Конверсия от CCS1 (Америка/Канада) към CCS2 (Европа)

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: i4 M50 & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Конверсия от CCS1 (Америка/Канада) към CCS2 (Европа)

Мнение от KpuB4o » 24 Юли 2026, 8:21

Здравейте колеги, размишлявам си, освен порта за зареждане, и най-вероятно управлението, какво друго трябва да се смени и възможно ли е, за да може една електрическа кола да може да се смени от Американски към EU стандарт? Освен порта, ясно е че трябва да се смени и управлението, защото в щатите са на монофазен ток и е на 120v доколкото съм запознат. Решил съм си проблема с домашното зареждане като съм взел станция за type1 и зареждам без преходници и тн, но само с 7kw, ако може да се направи конверсията, на трифазен ток, може да зарежда с около 20kw, което на 84kw батерия си е топ скорост. За ежедневна употреба и каране до 150-200км на ден, 7kw си е супер, защото за 5-6 часа зарежда, но все пак си размишлявам.

поздрави !

Потребител
Аватар

Re: Конверсия от CCS1 (Америка/Канада) към CCS2 (Европа)

Мнение от Ghostdriver » 24 Юли 2026, 10:16

Не съм на 100% сигурен, но евро буксата за зареждане вървеше със самата инсталация и трябва от зад целия багажник да се разглобява. По спомен около 2000лв. струват частите. Иначе без трифазния модул не можеш да зареждаш на суперчардж и някои бързи станции. Модула можеш и сам да го смениш намира се в багажника зад кората от ляво.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 24 Юли 2026, 16:01

Ghostdriver написа:Не съм на 100% сигурен, но евро буксата за зареждане вървеше със самата инсталация и трябва от зад целия багажник да се разглобява. По спомен около 2000лв. струват частите. Иначе без трифазния модул не можеш да зареждаш на суперчардж и някои бързи станции. Модула можеш и сам да го смениш намира се в багажника зад кората от ляво.

Да разбирам, че мога да сменя само модула и ще мога да зареждам на трифазен ?

Самия порт е това :
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 24 Юли 2026, 20:08

Ще можеш, Аз, като направих конверсията при Павлик не ми беше сменил модула и се чудех, защо не мога да зареждам на суперчардж. В момента в, който смених модула и зареждането тръгна. До колкото смяната на порта, лично бих се обърнал, към човек правил такава манипулация.
С интерес следя ретрофита, успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 24 Юли 2026, 22:49

най-вероятно е кодирано нещо, едва ли просто plug n play, Ти на каква кола си ги правил ?

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 25 Юли 2026, 0:03

Точно плъг ен плей стана за под 10 минути. На модел У 23г.

Назад към Други модели