го :mhihi: :mhihi: :weed:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 02 Апр 2007, 23:05

в крайна сметка какво се оказа че е :mhihi:
според мен климатика е само 1 копче А/Ц като на старите кошници .. цъкаш и духа студено
има ли градуси би трябвало да е климатроник
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Апр 2007, 9:28

:yes:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 03 Апр 2007, 10:12

Space написа:Е като не може сам да си наглася силата на духане къв ТРОНИК е? :roll:
И няма нищо автоматично в него. Ти му казваш колко да духа, как да го духа и от къде да го духа (мале много духане стана :mhihi: ) чист климатиk си е тва....

ей тва е ТРОНИК http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2545255

Ако бъркам моля поправете ме ;)

Един въпрос и от мен , как се изписва AUTO на дисплея????

http://img112.imageshack.us/my.php?imag ... tcqjv0.jpg
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 03 Апр 2007, 10:37

Не се изписва АУТО на дисплея, само диода на копчето светва. На Е46 мисля, че се изписва на самия дисплей ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 03 Апр 2007, 10:53

Въпросът е че снимката която е дадена е от Е36!!!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Апр 2007, 10:55

Leon написа:Не се изписва АУТО на дисплея, само диода на копчето светва. На Е46 мисля, че се изписва на самия дисплей ;)

E да, ама на мойта като чукна на копчето "AUTO" на дисплея светва също едно "AUTO" ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 03 Апр 2007, 11:08

Това да не е АУТО като натиснете копчето за циркулация на въздуха с автоматичното регулиране? Това е опция, за която се доплаща и не всички с дигитален климатроник го имат? На копчето под снежинката има нарисувани две кръгчета - едното празно, другото с буквата А в него.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Апр 2007, 13:37

Аз ти казах - като натисна "AUTO" копчето на снимката, показана в горния пост и според настроените градуси се променя въздушният поток (т.е. се регулират духалките) и се изменя обема на входния поток на въздуха към купето от трите по-основни въздуховода - крака, отпред и от към стъклата.... като бъзикам градусите се променят тези неща.... само когато съм натиснал и е активно "AUTO"-то и на дисплея го пише...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 03 Апр 2007, 15:59

Honzik написа:Аз ти казах - като натисна "AUTO" копчето на снимката, показана в горния пост и според настроените градуси се променя въздушният поток (т.е. се регулират духалките) и се изменя обема на входния поток на въздуха към купето от трите по-основни въздуховода - крака, отпред и от към стъклата.... като бъзикам градусите се променят тези неща.... само когато съм натиснал и е активно "AUTO"-то и на дисплея го пише...

Honzik, благодаря ти, че най-накрая го обясни, защото мене ме мързеше :mhihi: , като само ще допълня, че ако му кажеш от къде да ти духа може да остане на АУТО само вентилатора. А това на снимката на колегата по-горе е сложено на АУТО духалките, демек климатроника сам си решава от къде да пуска въздуха но духа със силата която му е зададена ръчно! Мисля, че не трябва да има повече неясноти по тоя въпрос. И само още нещо - попринцип сте прави за градусите, че когато ги има е климатроник, но според мен трябва да има и някаква автоматика, а не да духа нон стоп примерно и тн. А какво ще кажете за врътките на Е34 88' без клима? Има градуси, двузоново е. Само, някой да не каже, че е климатроник :mhihi:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 03 Апр 2007, 16:08

:mhihi:
Има една бъзикня, която съм виждал на дърт Пасат от къде 89 или 90-та и на нея пише TERMOTRONIC :shock: :shock: :shock:
Има един датчик на тавана до ламбата за купето :mhihi:
Какво прави като цяло идея си нямам. Пасаторът нямаше климатик и със сигурност го пишеше тоя Термотроник на таблото с врътките и градусите около врътката за топло студено.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 03 Апр 2007, 17:35

Май всички си пишем едно и също по различен начин и сме прави сами за себе си ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E36