Въздушен филтър!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
РЕ:
SuPeR_FLY написа:Gottlos написа:Както казах освен променения звук,които ми харесваше в началото-не намирам никаква разлика.Тъй като нямам "топлобран" ми направи впечатлемие,че филтърът е топъл,което ме навежда на мисълта,че засмуква топъл въздух от двигателя.Не че съм очаквал разхода ми да стане 5 литра и конете 180,но като няма осезаема разлика предпочитам сток филтъра.По-надеждно ми се струва.Все пак филтъра е да пречиства въздуха,а това конусче като го гледам как стърчи при двигателя нещо не ми вдъхва много доверие.
Ахам, ясна работата, аз мисля да си сложа ама по-нататък и то за оригиналната кутия, ама незнам има ли смисъл от него или конусен ще е по-добре
Истината е в комбинацията Въздушен филтър с термощит + Чип + Ремус генерация

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Hellrider написа:най-доре си е конусен, но без топлинен щит е вятър работа

- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
Re:
Почнахте глупости да дрънкате ми се струва 

- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Дори и при термо щит,въздуха който влиза във филтъра е от пространството около двигателя.Преди доста време бях гледал из интернет клипове на драг гонки и там ми направи впечатление,че при някои коли липсваше по един фар.По късно ми стана ясно защо-за да влиза повече студен въздух отвън.При сток филтъра(с кутията) знаете,че единственото място за приток на въздух е отпред на колата т.е. възможно най-студения.Така че при тези конусни филтри не са ли добре изолирани ми се струва,че ефекта се губи.Да,вкарват повече въздух,но пък той е по-топъл.За градско и "нормално" шофиране ми се струва,че не са нужни.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Gottlos написа:Дори и при термо щит,въздуха който влиза във филтъра е от пространството около двигателя.Преди доста време бях гледал из интернет клипове на драг гонки и там ми направи впечатление,че при някои коли липсваше по един фар.По късно ми стана ясно защо-за да влиза повече студен въздух отвън.При сток филтъра(с кутията) знаете,че единственото място за приток на въздух е отпред на колата т.е. възможно най-студения.Така че при тези конусни филтри не са ли добре изолирани ми се струва,че ефекта се губи.Да,вкарват повече въздух,но пък той е по-топъл.За градско и "нормално" шофиране ми се струва,че не са нужни.
Освен по хладен въздух,чрез това което е описал колегата се ползва скоростта на автомобила за подобряване на пълненето чрез насочване на дифузера напред(скоростта на насрещния въздух),малък турбо ефект ,без турбо.А към Ачо-това е форум и обменяме мнения ,някой ако не е прав другия оборва,а НЕ пише че се дрънкат глупости.За интеркулера го написах образно,няма да коментирам,но за охладения въздух ако имаш коментар ,ще ми е интересно...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз съм виждал изпълнения от рода на: липсващ халоген и от там кожух чак до филтъра... с някви термозащитни покрития, че да не се затопля струята въздух преди да влезне във филтъра... ма за нормален автомобил да махнеш халогена, че да правиш подобни неща.... нещо....
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:Аз съм виждал изпълнения от рода на: липсващ халоген и от там кожух чак до филтъра... с някви термозащитни покрития, че да не се затопля струята въздух преди да влезне във филтъра... ма за нормален автомобил да махнеш халогена, че да правиш подобни неща.... нещо....
Хонзи,само примери са това ,аз не вярвам някой да направи това на колата си,тия бегачки за които става дума съм сигурен че са и без филтър ,само фуния,за да няма съпротивление..
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3