Двигател на 318 TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Двигател на 318 TDS

Мнение от bobolink » 16 Мар 2007, 12:57

Доста рових из форума, но не намирам по-конкретна информация относно двига на 318-ската. Срещнах доста противоречиви мнения на хора които имат такава баварка! "Били давали дефект в главите! Това бил основният им недостатък! Това не бил добър дизел! Как можа да си купиш такава кола!??? Че то за градски условия било страхотно непрактична кола!!! Турбината ти е почнала - омазнен макуч долу на охладителя!" - Това са думите на майстора при който сега съм я оставил! "Що момче не си купи някой Пасат?-къде по здрави са!"
Дайте да разкъмаме пак темата? Дайте компетентни мнения за този мотор! - кои са плюсовете му и минусите?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 16 Мар 2007, 13:06

Значи нашия вече изкарахме към :roll: 80-100к километра и нема дертове с двг.Само подгревни свещи са сменяни и обичайните неща-горивен,маслен,въздушен филтри и масло.Недостатък може да се яви малкото мощност ама все пак прилична кат за малолитражна печка... :) Иначе за пукане на глави съм чел само,не съм чувал някой скоро да е имал такъв проблем.Икономията му е плюс харчи 7-8-9 литра нафта максимум(се пак зависи как се кара) ама аз съм си доволен.Или поне до скоро бех ама ся ше се почва малко по малко чи сии куцичка мойта :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 16 Мар 2007, 13:16

Аз още не мога да го засека моя, ама стрелката на нафтомера добре дърпа назад! VAICO - добро масло ли е за него? Мисля че беше полусинтетика?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 16 Мар 2007, 13:17

:mhihi: бъка от завистливи многознайковци! То тва грозде е кисело :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 16 Мар 2007, 13:24

Майтапа настрана!!! :mhihi: Но от както я купих тая кола взех да забелязвам че доста хора "познати" да не кажа "приятели" взеха да ме гледат доста особено! Мисля че това е човешката завист...

п.с. не съм и предполагал че така ще стане... :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS 96'

Мнение от Kiceto » 16 Мар 2007, 13:44

Колега карай без да се притесняваш моторчетата са яко здрави, а тези които ти говорат за Пасат и др. просто не са се качвали на БМВ :)
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 16 Мар 2007, 13:46

А верно ли е че много ги гепели? :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS 96'

Мнение от Kiceto » 16 Мар 2007, 14:03

bobolink написа:А верно ли е че много ги гепели? :(

Не знам колега и се надявам да не разбера, ама ако имаш застраховка не му се плаши толкова.
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 16 Мар 2007, 14:09

bobolink написа:А верно ли е че много ги гепели? :(

Аларма, застраховка и късмет... всичко е до късмет, ако ти я набележат...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 16 Мар 2007, 14:09

Карай си колата с кеф и изобщо недей обръща внимание
кой к'во бил казал, кой к'во говорел.... Завист :evil:
Единственото, което има значение е теб да си те кефи колата.
Чупели са, бавни били ..... не знам си к'во.... що не си взе т'ва, ще не си взе онова,......
ГЛУПОСТИ от 1001 нощ.
Всеки си знае интереса, предпочитанията и изискванията към една кола.
Един иска кола да ходи да са съзтезава с нея по светофарите,
друг иска кола която да му харчи 6-7 градско,
трети иска с нея да си мъкне картофите и бурканите ... разни хора, разни идеали.

А верно ли е че много ги гепели?

Не знам, ма си направи каско, без да му мислиш, ако не си го направил вече. :idea:

Със здраве да си караш колата и много да си те кефи. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 16 Мар 2007, 14:21

А-аааааа! :mhihi: Каското беше първото дет направих!
Благодаря на всички Ви за готините думи!!!
Сори ама ме изнервиха тия дни майсторите дет съм я оставил! Големи разбирачи са!!! Притесненията ми бяха относно главата, щото наистина е пилена и и е сменяна гарнитурата, ама може да не е в БГ! Даже взеха да ми минават мисли да я махна, ама сега след тия готини думи дет ми ги казахте.... :mhihi:
Скоро и снимки ще сложа! :P

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 16 Мар 2007, 14:49

Тва с главите да ти кажа, поне по мои наблюдения е по-скоро мит, отколкото реалност. Във форума още никой не е изпищял. Главите правят проблем в следствие от проблеми с охлаждането. Виж на това си заслужава да обърнеш внимание, иди при някой майстор дето си знае работата да си сигурен че охлаждането е наред. Може да си спестиш скъпи ремонти в следствие на евнтуално прегряване;) А ако си решил че няма да пестиш, направо нови термостат, помпа и виско и си на 6;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 16 Мар 2007, 14:58

Виското го смених с ново! Ама термостата и помпата на заплата, че съм на червено! :D За момента стрелката на температурата не мърда от средата! Само това дето от някъде сълзи антифриз не ми харесва, ма белким днеска (трети ден при майсторите) са разбрали нещичко! :(

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Мар 2007, 15:48

Аман от пасатаджии :mhihi:
Ако скоро си си взел ТДС-а ,направиму задължителната профилактика,която включва водна помпа термостат и преглед на виското.Това за да си сигурвн,че няма да имаш проблеми с прегряването ;)
Глава се пука от прегряване на всеки автомобил :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 16 Мар 2007, 20:12

И аз карам такваз кола. Пукна глава , ама кво??? Да не би другите да не се развалят. И мойте майстори зеха да ми обясняват....ГОЛФ колко по здрави били. БМВ не стрували...Не ги слушай!!! Карай си я и умната! Всяка кола си иска нейното. Гордите собственици на ГОЛФ и ОПЕЛ дават пове4е пари за тенекии...А и най-вероятно никога не са се качвали на БМВ.
А относно маслото - слагай само пълна синтетика- 5 на 40 Кастрол ТХТ. Или даже по-тънко тъй като казваш , че е доста запазена коли4ката.
Относно сълзенето на антифриз - виж водната помпа или троиника( там дето е за парното)!!!

Следваща

Назад към E36