ASC+T

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 13 Мар 2007, 20:51

Loewe написа:
Lunaticc 1 написа:ми колега и аз съм такава система и чесно да си призная грам не дава да превъртиш ... Какво ли не съм пробвал да правя с него и не ми дава да пия вода :mhihi: много прецизна е системата нито в завои нито на право дирекно ти отрязва квитанцията и приключваш с идеята за фън зад волана,нормално ми се вижда да е чувствителна а между другото как разбра че си с ASC+T при мен освен че ми зима газта и гумите почти не превъртат и се изтрелва веднага и при теб ли е така колега *euroto*

Значи нещо е слаб tds-a или има разлика в настойките. Мойта и да е включена като я сръчкам яко, си приплъзват на старта лекичко и после като набия 2ра след 6000 обр./мин. пак си преплъзват. Това и с летните и със зимните, даже със зимните още повече, защото са доста по-тесни. Като е включена допуска много леки плъзгания странично и превъртания на гумите на сухо и леки на мокро, но трябва я сръчкам доста. А включването го усещам, като светне лампата, коригира със спирачките, евентуално отнеме от газта и улови пътя.

@ Пенчев - явно има някъкъв проблем системата или не знам, но не е хормално да се включва толкова често и по-такъв начин, при такива условия. Не мисля, че имаш толкова power, че със 130 км/ч на асфалт, като подадеш 2/3 газ да превъртат гумите. Според мен е някой датчик.

ПП. Lunaticc 1, ако мислиш да правиш стартове с включено АСЦ+Т , противника е в твоя клас и сте на сухо, направо се отпиши ;) Това относно излитането.
какво точно имаш в предвид че не са настроиките както трябва :dunno: карал съм и 540и Е34 и смея да твърдя че там беше 1:1 както е и при мен,а иначе за стартове ставам много смешен с АСЦ-то щото мотора реве яко а ти тръгваш като пенсия на 80г с москал,а когато го изключа много време му трябва да зацепят гумите(достатъчно колкото на старта да ме дръпнат с малко)и още нещо как да разбера дали и аз съм АСЦ+Т(щото съм почти убеден че е такава системата ама знае ли човек и дали въобще са слагали такава без блокаж някога в Е36 а и в другите модели) :?: :?: :?: :?: :?: :arrow:
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

С чип

Мнение от Popov » 13 Мар 2007, 22:55

При мен 325TDS Touring работеше нормално /отнемаше газта докато оборотите на двете задни колела не се изравнят/ докато не сложих чип :lol: сега пак бачка ама като понатиснеш и няма време да ти отнеме газта и замисленото става реалност без да иключвам ASC от бутона.Иначе без него на сняг пробвах и се убедих че е по добре да не е изключен! ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Мар 2007, 22:59

Митко Ганчев написа:Жоре, аз друго си мисля...няма ли вариант като си с билщайни, те като са твърди, при неравности да се засилва малко подскачането и за момент само една от гумите да губи донякъде сцепление и да превърта, докато стъпи пак здраво? Поне аз така си го представям, че колкото по-твърдо е окачването толкова повече се засилва тоя проблем и системата се лъже :idea:

Aми да ти кажа право,където е идеално гладък асвалта при превключване от много високи обороти, почти не го прави.
Амортисьорите са B4, т.е. максимално близки до стандартните, двойно действащи,има минимум една идея повече твърдост ,като че ли :roll:

Аз знам ,че системата ползува датчиците на АБС-а.Някой от вас дали е правил диагностика,относно съмнения в работата на датчиците и дали някакъв тестер може да ги изтества :?: Аз като си купих мойта кола през далечната 2003 г. в сервиза на БМВ в гр.Бургас "Бова кар",с диагностичния уред с тъч скрийн дисплея на БМВ ми истестваха климатика,инжекциона с дюзите по отделно,арматурното табло, като само не мога да се сетя за АБС-а ,дали го тестваха :roll:

На Е34-ката при по-натоварено спиране и в същото време удар в дупка или някаква издаденост системата реагира като на лед,колата продължава за момент без да спира макар да съм натиснал педала здраво,гумата която не е поела препядствието изведнъж спира,и с части от секундата закъснение и тази с удъра.Получава се много леко дръпване на едната и на другата страна ззаради закъснението между силите от двете страни.
При е36-цата това нещо почти напълно отсъства :idea: Колата е 97 година,системата е модернизирана вероятно.Ето от това сравнение малко се обърквам да му се невиди...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 14 Мар 2007, 0:25

Що не си направиш един опит: покарай малко с една идея по-меки гуми, за да видиш ще има ли промяна. Ако се подобри, значи е твърде възможно нещо да му е твърдо - я окачването, я гумите;) Иначе принципно наистина взима инфо от датчиците на абс-а, но с какъв уред се проверяват и понятие си нямам :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 14 Мар 2007, 3:43

Според мен, ако не ти е супер нестандарно окачването, не би трябвало да има проблеми. Нали се сещате, че Е36 е любим обект за тунинг тука и има толкова свалени и с какви ли не окачвания и размери на гуми и не мисля, че ще го правят ако постоянно им прави и на тях така. Най-малкото, едва ли ще вземат TÜV при тва положение. Най-добре виж датчиците според мен.
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 14 Мар 2007, 9:46

Преди време имах едно Пежо 307 и когато реших да му сложа 17-ки на таблото ми излизаше надпис, че има някакъв проблем и колата вдигаше 90 едвам едвам :mhihi: и забиваше. Минаха ден два и се сетих, че е от гумите та тогава ходих в пежо и хората ми казаха, че ми се нарушава по някакъв начин АСЦ-то и затова отчита грешка и се включвало постоянно и не допускало по висока скорост от 90 :!: Верно лампата си светкаше при най-малката неравност по пътя ... изхода беше да се сменат датчиците с някакви не толкова чувствителни или нещо такова(не помна вече), но аз предпочетох да си остана с 15-ки :roll:

Не знам това дали ще ти помогне, не съм запознат чак толкова с датчиците на БМВ а и има доста модификации, така, че може и там някъде да се крие проблема :roll:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Мар 2007, 1:17

Колеги, сложих летните гуми с летите джанти и проблема с АСЦ-то остана назад във времето :!: :D

Зимните гуми са Pirelli Winter Carving, прекалено меки са като протектор и явно системата е доста чувствителна :roll:

Колегите в Е36 могат да заключат темата :idea:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

РЕ:

Мнение от Angel_Georgiev » 20 Мар 2007, 14:18

Някой знае ли как да се инсталира такава система на кола, която няма :help:

старши ентусиаст
Аватар

Re: РЕ:

Мнение от Kris » 20 Мар 2007, 16:13

Angel_Georgiev написа:Някой знае ли как да се инсталира такава система на кола, която няма :help:

С доста пари, или много нерви да намериш всичко втора ръка. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Georgiev » 20 Мар 2007, 17:07

Kris написа:
Angel_Georgiev написа:Някой знае ли как да се инсталира такава система на кола, която няма :help:

Да, но кое е това всичко, за начало имам бутона с буксата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Мар 2007, 17:31

Angel_Georgiev написа:
Kris написа:

Да, но кое е това всичко, за начало имам бутона с буксата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

После ти требе за начало компютъра за управлението който е заедно с ABS-а, после ти трябва и друг хидро модулатор и един куп други чарколяци които са малки и скъпи.

Ето ти линк примерно:
http://www.realoem.com/bmw/partsearch.d ... spid=47444

като влезнеш във всяко и после проверяваш колко струва всяко в този линк:
http://www.darucar.bg/part_inquiry_client.php

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 20 Мар 2007, 18:16

някой може ли да каже как се получава по-добър старт- само с шпер или без, но с ASC+Т при еднакви автомобили?
много странно ми се вижда да отнема газта при опит за по-бързо стартиране :roll: нали е тракшън трябва да прави по-добри стартове

Предишна

Назад към E36