Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Re: Имотният пазар
Кризата е много по-лесно да я избуташ като имаш покрив над главата отколкото в кашон на улицата. Банката може да изчака няколко месеца, година дори, ще разсрочиш, ще рефинансираш, на нея апартаменти не ѝ трябват. Хазяина на втория месец ще те изтрита.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
sub_eleven написа:Абе жив и здрав да си, дали под наем или в собствен имот, все ще се оправиш.
Това в същност е най-вярното заключение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
Exclusive89 написа:Jordana написа:Това напоследък го виждам доста често , хора които са купили имот в европа дават под наем и се прибират в бг . Като дивидента им покрива придобиването на друг имот тука .
Не зная как е в другите държави, но тук в БЕ, аз ако реша да се прибера в България и да отдам под наем апартамента, първо ще трябва да намеря друго жилище за да имам адресна регистрация.
Баш това щях да кажа, а и фиксираната лихва за целия период на кредита е глобално рядко нещо.
Едни приятели купиха къща във Waterloo, ние сме в Лювен(ско)
В бг естествено сметката за това колко ще живееш безплатно е съвсем друга. Има много повече неизвестни, а и като наемател имаш мн малко сигурност, че хазяина няма да му скимне нещо че не си му нужен точно ти.
За колегата Ленко, мн е лесно така с цифрите, ама 'децата' не са си купили жилището сами, нали
- streetz
- младши ентусиаст
-
Лихвите все още са ниски - 2.4-2.6%, банките все още има начин да дават 100%. Нищо не се е променило и няма изгледи да се промени.
Обяснявано е много пъти, колегата отново го е написал да се знае
Обяснявано е много пъти, колегата отново го е написал да се знае
b_u_b_o написа:Според мен фундаментално бъркате сметките сравнявайки вноска за ипотека и наем. Трабва да се сравняват лихвата и наема. Защото това са дефакто разходите които имаш. Остатъка от вноската е все едно я вкарваш в депозит.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
streetz написа:банките все още има начин да дават 100%.
Какъв е тоя начин? Аз имам приятел кредитен консултант и ми каза че макс 85% отпускали, щото от БНБ ги натискали
- streetz
- младши ентусиаст
-
Какъвто е бил винаги - завишена оценка.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
M17cH написа:Exclusive89 написа:Jordana написа:Това напоследък го виждам доста често , хора които са купили имот в европа дават под наем и се прибират в бг . Като дивидента им покрива придобиването на друг имот тука .
Не зная как е в другите държави, но тук в БЕ, аз ако реша да се прибера в България и да отдам под наем апартамента, първо ще трябва да намеря друго жилище за да имам адресна регистрация.
Баш това щях да кажа, а и фиксираната лихва за целия период на кредита е глобално рядко нещо.
Едни приятели купиха къща във Waterloo, ние сме в Лювен(ско)![]()
В бг естествено сметката за това колко ще живееш безплатно е съвсем друга. Има много повече неизвестни, а и като наемател имаш мн малко сигурност, че хазяина няма да му скимне нещо че не си му нужен точно ти.
За колегата Ленко, мн е лесно така с цифрите, ама 'децата' не са си купили жилището сами, налиПреди 4 години не беше екзотично банките да дават 100% кредит, също, тогава лихвите бяха и значително по-ниски. В бг и данъците са ниски, аз имам реално погледнато 13-14 вноски за година (включаемо самите вноски + застраховки + данък). Говорейки за жилищата в момента, дали след нови 4 години ще се вдигнат пак двойно, или моята сметка започва да придобива повече реализъм.
Навсякъде има фиксирани лихви, преди години като исках да тегля кредит ми дадоха 2.4% за плаваща, за фиксирана беше към 8%
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Разбира се, че има риск с ипотеките, в БГ реалността трябва да устискаш до 4-5 година и цената на имота ти възстановява всички разходи и при продажба си на 0.
И да, банките дават и 100%, особено ако имаш Човек.
2006 г. ми беше първата ипотека. По време на кризата 2008 г. банката ми предложи "далавера" да превалутираме в швейцарски франк
, че бил стабилен, но пропуснах факта, че аз работя за левове. И така за една вечер ипотеката се удвои, а с лихвите стана Х3, но днес при продажба пак ще си избие парите.
И да, банките дават и 100%, особено ако имаш Човек.
2006 г. ми беше първата ипотека. По време на кризата 2008 г. банката ми предложи "далавера" да превалутираме в швейцарски франк
, че бил стабилен, но пропуснах факта, че аз работя за левове. И така за една вечер ипотеката се удвои, а с лихвите стана Х3, но днес при продажба пак ще си избие парите.Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани