няма абс?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

няма абс?

Мнение от nandrolon » 25 Мар 2007, 16:40

давам на контакт лампата свети, паля колата и после си угасва- демек не казва че има проблем, натискам спирачката и след мене остават 4 плътни линии от гумите , педала на рита :mhihi:

в повечето сервизи ми предлагат да разкостят всичко и евентуално да разберат какво е / 300 лв./

в дару кар е най добре ама там не ми се мисли какви пари ще поискат

според един "специалист" лампата за абс-а е вързана примерно за тази на маслото и си гасне нормално с цел продавача да ме заблуди че си работи

според вас какво може да е ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 25 Мар 2007, 16:49

Подай контакт, за да светнат всички лампи и после изчакай. Тази на АБС-а трябва да изгасне и без да палиш, както и на ЕЪРБЕГ-а, ако не се лъжа. Ако гасне чак, когато запалиш значи е вързана към маслената или акумулаторната ламБа. ;)

П.П.: Пробелмът е, че ако АБС крушката е закачена за ЕЪРБЕГ крушката с този тест не може да рабереш какво става. :(
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Мар 2007, 17:01

Ако трябва да сме много точни, трябва първо да завърти на Contact 1 - тогава светва само AIRBAG-а... така можеш да елиминираш връзката между лампата на бег-а и на ABS..... врътвайки на Contact 2 (след като вече лампата на BAG-а е изгаснала) ще светнат останалите... обърни внимание дали ABS-а гасне моментално еднакво с някоя от останалите (не би трябвало, има си последователност)... ако не изгасне, ами остане да свети наред с лампите за масло и акумулатор значи е вързана с тях.... ако изгасне обаче значи имаш друг проблем... и малко вероятно ти е свързан с паралелно свързване на лампите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 25 Мар 2007, 19:11

Слушай Honzik, че аз нали си немам ЕЪРБЕГ и последователността не ми е много ясна :uups: . Става интересно обаче, ако тая лампа си я пали компа на АБС и си я гаси, а все пак нямаш АБС. :roll: Тая лампа е там, за да покаже, че има нещо дерт, а тя при тебе не показва нищо...

П.П.: Това с АБС-а не е майтап. Аз си мислех, че е та.ак работа, но един път щях да се забия пред този пред мене щото един камион отсреща изпреварваше на баир и на негов десен завой, и без видимост :shock: :shock: :shock: Та човекът пред мене си наби спирачките аз също видях ситуацията и набих спирачки и усетих как се задейства АБС-а и подпомогна спирането и то на съвсем сухо :!: Хубавото беше, че този зад мене и той не можа да влезе при мен и се размина ситуацията.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 25 Мар 2007, 23:14

друга лампа свети ли ?

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Мар 2007, 0:25

turbo написа:
П.П.: Това с АБС-а не е майтап.

Т'ва изобщо НЕ Е майтап.... тия, дето мислят, че няма сми да го оправят, ако се е прецакал, направо много са сгрешили... разликата е фрапираща....

Оная вечер, кат ходих да гледам онова 320i без ABS и го пробвах, беше мокро от дъжда... при не много силно натискане колата се поднесе и почна да се влачи, щото колелата блокираха.... после пробвах с мойта - няма такова нещо, спря доста бързо.... това, в реална ситуация в 1-вия случай води до катастрофа, а във втория - до избягването й...

Иначе ако погледне лампите как се гасят (както обясних по-горе) мисля, че ще хване ако има няква шашма... ако всичко гасне както трябва, тогава вече става по-сложно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 26 Мар 2007, 0:43

АБС-а е не за да спираш по-бързо, той реално удължава спирачния път, тъй като доста вероятно една влачеща се гума да има ДОСТА повече съпротивление от една почти-на-ръба-аха-да се провлачи.

АБС-а е точно на хлъзгаво ако блокираш, да не се завъртиш - което доста често е бая по-важно от +1-2 метра спирачен път ;)

иначе вземи направи теста с последователността, ако е вързана с друго ще си проличи. а на жичкаджия едва ли ще е 300 лева прегледа кое къде е вързано, нещо много ми се струва, и не е защото съм пил :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 26 Мар 2007, 0:49

t0sh написа:АБС-а е не за да спираш по-бързо, той реално удължава спирачния път, тъй като доста вероятно една влачеща се гума да има ДОСТА повече съпротивление от една почти-на-ръба-аха-да се провлачи.

АБС-а е точно на хлъзгаво ако блокираш, да не се завъртиш - което доста често е бая по-важно от +1-2 метра спирачен път ;)

Колега, не искам да влизам в пререкания, обаче АБС-а е точно за да намаля спирачния път. Ако се законтрят гумите и на сухо и на мокро си като шейна, което не е най-удачния начин да спреш ;)

Ти изкара каруците че спират по добре от колите с АБС - нали там подлагат една изрязана гума да се влачат надолу по баира :lol:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 26 Мар 2007, 0:56

А че ABS-а позволява управление по време на спиране май никой не се сеща :roll:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Мар 2007, 1:34

bmwdriver написа:А че ABS-а позволява управление по време на спиране май никой не се сеща :roll:

:yes:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Мар 2007, 1:41

t0sh написа:АБС-а е не за да спираш по-бързо, той реално удължава спирачния път, тъй като доста вероятно една влачеща се гума да има ДОСТА повече съпротивление от една почти-на-ръба-аха-да се провлачи.

Само дето на мокро теорията става на пух и прах, щото при блокиране на колелата реално сцеплението отива на кино, докато ABS-а помага на колелото реално да запази възможно най-голямото сцепление... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 26 Мар 2007, 10:51

никой не ми чете поста докрай ми се струва, написал съм от-до :)

само ще добавя, че на доста ако не и всички хмм да ги кажеме скъпи коли във високата категория, може да се изключва АБС-а. ако хем подобряваше управлнието (вярно), хем намаляваше спирачния път (тотална глупост, земете смятайте физика малко), защо ще го изключват изобщо?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 da F11
Мечтае да кара: M5 Hurricane

Мнение от батекики » 26 Мар 2007, 11:07

аз лично разчитам само на себе си, а не на някакав комп (недай си Боже да е na Microsoft) дето може да е отказал а контролната ламба да не свети, кво праим тогава, я си намали преди завоя, спазвай дистанция и тн...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 26 Мар 2007, 13:49

проверих какво точно става на таблото- контакт 1 свети само airbag-a , контакт 2 свети всичко за секунди -остават да светят лампата на маслото, акумулатора и абс-а ! чак при палене гасне

п.с. нема как май ще се ходи в дару

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Мар 2007, 13:51

Не знам кола, дето межеш да изключиш АБС-а. Системата за стабилност се изключва, но АБС - едва ли. ;) И този въпрос също сме го дъвкали много, освен това не е по темата.

Най-добре да се направи диагностика на колата, ако има грешка, свързана с АБС-а, ще излезе каква е на компа. От там ще се стесни кръга на възможностите и ремонта ще излезе доста по-евтин. Успех!
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към E36