M550d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Iliyaz7777
- Потребител
-
Re: M550d
Здравейте, младежи!
Пред голяма дилема съм – дали да стана собственик на M50d. Понеже за този мотор има както много позитивни, така и доста отрицателни мнения, обръщам се към вас с молба някой да внесе малко яснота. Интересува ме основно доколко двигателят е надежден.
Пред голяма дилема съм – дали да стана собственик на M50d. Понеже за този мотор има както много позитивни, така и доста отрицателни мнения, обръщам се към вас с молба някой да внесе малко яснота. Интересува ме основно доколко двигателят е надежден.
- ekalchev
- ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
30d e по-надежден. Лично мнение е че 35д/40д са по-малко надеждни от 50д ако са експлоатирани при еднакви условия. 50д е подсилен много сериозно, ако е обслужван на 10к км ще имаш по-малко проблеми с него от 35д/40д. Проблема е че много от тези 50д са с чипове напомпани на 480-500 коня, тогава ще я някакъв филм.
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Ако ще я караш в България си вземи 30д и си направи 1 софтуер. Ако издумка мотора, сменяш и продължаваш, 30д има под път и над път.
Ако някой ти казва, че е същия 3л дизел и се обслужва за същите пари, то никога е нямал истински допир или никога не е правил нищо по мотора.
Колегата ти каза, ако се поддържа от началото добре - няма проблем. Трябва обаче да се има предвид, че вече са стари автомобили, масово са на много километри и не са обслужвани добре. Докато върви е много приятна за каране и материалите вътре са добри, дори и да е вече по-старичка.
От темата се придобива добра представа.
Ако някой ти казва, че е същия 3л дизел и се обслужва за същите пари, то никога е нямал истински допир или никога не е правил нищо по мотора.
Колегата ти каза, ако се поддържа от началото добре - няма проблем. Трябва обаче да се има предвид, че вече са стари автомобили, масово са на много километри и не са обслужвани добре. Докато върви е много приятна за каране и материалите вътре са добри, дори и да е вече по-старичка.
От темата се придобива добра представа.
- ekalchev
- ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Интересно наблюдение над ускорението на F10 550d на 206 хил. км срещу нова G30 540d LCI комби и при качване на Хемус на Боаза от скорост 50 -> 160км ги натиснахме и 2те. 550d си върви видимо повече. Аз лично очаквах заради саждите по колекторите, ДПФ-а и т.н. 550д да е загубило някакъв % мощност и да върви наравно с новия модел, но имаше разлика в полза на 550д, въпреки че g30 е около 150кг по-лека. Тоест, на тези години и тези километри, колата още си върви добре за мое учудване.