F10 дискове и накладки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
F10 дискове и накладки
Здравейте колеги, от известно време имам потропване в предната гума и след доста мъчене се оказа че дисковете и накладките са проблема, видимо имат още живот в тях но това тресене не искам да го търпя, при натискане на спирачката се оправя като цяло не тропа през неравности, а ако не държиш спирачката натисната леко си тропа доста отчетливо с бърза вибрация дори при бавна скорост. Огледахме цялото окачване и самата гума няма никъде другаде проблеми.
Гледах че 2 диска и накладки са си цифра и исках да попитам някой да сподели какви марки слагате и от кои сте доволни/недоволни. Също ако някой има случайно отстъпки за Пловдив област, ако може да пише на лично примерно или в темата.
Гледах че 2 диска и накладки са си цифра и исках да попитам някой да сподели какви марки слагате и от кои сте доволни/недоволни. Също ако някой има случайно отстъпки за Пловдив област, ако може да пише на лично примерно или в темата.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: F10 дискове и накладки
Прегледай спирачните апаратите ,дискове и накладки не "тропат" .При не добре работещ спирачен апарат се износват неравномерно накладките,та дори и нови да сложиш ,дори и ОЕ да са след време отново ще имаш проблем .Дискове ОЕ с накладки с EE или FF класификация ,като марки ATE,TEXTAR ....средна хубост Metelli,Ferodo,Remsa
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Като цяло точно за отпред всичко различно от оригинала е тежък компромис. Алтернативите от горния коментар ги забрави!!!
Залагам 1 корона, че имаш и криви главини. Затова, след като свалите дисковете и почистите главините, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измерете с часовник главините и при нужда ги смени. Защото каквито и дискове да сложиш, ако са криви главините, ще се изкривят и те. На новите главини, пръснете на тънко малко КЕРАМИЧНА грес, за да не ръждясват и да не се изкривят отново дисковете.
При демонтажа погледни накладките, би трябвало външна/вътрешна да са еднакво износени, ако не сега е точния момент за една ревизия на апаратите.
Ако ОЕМ-а не ти е по джоба, сложи поне АТЕ. Ако трябва повече инфо, насреща съм.
Залагам 1 корона, че имаш и криви главини. Затова, след като свалите дисковете и почистите главините, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измерете с часовник главините и при нужда ги смени. Защото каквито и дискове да сложиш, ако са криви главините, ще се изкривят и те. На новите главини, пръснете на тънко малко КЕРАМИЧНА грес, за да не ръждясват и да не се изкривят отново дисковете.
При демонтажа погледни накладките, би трябвало външна/вътрешна да са еднакво износени, ако не сега е точния момент за една ревизия на апаратите.
Ако ОЕМ-а не ти е по джоба, сложи поне АТЕ. Ако трябва повече инфо, насреща съм.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Я пак ,кое точно да забрави 

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Колегата е напълно прав . При други марки автомобили не е така изразен проблема с неоригиналните марки за предни дискове . При БМВ е голям проблем. Всичко с изключение на БМВ оригинални дискове ИМА ГОЛЯМ шанс да се изкриви . Става дума конкретно за предни дискове и за определни модели ма марката.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Аз за дисковете съм написал OE или ATE като компромис ако няма финансоеа възможност за оригинал.
За накладките предложих други производители...дори съм описал конкретика за твърдост на феродото
АТЕ ,TEXTAR и TRW са конвейрен и гаранционен доставчик за повечето европейски производители на коли.Когато тря правят оборудване за стар автопарк го поръчват от външни доставчици .По-изгодно им е финансово техните заводи да работят за ОЕ .
Remsa ,Ferodo ,Metelli,Bosch ..произвеждат дискове и накладки ,грижливо ги опаковат в кутии на TRW,ATE,TEXTAR слагат им баркод на държавата на кораба -майка .Аутсорсинг,в глобалния свят това е начин да си на пазара и да оптимизираш разходи .
За накладките предложих други производители...дори съм описал конкретика за твърдост на феродото

АТЕ ,TEXTAR и TRW са конвейрен и гаранционен доставчик за повечето европейски производители на коли.Когато тря правят оборудване за стар автопарк го поръчват от външни доставчици .По-изгодно им е финансово техните заводи да работят за ОЕ .
Remsa ,Ferodo ,Metelli,Bosch ..произвеждат дискове и накладки ,грижливо ги опаковат в кутии на TRW,ATE,TEXTAR слагат им баркод на държавата на кораба -майка .Аутсорсинг,в глобалния свят това е начин да си на пазара и да оптимизираш разходи .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Me(n)telli- е няма такива боклуци, не бих ги сложил дори на Трабант... 
Един глас за АТЕ от мен

Един глас за АТЕ от мен
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Ate се бях насочил по принцип, идват малко скъпо но предполагам и колата е такава. Но да износен е отвътре повече диска, като натискам спирачки уж не са криви. Да разбирам ли че трябва и самия апарат да сменям? Главината няма луфт, но не знам дали не е крива, трябва да видя как става това с измерването освен.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Става с индикаторен часовник .
Това че не са износени равномерно накладки/дискове говори за проблем с апарата . Водачите са спекли и апарата не се движи раномерно .
Възможно е супорта да е износен и да задуржа накладката там .
Ревизия или нови направо .
Това че не са износени равномерно накладки/дискове говори за проблем с апарата . Водачите са спекли и апарата не се движи раномерно .
Възможно е супорта да е износен и да задуржа накладката там .
Ревизия или нови направо .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Още в първия си пост ти обясних ,спирачните апарати са фактора .Ремонтен комплект за рециклиране и кадърен механик ,който да извърши процедурата.Безмислено е да слагаш дискове и накладки ,след 1 година ще е същото положение
И да ,скъпо е да се поддържа висок клас автомобил но това е положението.

А на какво се дължи кривината в главините? Не питам за колегата конкретно, защото не се знае дали такъв му е случая, а генерално? Преди време на Е60-ката като сменях предни дискове заради кривина ми измериха главините и едната беше крива, та смених и нея. Но така и не разбрах от какво се кривят те. Освен за някакъв лек удар/подпиране не се сещам за друго...?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Някой като ти стегне джантата с гайковерта на 300нм и криви, защото болта я издърпва и обикновено около дупката на болта бяга стрелката на часовника.
Качеството на алтернативите е доста занижено..

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Ивайло Димов написа:Още в първия си пост ти обясних ,спирачните апарати са фактора .Ремонтен комплект за рециклиране и кадърен механик ,който да извърши процедурата.Безмислено е да слагаш дискове и накладки ,след 1 година ще е същото положение![]()
Не че нещо, ама как така даваш акъл за тия коли?
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Що ,извънземна технология ли са
.Не съм чул или чел да са измислили нещо иновативно в спирачната система,нещо ноу хау .Аре да не ми даваш наклон
на капата,както аз не ти държа сметка за това какво и къде пишеш

на капата,както аз не ти държа сметка за това какво и къде пишеш

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Kroki написа:Някой като ти стегне джантата с гайковерта на 300нм и криви, защото болта я издърпва и обикновено около дупката на болта бяга стрелката на часовника.

Да ти кажа ли и една друга причина за криви дискове

Другите дойчовски автомобили които нямат болт за диска към главината (VAG

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3