Двигател на 318 TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Двигател на 318 TDS
Доста рових из форума, но не намирам по-конкретна информация относно двига на 318-ската. Срещнах доста противоречиви мнения на хора които имат такава баварка! "Били давали дефект в главите! Това бил основният им недостатък! Това не бил добър дизел! Как можа да си купиш такава кола!??? Че то за градски условия било страхотно непрактична кола!!! Турбината ти е почнала - омазнен макуч долу на охладителя!" - Това са думите на майстора при който сега съм я оставил! "Що момче не си купи някой Пасат?-къде по здрави са!"
Дайте да разкъмаме пак темата? Дайте компетентни мнения за този мотор! - кои са плюсовете му и минусите?
Дайте да разкъмаме пак темата? Дайте компетентни мнения за този мотор! - кои са плюсовете му и минусите?
Значи нашия вече изкарахме към
80-100к километра и нема дертове с двг.Само подгревни свещи са сменяни и обичайните неща-горивен,маслен,въздушен филтри и масло.Недостатък може да се яви малкото мощност ама все пак прилична кат за малолитражна печка...
Иначе за пукане на глави съм чел само,не съм чувал някой скоро да е имал такъв проблем.Икономията му е плюс харчи 7-8-9 литра нафта максимум(се пак зависи как се кара) ама аз съм си доволен.Или поне до скоро бех ама ся ше се почва малко по малко чи сии куцичка мойта

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Kiceto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS 96'
Колега карай без да се притесняваш моторчетата са яко здрави, а тези които ти говорат за Пасат и др. просто не са се качвали на БМВ 

Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило
М - Мощно
В - Возило
- Kiceto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS 96'
bobolink написа:А верно ли е че много ги гепели?
Не знам колега и се надявам да не разбера, ама ако имаш застраховка не му се плаши толкова.
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило
М - Мощно
В - Возило
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
bobolink написа:А верно ли е че много ги гепели?
Аларма, застраховка и късмет... всичко е до късмет, ако ти я набележат...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Карай си колата с кеф и изобщо недей обръща внимание
кой к'во бил казал, кой к'во говорел.... Завист
Единственото, което има значение е теб да си те кефи колата.
Чупели са, бавни били ..... не знам си к'во.... що не си взе т'ва, ще не си взе онова,......
ГЛУПОСТИ от 1001 нощ.
Всеки си знае интереса, предпочитанията и изискванията към една кола.
Един иска кола да ходи да са съзтезава с нея по светофарите,
друг иска кола която да му харчи 6-7 градско,
трети иска с нея да си мъкне картофите и бурканите ... разни хора, разни идеали.
Не знам, ма си направи каско, без да му мислиш, ако не си го направил вече.
Със здраве да си караш колата и много да си те кефи.
кой к'во бил казал, кой к'во говорел.... Завист

Единственото, което има значение е теб да си те кефи колата.
Чупели са, бавни били ..... не знам си к'во.... що не си взе т'ва, ще не си взе онова,......
ГЛУПОСТИ от 1001 нощ.
Всеки си знае интереса, предпочитанията и изискванията към една кола.
Един иска кола да ходи да са съзтезава с нея по светофарите,
друг иска кола която да му харчи 6-7 градско,
трети иска с нея да си мъкне картофите и бурканите ... разни хора, разни идеали.
А верно ли е че много ги гепели?
Не знам, ма си направи каско, без да му мислиш, ако не си го направил вече.

Със здраве да си караш колата и много да си те кефи.

А-аааааа!
Каското беше първото дет направих!
Благодаря на всички Ви за готините думи!!!
Сори ама ме изнервиха тия дни майсторите дет съм я оставил! Големи разбирачи са!!! Притесненията ми бяха относно главата, щото наистина е пилена и и е сменяна гарнитурата, ама може да не е в БГ! Даже взеха да ми минават мисли да я махна, ама сега след тия готини думи дет ми ги казахте....
Скоро и снимки ще сложа!

Благодаря на всички Ви за готините думи!!!
Сори ама ме изнервиха тия дни майсторите дет съм я оставил! Големи разбирачи са!!! Притесненията ми бяха относно главата, щото наистина е пилена и и е сменяна гарнитурата, ама може да не е в БГ! Даже взеха да ми минават мисли да я махна, ама сега след тия готини думи дет ми ги казахте....

Скоро и снимки ще сложа!

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Тва с главите да ти кажа, поне по мои наблюдения е по-скоро мит, отколкото реалност. Във форума още никой не е изпищял. Главите правят проблем в следствие от проблеми с охлаждането. Виж на това си заслужава да обърнеш внимание, иди при някой майстор дето си знае работата да си сигурен че охлаждането е наред. Може да си спестиш скъпи ремонти в следствие на евнтуално прегряване;) А ако си решил че няма да пестиш, направо нови термостат, помпа и виско и си на 6;)

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аман от пасатаджии
Ако скоро си си взел ТДС-а ,направиму задължителната профилактика,която включва водна помпа термостат и преглед на виското.Това за да си сигурвн,че няма да имаш проблеми с прегряването
Глава се пука от прегряване на всеки автомобил

Ако скоро си си взел ТДС-а ,направиму задължителната профилактика,която включва водна помпа термостат и преглед на виското.Това за да си сигурвн,че няма да имаш проблеми с прегряването

Глава се пука от прегряване на всеки автомобил

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И аз карам такваз кола. Пукна глава , ама кво??? Да не би другите да не се развалят. И мойте майстори зеха да ми обясняват....ГОЛФ колко по здрави били. БМВ не стрували...Не ги слушай!!! Карай си я и умната! Всяка кола си иска нейното. Гордите собственици на ГОЛФ и ОПЕЛ дават пове4е пари за тенекии...А и най-вероятно никога не са се качвали на БМВ.
А относно маслото - слагай само пълна синтетика- 5 на 40 Кастрол ТХТ. Или даже по-тънко тъй като казваш , че е доста запазена коли4ката.
Относно сълзенето на антифриз - виж водната помпа или троиника( там дето е за парното)!!!
А относно маслото - слагай само пълна синтетика- 5 на 40 Кастрол ТХТ. Или даже по-тънко тъй като казваш , че е доста запазена коли4ката.
Относно сълзенето на антифриз - виж водната помпа или троиника( там дето е за парното)!!!
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4