Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
131
27%
Да - бих си взел
221
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 480
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от adovet » 27 Мар 2026, 15:21

alx написа:
adovet написа:Не винаги зарядните делят тока - всичо си зависи от зарядната. Повечето зарядни не го делят. За това, че кроки е стигнал на 1% не е никаква драма, общо взето и след 0% имаш едни 20-30км да минеш. Все си мисля, че ако засвършва тока по лесно ще намериш някъде някой контакт от колкото нафта. Също така при електричките ако виждаш, че няма да стигне тока винаги може да намалиш скоростта за да стигнеш. Това рязко ще ти намали разхода. На теслата когато няма да ти стигне тока до някъде си изписва с колко да караш за да стигнеш до крайната дестинация например с 5%

На теслата на нула батерия имаш още 30 мили…

не разчитай много на това, разлино е според състоянието на батерията и как се кара, но винаги имаш някакъв остатък.
ПС: на ауди няма живот след нулата :idea:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Мар 2026, 17:49

adovet написа:
alx написа:
adovet написа:Не винаги зарядните делят тока - всичо си зависи от зарядната. Повечето зарядни не го делят. За това, че кроки е стигнал на 1% не е никаква драма, общо взето и след 0% имаш едни 20-30км да минеш. Все си мисля, че ако засвършва тока по лесно ще намериш някъде някой контакт от колкото нафта. Също така при електричките ако виждаш, че няма да стигне тока винаги може да намалиш скоростта за да стигнеш. Това рязко ще ти намали разхода. На теслата когато няма да ти стигне тока до някъде си изписва с колко да караш за да стигнеш до крайната дестинация например с 5%

На теслата на нула батерия имаш още 30 мили…

не разчитай много на това, разлино е според състоянието на батерията и как се кара, но винаги имаш някакъв остатък.
ПС: на ауди няма живот след нулата :idea:

мне, общо взето е универсално - нивото на батерията се изчислява според начина ти на каране... демек ако си караш със 120 на климатик и покаже 0 заряд - имаш още 30 мили ако продължиш все така... повече ако спреш климатика и караш със 100 зад някой камион примерно, по-малко ако се засилиш със 140 нали...

но "нула" на батерията е 30 мили още пробег при текущите условия (последните 30 минути- примерно- не съм сигурен колко назад гледа)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 27 Мар 2026, 18:10

имам чувството, че не караш тесла. Единствено на Тесла показанията за остатъка на километрите няма нищо общо с карането до момента
ПС: по твоята логика ако карам с 140км/ч на 0% ще имам за още 30мили с 140 - абсурд

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Мар 2026, 18:35

adovet написа:имам чувството, че не караш тесла. Единствено на Тесла показанията за остатъка на километрите няма нищо общо с карането до момента
ПС: по твоята логика ако карам с 140км/ч на 0% ще имам за още 30мили с 140 - абсурд

така беше до... чакай да погледна - до фърмуеър 2025.7... пробега се изчисляваше батерия х някакъв фиксиран коефициент за твоя модел. със 2025.8 и по-нататъка оставащия ти пробег е калкулиран специфично за твоята кола и начина ти на каране до момента от последното зареждане. затова и ако си забелязал се случва да караш а пробега да си седи на едни числа или да пада много по-бавно спрямо изминатите километри. аз съм го виждал моя дори да се качва 1-2-3 км нагоре ако намаля за по-дълго време на магистралата без да има дълго спускане/ рекупериране...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата