Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Имотният пазар

Мнение от TNT » 07 Окт 2024, 11:53

https://kik-info.com/trz/razhodi-za-rabotodatelia.php

Като се огледаш в държавата - няма инфраструктура, мръсен въздух, кофти образование, здравеопазване, армия, полиция и каквото се сетиш, зависещо от държавата. Като за тая "услуга", бая ни брулят в заплатите.

А с отпуските ясно. Плащат си както са се разбрали... докато не се наложи напускане. Като трябва да се платят 10 дена на един път, познайте на коя "тарифа" са :winky:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Окт 2024, 22:55

Както казах, майните тотални изплискаха всички легени! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

До момента бях виждал всичко, но оранжерия за 100 000 евро в село с 50 човека не бях виждал :kuku: :mhihi:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j172305633628373&slink=b75nd5&f1=1&fe7=1
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Окт 2024, 23:13

zAcK написа:Както казах, майните тотални изплискаха всички легени! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

До момента бях виждал всичко, но оранжерия за 100 000 евро в село с 50 човека не бях виждал :kuku: :mhihi:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j172305633628373&slink=b75nd5&f1=1&fe7=1

Стила ми харесва - само дето е смешно малка- ама ако беше към 400-500 квадрата… кво щеше да й е?
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Окт 2024, 23:50

Нищо му няма, модерен зелен екологичен дом. Предполагам Грета Тунберг живее в нещо подобно 8)
Само не виждам зарядното за теслата къде може да се сложи :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 09 Окт 2024, 11:16

Обзалагам се че някой ще го купи :ok:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Окт 2024, 12:15

zAcK написа:Както казах, майните тотални изплискаха всички легени! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не е от майните, национална черта е :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Окт 2024, 12:35

Като гледам какви неща купуват българите в чужбина, тия в родината са си направо чудесни :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Окт 2024, 12:55

Точно сутринта четох, че в момента са почнали проверки на българи с имоти в Гърция, съвместно разбира се с гръцките власти.
Щели да се проверяват и съответствия между доходи и имот .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 09 Окт 2024, 13:25

Е.Димитров написа:Точно сутринта четох, че в момента са почнали проверки на българи с имоти в Гърция, съвместно разбира се с гръцките власти.

Е у нас няма такава опасност. Тука проверяват само "неудобните"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Окт 2024, 13:34

Jorixa написа:
Е.Димитров написа:Точно сутринта четох, че в момента са почнали проверки на българи с имоти в Гърция, съвместно разбира се с гръцките власти.

Е у нас няма такава опасност. Тука проверяват само "неудобните"

То инициативата може да дойде от гърците, че те имат да събират доста пари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Окт 2024, 13:48

Някъде във фейсбук мернах коментари, че има разни брокерски схемички, които се опитват и там да прекарат. Вероятно за едно и също става въпрос.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 09 Окт 2024, 14:01

Тези проверки се правят от над 2 години. Гръцките данъчни изпращат на нашите информация за имотите. Абсолютен рекет от НАП, при това при изтекла давност. От 2000 проверени имота досега, само при два са открити някакви несъответствия. За сметка на това, проверяваните са принудени да правят огромни разходи за преводи на документи. Само данъчната декларация в Гърция е 30 страници, а искат по 30 лв на страница за превод. Отделно нотариалните документи, банкови извлечения и т.н. Впрегнат е огромен ресурс на държавата, с нулева полза за бюджета и големи разходи за хората. Проверките се извършват от всички регионални агенции на НАП, защото нямат достатъчно хора. Мен ме проверяваха от Враца, например. Искат такива чудеса, че може да се побърка човек. Например - ДОКУМЕНТИ за направените от мен и семейството ми разходи за храна, облекло и козметика от 2016 до 2023 години. Документи, ебаси. Бележките от Билла си ги пазете като очите си, че се оказват нужни.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Окт 2024, 15:07

Anthony_J написа:Тези проверки се правят от над 2 години. Гръцките данъчни изпращат на нашите информация за имотите. Абсолютен рекет от НАП, при това при изтекла давност. От 2000 проверени имота досега, само при два са открити някакви несъответствия. За сметка на това, проверяваните са принудени да правят огромни разходи за преводи на документи. Само данъчната декларация в Гърция е 30 страници, а искат по 30 лв на страница за превод. Отделно нотариалните документи, банкови извлечения и т.н. Впрегнат е огромен ресурс на държавата, с нулева полза за бюджета и големи разходи за хората. Проверките се извършват от всички регионални агенции на НАП, защото нямат достатъчно хора. Мен ме проверяваха от Враца, например. Искат такива чудеса, че може да се побърка човек. Например - ДОКУМЕНТИ за направените от мен и семейството ми разходи за храна, облекло и козметика от 2016 до 2023 години. Документи, ебаси. Бележките от Билла си ги пазете като очите си, че се оказват нужни.

Няма закон който да накара физическо лице да пази касова бележка, НАП не може и няма право да изисква от физически лица да съхраняват и предоставят касови бележки за лични покупки.
Поговори с адвокат, но е загубена кауза да ти искат бележки за лични покупки ако си физическо лице, ако си търговец или юридическо лице е друго.
При адвокат, да ти подготви едно писмо и им отговори да си гледат работата :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Окт 2024, 15:57

enigma написа:Нищо му няма, модерен зелен екологичен дом. Предполагам Грета Тунберг живее в нещо подобно 8)

Да? Знам, че се подиграваш ама наистина на такъв дом му липсват само още едно 400-500 квадрата, едни панели и две зареждала за ел коли. В село с 50 човека бих си го купил с удоволствие.

Разбира се предполага се че стъклата са поне двойни- иначе няма стопляне/ охлаждане тоя аквариум
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Окт 2024, 16:21

alx написа:
enigma написа:Нищо му няма, модерен зелен екологичен дом. Предполагам Грета Тунберг живее в нещо подобно 8)

Да? Знам, че се подиграваш ама наистина на такъв дом му липсват само още едно 400-500 квадрата, едни панели и две зареждала за ел коли. В село с 50 човека бих си го купил с удоволствие.
Разбира се предполага се че стъклата са поне двойни- иначе няма стопляне/ охлаждане тоя аквариум

С тоя поликарбонат за покрив не зная колко ще те спасят двойни стъкла в тая оранжерия :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Лятото вътре ще е +50 градуса, зимата ще е -20 :mhihi: :ok:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата