Не може да се кара бавно
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hristogeorgiev872
- Потребител
-
- Кара: e90 320xd sedan facelift
- Мечтае да кара: i8
Не може да се кара бавно
Здравейте, Дори със супер малко натискане на педала на газта – колата се изстрелва. Не мога да държа някви бавни скорости от рода на 20,30,40,50. Или ще натисна супер малко газта и колата ще вдига нагоре (към 80) или ще пусна педала на газта и колата ще започне да спира. Също така имам усещането че автоматичната кутия е на грешната скорост (ако беше ръчка бих сменил надолу).
По колата са правени следните модификации:
1. Премахнат ДПФ + софтуер в сервиз А. Нямаше никакви проблеми.
2. Премахнат ЕГР + софтуер в сервиз В. Проблемите започнаха тогава.
3. Някой майстори казаха, че проблемът е от хидротранформатора, който беше рециклиран, но проблемът не се реши
4. След това върнах ЕГР и върнах софтуера в сервиз А. Обаче проблемът не се реши
Дали е възможно да е някоя софтуерна настройка някъде? Да са ме чипосали без да съм искал?
По колата са правени следните модификации:
1. Премахнат ДПФ + софтуер в сервиз А. Нямаше никакви проблеми.
2. Премахнат ЕГР + софтуер в сервиз В. Проблемите започнаха тогава.
3. Някой майстори казаха, че проблемът е от хидротранформатора, който беше рециклиран, но проблемът не се реши
4. След това върнах ЕГР и върнах софтуера в сервиз А. Обаче проблемът не се реши
Дали е възможно да е някоя софтуерна настройка някъде? Да са ме чипосали без да съм искал?
Газ към морето, дай, дай
с БМВ-то дай, дай
с БМВ-то дай, дай
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Не може да се кара бавно
Първа стъпка към решаването на проблема е да се върне оригиналния софтуер на колата.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- hristogeorgiev872
- Потребител
-
Ами те уж го върнаха в сервиз А. Настройките дето се чипосват отделни ли са от софтуера?
Газ към морето, дай, дай
с БМВ-то дай, дай
с БМВ-то дай, дай
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Да не би да ти се е скапал Ел. Педалът на газта?
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Или педалът за газта се е скапал, или са бърникали в настройката му и е променена чувствителността му - последното се прави при ремап обикновено и се цели засилване на усещането у клиента, че колата е значително по-пъргава след новия софт...
Педалът може да се тества и провери с програма за диагностика, но ако има разминаване в потенциометрите, ще има и записана грешка в електрониката.
Педалът може да се тества и провери с програма за диагностика, но ако има разминаване в потенциометрите, ще има и записана грешка в електрониката.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Или педалът за газта се е скапал, или са бърникали в настройката му и е променена чувствителността му - последното се прави при ремап обикновено и се цели засилване на усещането у клиента, че колата е значително по-пъргава след новия софт...

- hristogeorgiev872
- Потребител
-
Колата има 0 грешки. Наистина се усеща по-бърза, което би ме радвало ако карах на магистрала, но живея в центъра и е пълно със зебри.
С коя програма мога да тествам педала?
При връщането на предишния софтуер не би ли следвало да се е върнала и предишната чувствителност?
Благодаря на всички за отгворите.
edit: направих си експеримент: изключих от скорост и настъпих газта съвсем леко. двигателя вдигна 4000 оборота
При връщането на предишния софтуер не би ли следвало да се е върнала и предишната чувствителност?
edit: направих си експеримент: изключих от скорост и настъпих газта съвсем леко. двигателя вдигна 4000 оборота
Газ към морето, дай, дай
с БМВ-то дай, дай
с БМВ-то дай, дай
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
hristogeorgiev872 написа:Колата има 0 грешки. Наистина се усеща по-бърза, което би ме радвало ако карах на магистрала, но живея в центъра и е пълно със зебри.
С Иста Д и с Инпа може да се проследи работата на педала... Според мен е направен чувствителен и затова имаш тези проблеми - сега кой какъв софт е наливал и какъв файл е връщал не мога да кажа и да коментирам...
- hristogeorgiev872
- Потребител
-
Говорих и с двата сервиза. Казаха ми, че софтуера е заводски (само е кодиран дпф). Казаха че не биха ми направили подарък безплатен ремап
Сега ще търся педал от автоморга и ще го сменя. Нещо друго трябва ли да се сменя?

Сега ще търся педал от автоморга и ще го сменя. Нещо друго трябва ли да се сменя?
Газ към морето, дай, дай
с БМВ-то дай, дай
с БМВ-то дай, дай
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
hristogeorgiev872 написа:Говорих и с двата сервиза. Казаха ми, че софтуера е заводски (само е кодиран дпф). Казаха че не биха ми направили подарък безплатен ремап![]()
Щом са махали дпф/егр, значи са ти направили ремап - софтът на колата е бърникан...
- hristogeorgiev872
- Потребител
-
Преди го нямаше този проблем дори и със същия софтуер без дпф, така че не мисля че е от него (а и с два различни софтуера е един и същи проблемът).
Сега четох за педала на газта и ме съмнява да е от него. Пишеше че са 2 сензора и ако има някакво минимално разминаване ще има грешка в компютъра, а при мен такова нещо няма.
Преди време имах грешка за дросел, дали може да е от него (с дизел съм)? Какво друго може да е?
В севисВ също ми почистиха двигателя от дизеловата мръсотия. Възможно ли е сега да е тръгнал повече въздух и да трябва нещо някъде да се ре-калибрира?
Сега четох за педала на газта и ме съмнява да е от него. Пишеше че са 2 сензора и ако има някакво минимално разминаване ще има грешка в компютъра, а при мен такова нещо няма.
Преди време имах грешка за дросел, дали може да е от него (с дизел съм)? Какво друго може да е?
В севисВ също ми почистиха двигателя от дизеловата мръсотия. Възможно ли е сега да е тръгнал повече въздух и да трябва нещо някъде да се ре-калибрира?
Газ към морето, дай, дай
с БМВ-то дай, дай
с БМВ-то дай, дай
- hristogeorgiev872
- Потребител
-
Здравейте, ходих на диагностика.
Смених дросела, но не е от него. Педала на газта си е наред. И двата сензора работят перфектно.
Обаче когато педалът е натиснат на 15% колата вдига 4000 оборота.
Имах грешка 4CD0 Charging Pressure Actuator. Възможно ли е да е от него?
Смених дросела, но не е от него. Педала на газта си е наред. И двата сензора работят перфектно.
Обаче когато педалът е натиснат на 15% колата вдига 4000 оборота.
Имах грешка 4CD0 Charging Pressure Actuator. Възможно ли е да е от него?
Газ към морето, дай, дай
с БМВ-то дай, дай
с БМВ-то дай, дай
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Може и да е от него, но би трябвало да нямаш мощност при това положение. Ама не се знае какво се ошашква.
- hristogeorgiev872
- Потребител
-
Може ли някой дизел (без чип) да ми направи услуга: изключете от скорост и ми кажете какви обороти можете да държите. При мен като отида на 1000 оборота и като подам съвсем малко да отида на 1100 – оборотомерът се изстрелва на 4000.
Газ към морето, дай, дай
с БМВ-то дай, дай
с БМВ-то дай, дай
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Аз мога да си държа каквито искам обороти без усилие... Ако имаш диагностична програма, проследи какво се задава като искана стойност на въртящ момент - driver's required torque беше по спомени - ако при минимално натискане стойността скача, педалът е чувствителен прекомерно. Може да е заради ремап, може да е заради повреда.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2