България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Ей сега возя един и ни разправя как бил 33 години машинист и аз викам малко да го базикна, случвало ли му се е кола да му излиза на ЖП прелезите и той вика, да, няколко пъти. И аз викам, ама нали...разминахте се. И що ли го питах, онзи вика да, разминахме се, ама(и се хили)имам само 6 убити за толкова години.
Викам голям черен хумор, засмях се и аз, ама питам какво значи 6, в коли ли, а не бе вика, всякакви лягащи на релсите, скачащи пред влака...
Та така де, железният кон не прощава.
Та така де, железният кон не прощава.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Летящите не са изчезнали, каращите в лява лента не са изчезнали, основната промяна е, че тея дето преди бяха със 140 в лява лента, сега са със 125.
Уикенда пътувах по Тракия и искрено се забавлявах с ботовете - настигам някого, по някое време пускам мигач/присветвам, отместват се, минавам вдясно след изпреварването и ги гледам как веднага като ги изпреваря се връщат в ляво??? Това на новите отсечки, където асфалта е окей и в двете ленти и дясната лента е празна за 1-2км напред.
За румънците и друг път съм го писал - карат бързо, но са колегиални и се съобразяват един с друг. Нещо, което тук липсва от много години. Това за румънците в Румъния.. като минат границата е нещо различно.
Уикенда пътувах по Тракия и искрено се забавлявах с ботовете - настигам някого, по някое време пускам мигач/присветвам, отместват се, минавам вдясно след изпреварването и ги гледам как веднага като ги изпреваря се връщат в ляво??? Това на новите отсечки, където асфалта е окей и в двете ленти и дясната лента е празна за 1-2км напред.
За румънците и друг път съм го писал - карат бързо, но са колегиални и се съобразяват един с друг. Нещо, което тук липсва от много години. Това за румънците в Румъния.. като минат границата е нещо различно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:Румънците даже са ни изпреварили вече![]()
това е, защото са по-колегиални
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
///eMo написа:Летящите не са изчезнали, каращите в лява лента не са изчезнали, основната промяна е, че тея дето преди бяха със 140 в лява лента, сега са със 125.
Бях се притеснил, че само аз съм крив във форума, че нищо конкретно не се е променило, но явно има още един.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
От 2010 насам се редуваме кой да е на първо място, последните години те ни изпреварват, което е нормално предвид това, че ограниченията се спазват само ако някой присветне за полиция.TNT написа:Румънците даже са ни изпреварили вече![]()
Което няма общо с това, което аз казах - някой да даде газ, за да не те пусне и след това да слезе с бухалка в София е далеч по-вероятно отколкото в Букурещ. Може и да не е така, но за около 5-10к км са ми такива наблюденията. Това не ги прави добри шофьори.
На снимката горе не се вижда добре ама рейса ли ги е събрал всички или Лансъра се е пробвал да лети?
Последна промяна ///eMo на 14 Яну 2026, 15:39, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
На тия качени на влакче на снимката само липсват лепенките от сорта на ти гониш.
Тоя с Хонда ли е това сивото, като гледам има различна врата отзад, може би и броня, та не му е севте с тая кола.
И аз виждам голяма промяна в трафика, особено у такива, които намалят на ток камерите все едно са триноги. И намалят не заради ограничението, а заради самия пост, понеже после дават газ и на следващо ограничение не намалят, тоест ги имат тези за плашила.
С идването на глоби за средна ще се кротнат още хора. Но виждам една такава злоба и завист такъв описан от мен горе, който намаля САМО защото мисли, че има камера. Аз като знам, че няма и примерно си минавам с 20 над него, понеже знам с колко ме лъже километража и дори да има тринога, пак няма да ме снима, ама се изнервят много, гледат лошо, мърморят, аха някои тръгват и газ да дават, ама не им държи да вдигнат с повече от 5-10 отгоре и пак ги минавам.
Господата наши полицаи тука със спазването на закона от все повече хора се чудят какво неща да търсят, онзи ден глобили 50 лева една жена, че не светели лампичките на задния номер. Заяждат се иначе за пълзене на знак стоп сложен скоро, дори ако имаш идеална видимост от двете посоки, тоест стоп тип хранилка. Сама кола спряла на магазин в село, където от 100 години така си спират в насрещното в джоб и то, пак я рисуват.
Гледайки снимката се чудя Гърция кога ще стане с по-лоши показатели от нас. При всичките им драконовски наказания си карат 5 за 6 като познават пътя явно и навиците на полицията. Сега пак нови мерки някакви приели, да видим. Беше немислимо преди да сме близо до Гърция, но предполагам те не ни изпреварват само защото цялата държава е опасана с магистрали. Като ги напече слънцето и си карат както им падне наистина.
Тоя с Хонда ли е това сивото, като гледам има различна врата отзад, може би и броня, та не му е севте с тая кола.
И аз виждам голяма промяна в трафика, особено у такива, които намалят на ток камерите все едно са триноги. И намалят не заради ограничението, а заради самия пост, понеже после дават газ и на следващо ограничение не намалят, тоест ги имат тези за плашила.
С идването на глоби за средна ще се кротнат още хора. Но виждам една такава злоба и завист такъв описан от мен горе, който намаля САМО защото мисли, че има камера. Аз като знам, че няма и примерно си минавам с 20 над него, понеже знам с колко ме лъже километража и дори да има тринога, пак няма да ме снима, ама се изнервят много, гледат лошо, мърморят, аха някои тръгват и газ да дават, ама не им държи да вдигнат с повече от 5-10 отгоре и пак ги минавам.

Господата наши полицаи тука със спазването на закона от все повече хора се чудят какво неща да търсят, онзи ден глобили 50 лева една жена, че не светели лампичките на задния номер. Заяждат се иначе за пълзене на знак стоп сложен скоро, дори ако имаш идеална видимост от двете посоки, тоест стоп тип хранилка. Сама кола спряла на магазин в село, където от 100 години така си спират в насрещното в джоб и то, пак я рисуват.
Гледайки снимката се чудя Гърция кога ще стане с по-лоши показатели от нас. При всичките им драконовски наказания си карат 5 за 6 като познават пътя явно и навиците на полицията. Сега пак нови мерки някакви приели, да видим. Беше немислимо преди да сме близо до Гърция, но предполагам те не ни изпреварват само защото цялата държава е опасана с магистрали. Като ги напече слънцето и си карат както им падне наистина.
In God we trust, all others we track.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа: но предполагам те не ни изпреварват само защото цялата държава е опасана с магистрали.
Още малко от Фейсбук

TNT написа:![]()
![]()
![]()
Жалко за хондата… но това е типично в родината съм забелязал- масовото неспазване на дистанция. Повече от половината от участниците в движението карат по- близо от колкото е безопасно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
И ние не им отстъпваме понякога … оня ден при нас 15+ коли са се нанизали, в гъста мъгла https://www.nbcbayarea.com/news/califor ... 454/?amp=1
Един път минавах с мотора по тоя път пак така в мъглата колите ме изпреварваха
Един път минавах с мотора по тоя път пак така в мъглата колите ме изпреварваха

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Куриозното с тия влакчета е че виновен е ....последния 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
///eMo написа: Уикенда пътувах по Тракия и искрено се забавлявах с ботовете - настигам някого, по някое време пускам мигач/присветвам, отместват се, минавам вдясно след изпреварването и ги гледам как веднага като ги изпреваря се връщат в ляво??? Това на новите отсечки, където асфалта е окей и в двете ленти и дясната лента е празна за 1-2км напред.
Пропусна само да каже, че като те видят зад тях се стряскат, натискат спирачка и чак след това започват бавно-бавно да се престрояват в дясната лента
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Don_Diego написа:.....
Пропусна само да каже, че като те видят зад тях се стряскат, натискат спирачка и чак след това започват бавно-бавно да се престрояват в дясната лента
Някой има ли логично обяснение, много често го наблюдавам и то от движещи се с 110-130

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Lenco написа:Don_Diego написа:.....
Някой има ли логично обяснение, много често го наблюдавам и то от движещи се с 110-130
Изключват автопилота