България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
116
36%

Общо гласове : 318
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юни 2026, 18:20

TNT написа:Нали по вътрешна форумна информация трябваше тая година да вържат системите с данни от прегледите в целия ЕС :dunno: Това стане ли - приключи това с масовото връщане на километри. Ще останат единици, щото ще стане много сложно. Тотално ще замрат 70% от автокъщите. Ще останат само блъсканите :mhihi:

Виждал съм, но няма. Ханс и Паоло тогава на кого ще си продават кенефите? То вече има и сериозна конкуренция с бангии от Дубай(под формата на чипс)и Южна Корея в която още не знам каква е схемата(не ме е вълнувало)но все ще има някаква, та как ще спрат това с киломвтражите уважаемите немци? Там даже като е силно криминализирано, пак са измислили вариант - просто ги връщат и пишат в обявата, че е само за експорт и без гаранции за каквото и да е. :mrgreen:
Иначе автокъщите няма да умрат, просто ще спре този фарс и ГанЦо ще разбере, че да купиш кола на 300+ хиляди е съвсем нормално и нищо и няма за парите, които даваш и после ще установи, че е нормално същата кола на 60000 да струва двойно пари. :mrgreen:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Юни 2026, 20:11

Те може да пишат, че е 'за експорт и без гаранции', но клиента, като види километрите в определен сайт, друго става ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юни 2026, 21:48

Не, не, искам да кажа, че и сега си ги връщат там още и няма проблеми, което се знае от управляващите, но автомобилното лоби е много силно предполагам за да позволи това към днешна дата. Скоро няма да има единна система, колкото и да пророкуват някои. Но ще се надяваме. :mrgreen:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Юни 2026, 9:42

Вчера е станало птп между моторист и кола на Камелот, неправилно обратен или нещо такова. Страшен късмет, че едната линейка от събора се е прибирала и е била 2 коли зад мотора. :bowdown:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Юни 2026, 21:11

Да не би да е започнала да работи системата с обаждания до 112 ? Одеве направих едно кръгче и на прибиране в първия град милицията беше спряла една от 'най-дразнещите' коли по пътя... Дали някой не го 'натопи' или просто е изкарал 'кофти' късмет? Въпреки това, масово водачите са прости на галош... А колко малко трябва, за да са коренно различни нещата!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 21 Юни 2026, 22:11

Преди седмица на път към Пловдив един олигофрен с ауди а7 изпреварваше като идиот. На Чернозем го бяха спрели на сирени и тоя нещо се ядосваше покрай колата :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 21 Юни 2026, 23:03

Top Gun Maverick написа:Не, не, искам да кажа, че и сега си ги връщат там още и няма проблеми, което се знае от управляващите, но автомобилното лоби е много силно предполагам за да позволи това към днешна дата. Скоро няма да има единна система, колкото и да пророкуват някои. Но ще се надяваме. :mrgreen:

Официалните вносители имат интерес и се работи по въпроса да има автомобилни " досиета" , валидни за целият ЕС , но тези , които внасят употребявани автомобили нямат интерес това да се случи.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Юни 2026, 7:23

ildivvy написа:Да не би да е започнала да работи системата с обаждания до 112 ? Одеве направих едно кръгче и на прибиране в първия град милицията беше спряла една от 'най-дразнещите' коли по пътя... Дали някой не го 'натопи' или просто е изкарал 'кофти' късмет? Въпреки това, масово водачите са прости на галош... А колко малко трябва, за да са коренно различни нещата!

Аз онзи ден видях една лелка излизаща от локално отдясно да тръгне в кръговото...отляво. :shock: :dummy: И то не някакво кръгово в което да речеш, че има бол ширина да се разминат колите. Ако не бяха спрели всички, тая беше цапнала някой. И си зави наляво, колите и свирят, тя...отнесени от вихъра. :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 22 Юни 2026, 8:02

Да се въртят наобратно в кръговото е редовно явление, но преди години един дядка пред мен мина през средата на острова, прескочи през тротоара отсреща понеже кръговото няма за направо и спря пред един магазин :kuku: Добре че и острова и тротоара са ниски че даже и не намали много, все пак тая кола подскочи 20 санта във въздуха де, как не и гръмнаха гумите незнам :kuku: По случайност и аз отивах в същия магазин и го видях като слезе, еми тоя според мен въобще не разбра какво се случи. Затва не е зле след няква определена възраст да им събират книжките.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Юни 2026, 9:26

Top Gun Maverick написа:и Южна Корея в която още не знам каква е схемата(не ме е вълнувало)но все ще има някаква

И на мен това ми е интересно. По принцип са една от държавите с най-ниска средна възраст на автомобилите, по спомен около 5 години. От там и втора ръка пазар... почти нямат. Всичко за експорт.

Иначе , ако се изсветлят километрите, пак ще се продават коли на 300-400-500к км, ама на други цени. Щото кола на 500к не струва много. Просто няма да се изкривява пазара и хората няма да са масово измамени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Юни 2026, 11:27

seimo написа:Затва не е зле след няква определена възраст да им събират книжките.

какво като им ги съберат? просто ще карат без книжки

https://www.facebook.com/watch/?v=196029373122656

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Юни 2026, 11:29

seimo написа:Да се въртят наобратно в кръговото е редовно явление, но преди години един дядка пред мен мина през средата на острова, прескочи през тротоара отсреща понеже кръговото няма за направо и спря пред един магазин :kuku: Добре че и острова и тротоара са ниски че даже и не намали много, все пак тая кола подскочи 20 санта във въздуха де, как не и гръмнаха гумите незнам :kuku: По случайност и аз отивах в същия магазин и го видях като слезе, еми тоя според мен въобще не разбра какво се случи. Затва не е зле след няква определена възраст да им събират книжките.

За тия ли момчета става въпрос:

https://youtu.be/FlGgosdVAcc?is=wrS_be_kD9XMcIXZ

https://youtu.be/o9ZiOwu8ChM?is=nW0ZQvrc8XtOutb4
А, изпреварил ме е с единия лумпен, който ще караш докато пукне. :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата