Кой е фен на марката?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Кой е фен на марката?
И с маслената помпа имат драми. Не е чак толкова розово колкото се пише масово.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Генерално говорех кое е по-податливо на чупене и защо. Физиката си е физика.
Маркучът беше просто един пример. Винаги охладителната система ползвам за отправна точка когато стане върпос за части и техните цени, без значение дали говорим за E12 или G30.
Качеството на материалите на охладителната система при БМВ може да се каже, че е непреходно и онзи дух на "старите" си е все там.
пп. Верига на В58 ще ми е интересно да видя жив човек, който е сменял.
пп2. За маслената помпа е вярно, но не е чак толкова често срещан проблем. Лошото е, че не дава много симптопи преди да стане МЯУ!
пп3. Розовото е в темата за електричките при алехандро масачузецкиЙ!
Маркучът беше просто един пример. Винаги охладителната система ползвам за отправна точка когато стане върпос за части и техните цени, без значение дали говорим за E12 или G30.

Качеството на материалите на охладителната система при БМВ може да се каже, че е непреходно и онзи дух на "старите" си е все там.
пп. Верига на В58 ще ми е интересно да видя жив човек, който е сменял.
пп2. За маслената помпа е вярно, но не е чак толкова често срещан проблем. Лошото е, че не дава много симптопи преди да стане МЯУ!
пп3. Розовото е в темата за електричките при алехандро масачузецкиЙ!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
empar написа:пп. Верига на В58 ще ми е интересно да видя жив човек, който е сменял.
мой приятел отвори м140и на 210к+ да сменява всичко ... всичко вътре беше като чисто ново , и вериги, и лагери и све
смени нещата, защото вече ги беше купил и бяха извадили мотора
кво да се прави

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Слагат го и в Супра и Инеос Гренадир но си остават трупането на нагар по клапаните и при long life обслужване е възможно компреметиране на алусила по цилиндрите. Като цяло е от малкото успешни агрегати на БМВ от последните години.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
vicho написа:empar написа:пп. Верига на В58 ще ми е интересно да видя жив човек, който е сменял.
мой приятел отвори м140и на 210к+ да сменява всичко ... всичко вътре беше като чисто ново , и вериги, и лагери и све
смени нещата, защото вече ги беше купил и бяха извадили мотора
кво да се прави
Това си го споделял и друг път, не го броим.

alx написа:vicho написа:парите не правят фена... фенщината за мен се мери с емоцията и историята, която имаш с марката. Цял живот с БМВ е фенщина пък било то и е36-ца на газ на 30+ години. :
Е това… аз като се замисля, съм бил най- голям фен за всичко когато съм нямал пари да се усмихна и всичките си пари съм ги давал за фенщината.
Парите определено изкривяват всичко. Понякога за добро, но повечето пъти - за зло.
Ти затова ли купи Джетата?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
От първото Е34 до днес не мога да си се представя в друг автомобил.
Много пъти съм се замислял дали да не си купя нещо друго и тая мисъл изкарва около 10 минути
Просто се сещам как съм карал най-различни коли, по-нови, по-скъпи и т.н. и не ми идва нещо
Сещам се сега за най-дългите преходи от по 1500 км. на ден с БМВ из Европа. Ехххх....
Мдам, няма как да е друга, само ша ги замоля да не правят всичките модели таблетизирани тесли без копчета за китайци,
че ще им *** ******* ***** *********** прокажена!

Много пъти съм се замислял дали да не си купя нещо друго и тая мисъл изкарва около 10 минути

Просто се сещам как съм карал най-различни коли, по-нови, по-скъпи и т.н. и не ми идва нещо

Сещам се сега за най-дългите преходи от по 1500 км. на ден с БМВ из Европа. Ехххх....

Мдам, няма как да е друга, само ша ги замоля да не правят всичките модели таблетизирани тесли без копчета за китайци,
че ще им *** ******* ***** *********** прокажена!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- St.Trinity
- Потребител
-
vicho написа:п.с. фен с кия - не мерси
Щом дизайна на ново БМВ се сравнява с този на КИА отпреди 5г. (а не обратното), значи нещо не е както трябва.
The New BMW 1-Series Looks Like A Kia That Wants To Be A BMW

В Киа нали отидоха да работят сума дизайнери от БМВ. Няма нищо странно в сравненията и аналогиите....
Karim Habib: Current Head of Kia Global Design, Habib spent five years as Chief Designer at BMW before joining Kia.
Jochen Paesen: Joined Kia in 2020 as the Vice President of the Interior Design Group after working for BMW, where he designed interiors for various models, including the 5 Series and X3.
John Buckingham: Joined Kia in 2023 as the leader of Kia's Next Design Exterior Group, bringing his experience as a distinguished BMW designer.
Wonkyu Kang: A former Creative Director at BMW with over 15 years of experience, Kang was appointed Head of Kia's Design Innovation group, focusing on the brand's electric vehicle segment.
Pierre Leclercq: Former BMW designer who was hired by Kia as Head of Styling in 2017.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
empar написа:пп2. За маслената помпа е вярно, но не е чак толкова често срещан проблем. Лошото е, че не дава много симптопи преди да стане МЯУ!
Напротив, дава. Спира да мери ниво на масло, тогава се прави допълнителен тест през диагностиката. Също така и капачката за масло има един о-пръстен, който се подгъва и трябва да се смени самата капачка.
На няколко коли вече правихме процедурата, лагерите са КАТО ЧИСТО НОВИ !!! на коли с пробег над 160к.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
enigma написа:В Киа нали отидоха да работят сума дизайнери от БМВ. Няма нищо странно в сравненията и аналогиите....Karim Habib: Current Head of Kia Global Design, Habib spent five years as Chief Designer at BMW before joining Kia.
Jochen Paesen: Joined Kia in 2020 as the Vice President of the Interior Design Group after working for BMW, where he designed interiors for various models, including the 5 Series and X3.
John Buckingham: Joined Kia in 2023 as the leader of Kia's Next Design Exterior Group, bringing his experience as a distinguished BMW designer.
Wonkyu Kang: A former Creative Director at BMW with over 15 years of experience, Kang was appointed Head of Kia's Design Innovation group, focusing on the brand's electric vehicle segment.
Pierre Leclercq: Former BMW designer who was hired by Kia as Head of Styling in 2017.
Да не говорим и за Albert Biermann, шеф на Хюндай Н дивизията, който пък отиде там след 31 години в БМВ М. Тази дивизия отговаря и за по-спортните модели на Киа.
Май ще се окаже, че ние почитателите на по-старите БМВ-та, като такива наистина ще трябва да се оглеждаме в новите Киа/Хюндай.

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ми...хем съм фен хем не съм
След толкова години и няколко бройки бмв-та сега хем се заглеждам по някое ново F93 например или лъснато Е30 или Е36 и в същия момент всеки втори м@нгал или млад гангстер с качулка в колата гледайки лошо е с бмв, и си викам никога повече тази марка. Иначе от 7-8г не карам бмв и не съжалявам да си кажа честно
Може би бих си взел някое Z3-4 защото и от двата типа индивиди не ги карат, а са наистина готини колички

Може би бих си взел някое Z3-4 защото и от двата типа индивиди не ги карат, а са наистина готини колички
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4