Кой е фен на марката?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко сте фен на марката?

БМВ до живот
19
33%
Харесваха ми по- старите БМВ-та, но новите не толкова
33
58%
Не ми харесваха по- старите БМВ-та, но новите ме кефят
2
4%
Индиферентен съм към БМВ
2
4%
Не съм харесвал никога БМВ
1
2%

Общо гласове : 57
ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Кой е фен на марката?

Мнение от In_Memoriam » 25 Сеп 2025, 16:15

И с маслената помпа имат драми. Не е чак толкова розово колкото се пише масово.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 25 Сеп 2025, 16:26

Генерално говорех кое е по-податливо на чупене и защо. Физиката си е физика.
Маркучът беше просто един пример. Винаги охладителната система ползвам за отправна точка когато стане върпос за части и техните цени, без значение дали говорим за E12 или G30. :mhihi:
Качеството на материалите на охладителната система при БМВ може да се каже, че е непреходно и онзи дух на "старите" си е все там.

пп. Верига на В58 ще ми е интересно да видя жив човек, който е сменял.
пп2. За маслената помпа е вярно, но не е чак толкова често срещан проблем. Лошото е, че не дава много симптопи преди да стане МЯУ!
пп3. Розовото е в темата за електричките при алехандро масачузецкиЙ! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Сеп 2025, 17:29

empar написа:пп. Верига на В58 ще ми е интересно да видя жив човек, който е сменял.

мой приятел отвори м140и на 210к+ да сменява всичко ... всичко вътре беше като чисто ново , и вериги, и лагери и све

смени нещата, защото вече ги беше купил и бяха извадили мотора

кво да се прави :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 25 Сеп 2025, 17:42

Слагат го и в Супра и Инеос Гренадир но си остават трупането на нагар по клапаните и при long life обслужване е възможно компреметиране на алусила по цилиндрите. Като цяло е от малкото успешни агрегати на БМВ от последните години.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 25 Сеп 2025, 17:52

vicho написа:
empar написа:пп. Верига на В58 ще ми е интересно да видя жив човек, който е сменял.

мой приятел отвори м140и на 210к+ да сменява всичко ... всичко вътре беше като чисто ново , и вериги, и лагери и све

смени нещата, защото вече ги беше купил и бяха извадили мотора

кво да се прави :dunno:

Това си го споделял и друг път, не го броим. :mrgreen:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Сеп 2025, 0:49

alx написа:
vicho написа:парите не правят фена... фенщината за мен се мери с емоцията и историята, която имаш с марката. Цял живот с БМВ е фенщина пък било то и е36-ца на газ на 30+ години. :

Е това… аз като се замисля, съм бил най- голям фен за всичко когато съм нямал пари да се усмихна и всичките си пари съм ги давал за фенщината.

Парите определено изкривяват всичко. Понякога за добро, но повечето пъти - за зло.

Ти затова ли купи Джетата?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Сеп 2025, 1:36

От първото Е34 до днес не мога да си се представя в друг автомобил.
Много пъти съм се замислял дали да не си купя нещо друго и тая мисъл изкарва около 10 минути :bchug:
Просто се сещам как съм карал най-различни коли, по-нови, по-скъпи и т.н. и не ми идва нещо :mhihi:

Сещам се сега за най-дългите преходи от по 1500 км. на ден с БМВ из Европа. Ехххх.... :bchug:
Мдам, няма как да е друга, само ша ги замоля да не правят всичките модели таблетизирани тесли без копчета за китайци,
че ще им *** ******* ***** *********** прокажена! :mhihi: :censored: :banghead: :banghead: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 26 Сеп 2025, 9:34

vicho написа:п.с. фен с кия - не мерси :mhihi:

Щом дизайна на ново БМВ се сравнява с този на КИА отпреди 5г. (а не обратното), значи нещо не е както трябва.
The New BMW 1-Series Looks Like A Kia That Wants To Be A BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 26 Сеп 2025, 10:10

В Киа нали отидоха да работят сума дизайнери от БМВ. Няма нищо странно в сравненията и аналогиите....

Karim Habib: Current Head of Kia Global Design, Habib spent five years as Chief Designer at BMW before joining Kia.

Jochen Paesen: Joined Kia in 2020 as the Vice President of the Interior Design Group after working for BMW, where he designed interiors for various models, including the 5 Series and X3.

John Buckingham: Joined Kia in 2023 as the leader of Kia's Next Design Exterior Group, bringing his experience as a distinguished BMW designer.

Wonkyu Kang: A former Creative Director at BMW with over 15 years of experience, Kang was appointed Head of Kia's Design Innovation group, focusing on the brand's electric vehicle segment.

Pierre Leclercq: Former BMW designer who was hired by Kia as Head of Styling in 2017.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Предишна

Назад към Извън Темата