Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Имотният пазар

Мнение от Е.Димитров » 24 Дек 2024, 10:56

Leon написа:Това с ддс-то мисля, че важи само за схемата с обезщетени собственици и разни бартери.

Искаш да кажеш, че имайки имот, който давам срещу обезщетение апартаменти, ще трябва да платя ддс то?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Дек 2024, 11:06

Моджо написа:Това ако беше БГ Зак щеше пръв да ореве орталъка.
В нищото, старо, порутено, малко и т.н. Парапета е типичен соц.
Ма щото ИталианЦко и ся ще въздишаме по него ли ? Тук има предостатъчно такива къщи ..и ако не искаш да е в населено място /каквото е това/ даже и цената е по-ниска.

ДАже и бонус взимаш тук - цигани и всякаква невъзпитана сган :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 24 Дек 2024, 11:24

Е.Димитров написа:
Leon написа:Това с ддс-то мисля, че важи само за схемата с обезщетени собственици и разни бартери.

Искаш да кажеш, че имайки имот, който давам срещу обезщетение апартаменти, ще трябва да платя ддс то?

Да, това и сега е така.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Дек 2024, 11:56

Според интернет публикации, отдаването на парцел срещу обезщетение не дължиш данъци.

При продажба на парцел трябва да се вземат под внимание и данъците. Самата продажба на имот води със себе си до допълнителни разходи: около 4% държавни такси. В определени случаи се налага и плащане на данък печалба 10% както и регистрация по ДДС (дори и за физически лица). Препоръчително е да се консултирате с добър счетоводител преди продажба на парцел, за да се осведомите точно относно дължимите данъци. Ако отдадете парцела си за строителство срещу обезщетение и задържите апартаментите, ще избегнете подобни разходи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 24 Дек 2024, 12:54

Е.Димитров написа:Според интернет публикации, отдаването на парцел срещу обезщетение не дължиш данъци.
...

За други данъци не знам, но ДДС се дължи и то върху стойността на имотите, които получава обезщетеният.
Не разбирам нищо от счетоводство и това го знам, защото един познат наскоро получи обезщетение и държавата го ощави сума ти пари за ДДС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 30 Дек 2024, 0:44

Тук в 10 минути са представени всички предстоящи строежи в столицата. Всячески София се опитва да се превърне в Сингапур, по цени почти настигна, сега остава и по брой на населението да навакса. :mhihi:

https://youtu.be/0pYoy8kFO5E?si=xH7lWkTpsawJvWxi

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 30 Дек 2024, 17:53

Данни от реални сделки с 2 еднакви обзаведени апартамента в студентски град, едната 11.2023, другата 11.2024. Ръстът в цената за последната година е точно 7%.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 30 Дек 2024, 18:52

От цялото разкошно апартамент най ми допаднаха домашните любимци :mhihi: Освен това, плюса на локацията е че ще имаш уайърлес зареждане на гаджетите до края на ипотеката от далекопровода... :lol:

:arrow: https://www.youtube.com/watch?v=WtTMAppUMsY
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Дек 2024, 19:17

Никълбека ще спретне една по-голяма зареждачка...и климатизацията ти без пари...
Искам да пусне едно видео като завали сняг...как жужи тихичко подстанцията... :ok:
Идилия!...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Дек 2024, 14:10

Southside написа:Тук в 10 минути са представени всички предстоящи строежи в столицата. Всячески София се опитва да се превърне в Сингапур, по цени почти настигна, сега остава и по брой на населението да навакса. :mhihi:

https://youtu.be/0pYoy8kFO5E?si=xH7lWkTpsawJvWxi

Тц, не са всички. Пичът, който направи системата каза, че въвежда каквото може, но има още много разрешителни да се въведат. Няма да се реализират всички строежи, разбира се, но 1/3 да станат, пак ще бъде живописно.

Вчера слушах един подкаст на тема имоти и по отношение намаляващия брой сделки се оказва, че това е средно за страната. СРЕДНО. София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен всъщност имат сериозен ръст на броя сделки. Рекордният е в Бургас, нещо като 30% нагоре тази година. Като имам време ще се поровя за подробности, но ако перефразирам Марк Твен - слуховете за смъртта на имотния пазар са силно преувеличени. Догодина се очаква ръст 10-15%, при луксозното строителство - повече. Моите лични насоки са задължително затворени комплекси с ясни правила за поддръжка след акт 16. Или в квартали около метро, които генерират много наематели като периферията на центъра, Младост, Дружба, Люлин, според това кой район познавате добре. Весело посрещане на новата година!
Never mistake motion for action...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 31 Дек 2024, 15:19

nickstorm написа:От цялото разкошно апартамент най ми допаднаха домашните любимци :mhihi: Освен това, плюса на локацията е че ще имаш уайърлес зареждане на гаджетите до края на ипотеката от далекопровода... :lol:

:arrow: https://www.youtube.com/watch?v=WtTMAppUMsY

Детайлите в това нещо са покъртителни! И на 2 литра гадна ракия ще го направя по-добре, сигурен съм... :help:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 31 Дек 2024, 17:18

Предполагам че е временно решение, най-вероятно ще сложат врата някога, просто са скрили тухлите да не е хемптем грозно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Дек 2024, 17:37

Купен преди няколко месеца в строеж 90кв Артекс, вероятно и с паркомясто в Дружба за 750к лв! Демек с такси и докато влезе може и 1млн да чукне.
Нищо не може да ме учуди тук-ценово, разбира се парите на купувача не са от най-белите.. :D уж и заем е взел на 2700лв вноска, а той си плаща наем и сега.

Много пъти съм го казвал, всеки втори буквално е закачен на някаква схема за пари и то сериозни, та докато това го има, може и да станем с най-скъпите имоти в Европа, нищо, че в един момент над 40% ще са празни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 31 Дек 2024, 18:28

slatanic написа:Никълбека ще спретне една по-голяма зареждачка...и климатизацията ти без пари...
Искам да пусне едно видео като завали сняг...как жужи тихичко подстанцията... :ok:
Идилия!...

Още един плюс-вземеш Тесла и зареждаш безплатно, ако паркираш пред вас :mrgreen: Жуженето се чува и като просто застанеш под далекопровода, не е задължително да има сняг. Спомням си много добре, имаше замесени лозе и Форд Транзит в ситуацията..... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 31 Дек 2024, 18:42

Аз съм правил климатизацията тук на един малък комплекс над Икеа.
Та там далекопровода минава на толкова колкото пише по норма,ама си е близичко така нали.
Това добре ама всички стълбове за градинското осветление като им сложиш фазомера на корпус светва чудесно.
А като вали сняг и има товар...щурците лятото ряпа да ядат. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата