Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Имотният пазар
https://kik-info.com/trz/razhodi-za-rabotodatelia.php
Като се огледаш в държавата - няма инфраструктура, мръсен въздух, кофти образование, здравеопазване, армия, полиция и каквото се сетиш, зависещо от държавата. Като за тая "услуга", бая ни брулят в заплатите.
А с отпуските ясно. Плащат си както са се разбрали... докато не се наложи напускане. Като трябва да се платят 10 дена на един път, познайте на коя "тарифа" са
Като се огледаш в държавата - няма инфраструктура, мръсен въздух, кофти образование, здравеопазване, армия, полиция и каквото се сетиш, зависещо от държавата. Като за тая "услуга", бая ни брулят в заплатите.
А с отпуските ясно. Плащат си както са се разбрали... докато не се наложи напускане. Като трябва да се платят 10 дена на един път, познайте на коя "тарифа" са

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Както казах, майните тотални изплискаха всички легени!
До момента бях виждал всичко, но оранжерия за 100 000 евро в село с 50 човека не бях виждал
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j172305633628373&slink=b75nd5&f1=1&fe7=1

До момента бях виждал всичко, но оранжерия за 100 000 евро в село с 50 човека не бях виждал

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j172305633628373&slink=b75nd5&f1=1&fe7=1
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:Както казах, майните тотални изплискаха всички легени!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
До момента бях виждал всичко, но оранжерия за 100 000 евро в село с 50 човека не бях виждал![]()
![]()
Стила ми харесва - само дето е смешно малка- ама ако беше към 400-500 квадрата… кво щеше да й е?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Нищо му няма, модерен зелен екологичен дом. Предполагам Грета Тунберг живее в нещо подобно
Само не виждам зарядното за теслата къде може да се сложи

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- TNT
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:Както казах, майните тотални изплискаха всички легени!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не е от майните, национална черта е

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като гледам какви неща купуват българите в чужбина, тия в родината са си направо чудесни 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Точно сутринта четох, че в момента са почнали проверки на българи с имоти в Гърция, съвместно разбира се с гръцките власти.
Щели да се проверяват и съответствия между доходи и имот .
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
Е.Димитров написа:Точно сутринта четох, че в момента са почнали проверки на българи с имоти в Гърция, съвместно разбира се с гръцките власти.
Е у нас няма такава опасност. Тука проверяват само "неудобните"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jorixa написа:Е.Димитров написа:Точно сутринта четох, че в момента са почнали проверки на българи с имоти в Гърция, съвместно разбира се с гръцките власти.
Е у нас няма такава опасност. Тука проверяват само "неудобните"
То инициативата може да дойде от гърците, че те имат да събират доста пари.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Някъде във фейсбук мернах коментари, че има разни брокерски схемички, които се опитват и там да прекарат. Вероятно за едно и също става въпрос.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Тези проверки се правят от над 2 години. Гръцките данъчни изпращат на нашите информация за имотите. Абсолютен рекет от НАП, при това при изтекла давност. От 2000 проверени имота досега, само при два са открити някакви несъответствия. За сметка на това, проверяваните са принудени да правят огромни разходи за преводи на документи. Само данъчната декларация в Гърция е 30 страници, а искат по 30 лв на страница за превод. Отделно нотариалните документи, банкови извлечения и т.н. Впрегнат е огромен ресурс на държавата, с нулева полза за бюджета и големи разходи за хората. Проверките се извършват от всички регионални агенции на НАП, защото нямат достатъчно хора. Мен ме проверяваха от Враца, например. Искат такива чудеса, че може да се побърка човек. Например - ДОКУМЕНТИ за направените от мен и семейството ми разходи за храна, облекло и козметика от 2016 до 2023 години. Документи, ебаси. Бележките от Билла си ги пазете като очите си, че се оказват нужни.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Anthony_J написа:Тези проверки се правят от над 2 години. Гръцките данъчни изпращат на нашите информация за имотите. Абсолютен рекет от НАП, при това при изтекла давност. От 2000 проверени имота досега, само при два са открити някакви несъответствия. За сметка на това, проверяваните са принудени да правят огромни разходи за преводи на документи. Само данъчната декларация в Гърция е 30 страници, а искат по 30 лв на страница за превод. Отделно нотариалните документи, банкови извлечения и т.н. Впрегнат е огромен ресурс на държавата, с нулева полза за бюджета и големи разходи за хората. Проверките се извършват от всички регионални агенции на НАП, защото нямат достатъчно хора. Мен ме проверяваха от Враца, например. Искат такива чудеса, че може да се побърка човек. Например - ДОКУМЕНТИ за направените от мен и семейството ми разходи за храна, облекло и козметика от 2016 до 2023 години. Документи, ебаси. Бележките от Билла си ги пазете като очите си, че се оказват нужни.
Няма закон който да накара физическо лице да пази касова бележка, НАП не може и няма право да изисква от физически лица да съхраняват и предоставят касови бележки за лични покупки.
Поговори с адвокат, но е загубена кауза да ти искат бележки за лични покупки ако си физическо лице, ако си търговец или юридическо лице е друго.
При адвокат, да ти подготви едно писмо и им отговори да си гледат работата

enigma написа:Нищо му няма, модерен зелен екологичен дом. Предполагам Грета Тунберг живее в нещо подобно![]()
Да? Знам, че се подиграваш ама наистина на такъв дом му липсват само още едно 400-500 квадрата, едни панели и две зареждала за ел коли. В село с 50 човека бих си го купил с удоволствие.
Разбира се предполага се че стъклата са поне двойни- иначе няма стопляне/ охлаждане тоя аквариум
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alx написа:enigma написа:Нищо му няма, модерен зелен екологичен дом. Предполагам Грета Тунберг живее в нещо подобно![]()
Да? Знам, че се подиграваш ама наистина на такъв дом му липсват само още едно 400-500 квадрата, едни панели и две зареждала за ел коли. В село с 50 човека бих си го купил с удоволствие.
Разбира се предполага се че стъклата са поне двойни- иначе няма стопляне/ охлаждане тоя аквариум
С тоя поликарбонат за покрив не зная колко ще те спасят двойни стъкла в тая оранжерия

Лятото вътре ще е +50 градуса, зимата ще е -20

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!