Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон

Мнение от xaoc777 » 01 Дек 2003, 17:19

Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон? Защото веднъж ми написаха такъв, а аз го изхвърлих пред очите им, защото след като не могат да ми вземат талона, като ми напишат акт, аз няма за какво да ходя до КАТ да си вземам талона, който не са ми взели. Тоест по никакъв начин не могат да ми вземат пари :)
Някой има ли различно мнение?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2003, 17:23

като се заядат сериозно винаги могат да ти вземат пари... :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 01 Дек 2003, 17:24

принципно си прав
имаш проблем само ако колата е на твое име, защото като дойде време за плащане на данъците, ще трябва да си платиш глобата. на мен също ми написаха акт така и въобще и не съм ходил в кат да си взимам решението, но глобата ми излезна заедно с данъците не мойто ЕГН:(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 01 Дек 2003, 18:50

Последния ми акт е точно такъв. Два дена преди да ми изтече предишния (то талона ми не се е задържал повече от една седмица в мене, ама това е друг въпрос 8) ) ми направиха нов и ми взеха предишния акт, вместо талона. А що се отнася до плащането в КАТ - незнам при вас как е ама в Пловдив актовете не се плащат в КАТ, а в данъчното. Аз лично съм искал да си го платя като ми връщат талона в КАТ, но никога не са ми вземали парите. Немога да си представя каква сметка ме чака като дойде време да плащам данъка на колата :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2003, 18:55

xaoc написа:Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон? Защото веднъж ми написаха такъв, а аз го изхвърлих пред очите им, защото след като не могат да ми вземат талона, като ми напишат акт, аз няма за какво да ходя до КАТ да си вземам талона, който не са ми взели. Тоест по никакъв начин не могат да ми вземат пари :)
Някой има ли различно мнение?

Няма значение глобата ти отива в данъчното, а дали си имал талон или не данъчните не ги бърка ..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 02 Дек 2003, 3:50

баща ми прави следното:
Отива да и плаща данъка на колата, и казва че има точно пари за данъка и иска само него да плати. и казва че за глобите ще даде другата година с лихвата. На другата година същото. Когато глобата не се плати 2 години, повече не я търсят. :)минава и давността

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Re: Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон

Мнение от 3C » 02 Дек 2003, 4:47

xaoc написа:...а аз го изхвърлих пред очите им ......

хехе тука вероятно около 99% ако имаш тази храброст то този акт ще ти е само стотинките, разбира се след като и преспиш "някъде"- поради обида на длъжностното лице :mha: (ехххей в БГ си е все още гот и "широчко" за доста нещйца :lol: ).

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 02 Дек 2003, 8:35

О, ти нищо незнаеш! :lol: Един познат бяха тръгнали да му взимат талона за затъмняване на стъклата! Той казва на полицая - Дай ми го за малко! Взима го, къса го на парченца, и припалва! Ама там работата е друга - баба му е най-добрата адвокатка в БГ и не му пука особено 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Дек 2003, 11:44

tsvet40 написа:О, ти нищо незнаеш! :lol: Един познат бяха тръгнали да му взимат талона за затъмняване на стъклата! Той казва на полицая - Дай ми го за малко! Взима го, къса го на парченца, и припалва! Ама там работата е друга - баба му е най-добрата адвокатка в БГ и не му пука особено 8)

Абе и аз познавах един такъв тарикат, но куките му взели книжката и казали, че въобще нямал, подхвърлили му меча лапа в багажника.. Въобще му се еба майката. А при 2 полицаи свидетели с/у теб познай при едно дело чия дума тежи?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 02 Дек 2003, 11:57

Повярвай ми, ако стане токлова дебело, влизат в действие по 20 лв. човек и въпросът е забравен! Абе в тая държава за всичко има решение :evil: :evil: :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Castor » 02 Дек 2003, 13:58

xaoc написа:баща ми прави следното

а моя си превежда сумата за данъците по банков път или беше със запис и ми каза, че не могат да не ти приемат парите и да те накарат да си платиш първо глобите по този начин :D
STREETRACERS.HIT.BG

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 02 Дек 2003, 14:02

Тази последната идея много ми хареса! За щастие нямам неплатени глоби, но никога не се знае! :wink:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 02 Дек 2003, 15:31

Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон?

естествено че ще ти напишат акт и още как
значи когато нямаш талон трябва да имаш АКТ от предишно нарушение
а той се явява заместител на талона и по този начин те ти пшишат акт за настоящото нарушение взимат ти стария акт и го връщат в КАТ вместо талончето като ти си караш с новия АКТ и като дойде време за наказателното постановление те одрусват едно хубаво :):):):)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Аватар

Мнение от DA WOLF » 02 Дек 2003, 17:10

пишат ти акт и ти взимат стария... :lol:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 02 Дек 2003, 17:36

А ако нямаш стар и просто не си носиш талона, какво става? Предполагам още 1 акт :roll:

Следваща

Назад към Основен Форум