MINI COOPER-CHASING A DREAM..мечтата се превърна в реалност!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: mini cooper 91
Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited

MINI COOPER-CHASING A DREAM..мечтата се превърна в реалност!

Мнение от Elle » 28 Мар 2007, 11:11

Имам си миниииии!!!!Това е най-красивата кола на света..ще добавя снимки утре сега бързам да се похваля...с две бели ленти с подписа на Джон Купър и бял покрив и бели огледалца...завива страхотно,върви супер,юбилеен модел няма друг в България..направоооо летя!!
С БЛАГОДАРНОСТИ НА КОЛЕГАТА STAN ОТ ФОРУМА,КОЙТО МИ Я ПОКАЗА!!!!

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ МЕЧТИТЕ СИ..ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО СЕГА!!!

Здравейте,аз съм Reese от Космо форума,някои от вас ме познават от националната среща в Пловдив а с други може би ще се запознаем сега....hi,hi,hi ;)

Тъй като знам че сте вещи в тези неща бих искала да ви помоля за малко помощ относно АВТОЧАСТИТЕ...видях че има тема за части и продажби,но аз все пак питам не за BMW а за MINI и реших, че може би тук е по-подходящо...

Баща ми се опитва да ме убеди че частите за мини са много скъпи и трудно откриеваеми...Искам да ви попитам доколко това е така и къде се намират..дали може да ми предложите някакъв on-line каталог където мога да видя цени или вие може направо да ми кажете такива ако случайно имате инфо...Става въпрос за части втора употреба -такива не от официалния сервиз на мини...

Трябват ми части за стари модели..искам да ми вземат едно сладурче 91г и струва толкова колкото е моята гадост (кола) -3000лв.
Единственото което спира баща ми е,че частите били 3 пъти по скъпи от тези на сегашната ми кола-опел корса 91г.
Е, ТОВА НАИСТИНА ЛИ Е ТАКА?
Предполагам че са по-скъпи но всъщност доколко?Неприемливо ли е?

Ще съм ви благодарна за всякаква информация !! :help:
Последна промяна Elle на 25 Май 2007, 11:57, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеИзображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 28 Мар 2007, 11:16

МИНИ от 91 год. няма нищо общо с БМВ. Частите за него ще ги сънуваш, както и комфорта ;)

За БМВ-МИНИ има части колкото искаш :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Elle » 28 Мар 2007, 11:20

Аз разбира се зная, че мини от 91 не е най-луксозната кола,нито е комфортна..но поне като е стара да е мини,това е любимият ми модел а и е по хубава от корсата ми 91... Все пак ти благодаря за мнението.

Наистина се интересувам за тези части.. :uups: :help: :help: :help:

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 28 Мар 2007, 13:10

Ako си Вземеш от по новите Мini Cooper , мога да ти помогна за нови части :winky:

Аааа .... и едно съветче, ако все пак ще е от новите , гледай да има и едно символче "S" в червенко , непосредствено след логото 8)

Както и да е - УСПЕХ ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 28 Мар 2007, 14:09

Старите мините са един вид антики вече чените на частите им ги оценяват едва ли не като уникални ... (оригиналните говоря) на старото подръжката ще ти е много по скъпо от на новото мини ...
дори и тук в Англия тия минита са си скъпа работа ...
малко е неоправдано ако питаш мен
но пък ако си чак толко запалена на тия минита няма лошо .. няма невъзможни неща
пък и ако вземеш някой читав екземпляр няма да ти трябват толко много части ..

разгледай този сайт .. цък
и този също цък

успех
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 28 Мар 2007, 15:47

един приятел антиквар има мини, но за части не е ставало дума.
Предполагам че не са кой знае колко по скъпи или неоткриваеми.
Все пак по интернет можеш да си поръчаш каквото искаш.
Важното е бензин в кръвта.
Наистина старите мини-та са кола с душа.
Както беше казал някой, общото между хубавата кола и хубавата жена е това, че много от тях имат красиви лица, но много малко от тях си струва да притежаваш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
зимай го

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 28 Мар 2007, 18:35

здравей,

понеже един приятел реставрира ( а не "реставрира" ) едно мини,година не я знам каква е..взел го за без пари от вуйчото на един авер но колата била дворна около 7 години...след две години търсене на части предимно от нет колата външно и вътрешно станала чисто нова..
1) изкъртване на всякакъв вид материя от купето с цел цялостно боядисване... първо минаване на всичките повърхности с пясъкоструйка и боя ..жалко че нямам снимки да ви покажа как изглежда в момента с бял таван отстрани червен и две бели ленти на предния капак...
2)кожен салон + музика
досега около 6000 евро за купе и интериор
3) окачването...имаш няколко евтини варианти:
а)от дайхацу шараде 1.0 турбо обаче маха се всичко от пред заедно с предницата и се слагат 13" джанти нещо което не ни хареса като вариант
б) двигател от суифт 1.0 и се запазват 11" главини и джанти
4)ауспух от алуминий
5) и накрая на пича не му останаха пари да направи двигателя който от застой всяка гарнитура се обажда и буквално всяка разходка ни трябва една бутилка масло :mhihi: но както разбрах ще прави основен ремонт на сегашния...

резултатът е че тази количка завива по добре от всякакво бмв и т.н. :uups: и двигателя "фърчи" найстина не очаквах да върви толкова хубаво..да не кажа как го гледат всичките :shock:

пича го издокара с бая пари почти в перфектно състояние...ако не е бил мотора...който мотор ще се прави това лято...моя съвет е взимай! по спортна количка от това в смисъл поведение на пътя и т.н. едва ли ще намериш друга :P по късно този месец ще кача снимки с висока резолюция за да видите че наистина колата е без нито един кусур

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 28 Мар 2007, 19:07

Сигурна ли си, че искаш МИНИ, а не Е36 318ti компакт (или Е36 318Ci) за тези пари? Защото действително за толков рядка и сравнително стара кола ще трябват значителни средства и труд за да се подържа добре.
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Elle » 29 Мар 2007, 18:56

Просто аз съм МИНИ маниачка, искам тази кола и то точно стария модел от 91 а не новото..обичам ретро колите и минитата и просто ретро мини купър ми е сбъдната мечта...Баща ми твърди че един камък на пътя и съм го изпочупила,но не ми се вярва да е толкова крехко,дори старото...

Казва че нямало и части на пазара много много осбено за тези старите и че щяло да се чупи наистина през ден..

Незнам но аз досега ПТП нямам,карам внимателно и колата никога не съм я повреждала по някакъв начин...казва че ако мине ТИР ще ме издуха със струята въздух и ако някой ме блъсне ще ме смаже в "малката кола с малките гуми"

Само частите са ми проблем..къде в софия би могло да има сервизи които могат да доставят втора употреба...

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 29 Мар 2007, 21:12

точно тази малка количка с малките гуми съм карал завива по-добре от всяко бмв и го изпитах скоро как с 80-100 км в час влизах в завои и ако нямах колана щях да изхвърча от другия прозорец...тези малки гуми с ниското окачване му помагат...това за ТИРа и камъните извинявай но с 5тицата и чисто ново окачване ми се струваше че ще излетя така че :mhihi: части се намират но не тук

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 29 Мар 2007, 21:18

Някой да е гледал The Italian Job :mhihi:
Няма толкова секси нещо като секси мацка с Мини .. особено със старото ако е поддържано :uups:

По темата неслучайно миниту има някви победи в някво си там рали ..
аз също много им се радвам :D
Elle (как се казваш :D ) ако имаш възможността, вземи си 2..едното да те развозва, другото - за части :lol:
what a helluva ride

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 29 Мар 2007, 22:11

Reese хайде че събора наближава и да те видим сред нас :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Elle » 29 Мар 2007, 22:11

Мммм много хубави неща ми казвате аз не се съмнявам в качествата на моята любов ,само части къде мога да си намирам в София- употребявани за мини '91.. някакви ориентировъчни цени за амортисьори например ако знаете ..

Искам да покарам и аз мини... :help: :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 30 Мар 2007, 11:26

Взимай го щом те кефи не го слушай баща ти кви ти ги говори. :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 30 Мар 2007, 14:26

bmw maniqk ivo bmw написа:Взимай го щом те кефи не го слушай баща ти кви ти ги говори. :mhihi: :mhihi:

И аз съм на тва мнение. А и сигурно повечето от нас са минали през негативното мнение на приятели и роднини, като са чули, че искаме да си вземем БМВта ;) , ама от както го взех аз лично чувам само Аахххх, ухххххх, оххххх и други такива възклицания :mhihi:
_!_

Следваща

Назад към Извън Темата