Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2024, 17:48

Сега искаш да ми кажеш, че тока поевтиня или ще поевтинява? :mhihi:

Чакаме и електричките още да поевтинеят, плюс да имат някакво търсене втора ръка...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Яну 2024, 17:49

Отнесено към инфлацията, заплатите и т.н. къде е при условие, че всичко като цени е х2 на преди 10-15 години? :mhihi: И не ми цитрай в Германия и Танзания или някъде другаде как било.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2024, 18:00

Зарежи къде е спрямо не знам си кога, питам занапред дали ще поевтинява, понеже електричките ще стават масови в него период. И дали ще поевтинява по пътищата пък където се зарежда е още по-правилния въпрос. Но предполагам най-важно е спрямо горивата как ще се движи тока в тия години, тоест близките 20. Ама да не ми цитираш Норвегия, ами тия нормалните държави. :mhihi: Може да включиш и нашата по някое време. Предполагам затова запада се обръща пак към ядрена енергия, че и нея по едно време я кръщаваха като кофти работа, ама се оказа, че не е чак толкова към днешна дата сравнена с реалността да нямаш достатъчно енергия.
Последна промяна Top Gun Maverick на 21 Яну 2024, 18:01, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2024, 18:00

Дизайна на джантите на електрическия Майбах.

Сигурно го е правил Филип Плейн :mhihi:

Изображение
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2024, 18:02

Това е майтап някакъв, нали? :mhihi:
Иначе би ходило на всеки мангал тръгнал с такива дрехи и надписи, че напоследък е много модерно да рекламираш някакви такива, които правят гащи и т.н. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 21 Яну 2024, 18:05

На жената гащите ако опъна върху моите джанти ще го докарам същия :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Яну 2024, 18:09

In_Memoriam написа:имаш няколко евридейки по 2000 коня и същевременно изтъквайки се колко примерен шофьор си, и ръсейки морал, може да ги разправяш на децата от квартала.

хайде сега приеми, че тази комбинация е реална, валидна и че притежателя й няма забележки към нея :winky:

"колите по 2000 коня" са по инерция от едно време просто защото "а защо не". всъщност ми е все тая. най- редовно си карам болт-а и въобще не се замислям да ти кажа. всичко на този етап ми е все тая ама друга тема. сменям ги кат ми омръзне да ги гледам повече от колкото като ми омръзне да ги карам.

аз мога да карам -много-бързо-... ама много много бързо- по всеки аршин измерено. но за тая работа си имам кола дето не стаа общо взето за пътя и се вози до пистата на ремарке. мога и да я карам до там ама защо да си го причинявам. и не е 2000 коня а само 520 :angel: та... да - карането на ръба не ми е непознато. практикувам го от 30 години. но като съм на пътя и мога със действията си да убия някого дето не се е подписвал че е готов да умре (както се прави преди да се метнеш на пистата) - тогава карам бавно, не си давам зор и не натискам нищо и никого. щото ако вече не си разбрал- там накъдето всичките бързате и ме задминавате по пътищата- аз вече съм бил там, върнал съм се и съм забравил, че съм ходил :winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 21 Яну 2024, 18:15

Щом се тригърваш да влизаш в толкова тежки обяснения мачът е свирен, та няма нужда :mhihi: Даже не си правя труда да ти дочета мнението вече. Само началото като хвана и то е ясно, че е все един и и същ локум като всеки път.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Яну 2024, 18:17

In_Memoriam написа:Щом се тригърваш да влизаш в толкова тежки обяснения мачът е свирен, та няма нужда :mhihi: Даже не си правя труда да ти дочета мнението вече. Само началото като хвана и то е все един и и същ локум като всеки път.

знам, няма(ш) начин да ме разбереш :bchug:

edit: сложих едно (ш) щото е по- коректно :winky:
Последна промяна alx на 21 Яну 2024, 19:14, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2024, 18:32

Top Gun Maverick написа:Това е майтап някакъв, нали? :mhihi:
Иначе би ходило на всеки мангал тръгнал с такива дрехи и надписи, че напоследък е много модерно да рекламираш някакви такива, които правят гащи и т.н. :mhihi:

Не е бе. Това е жантата на топ модела - Night Series. В статията, дето го видях беше описан като електричката на плутокрацията. :yes:

Явно и Мерцедес са тръгнали по пътя на бенве в някои отношения.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 21 Яну 2024, 18:54

msi200 написа:За мен големия бъг на електричките е, че трябва да имаш още една кола с ДВГ /говорим за България/. Не се сещам някой познат да има само ел. кола.
Не се познаваме, но аз съм само на ток :mhihi:. Разкарах малката градска ДВГ, понеже нямаме нужда от втора кола следващите 1-2 години.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Яну 2024, 19:35

dhtj написа:Е и как става това, като да кажем че от към макс скорост си ограничен от закона (като аз още не съм срещал електричка да кара с моето темпо, особено пък по магистрала... ), нито имаш по-голям пробег между зарежданията, нито зареждаш по-бързо, нито имаш свободата да минеш от където си искаш, щото трябва да се съобразяваш със зареждалките...

Лесно става, представи си че не карам бързия влак за да имам начална и крайна гара. Първо аз повече от ~1000км в рамките на ден не правя вече никога, всяко по-дълго пътуване правя с преспиване( да не говорим, че изобщо за да тръгна с колата на повече от 1000км трябва да имам някаква мноооого основателна причина, вместо да си хвана самолета). След това, повече от 3 часа не карам без да спра, телата ни не са направени да седят по 5 часа и единственото им движение да е мигането на клепачите, дори и докато работя на всеки кръгъл час ставам да се раздвижа поне за 2-3 мин. Та сметни си при този стил на пътуване дали има разлика дали си с двг или електричка..

Аа да, и все още не карам електричка, така си пътувам с двг-то, надявам се скоро една тесла ще е под 5% от net worth-а ми и ще си струва да я имам, за сега основно се возя в чужди или си карам дъртия дизел. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Яну 2024, 20:24

b_u_b_o написа:скоро една тесла ще е под 5% от net worth-а ми и ще си струва да я имам, за сега основно се возя в чужди или си карам дъртия дизел. :mhihi:

бе тесла... лигльо- сега като коня избяга на къра и удари 300к и всичките хйени дето сте се насъбрали и държите по няколко (което е основната причина да НЕ стане 300к между другото) ще си накупите ламбо-та... :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 21 Яну 2024, 20:37

3186 написа:
msi200 написа:За мен големия бъг на електричките е, че трябва да имаш още една кола с ДВГ /говорим за България/. Не се сещам някой познат да има само ел. кола.
Не се познаваме, но аз съм само на ток :mhihi:. Разкарах малката градска ДВГ, понеже нямаме нужда от втора кола следващите 1-2 години.

Със сигурност на много хора ще им върши работа и само електрическа кола.
В моето семейство би ни вършила работа нещо подобно на i3, само за градско, но съм решил да карам с ДВГ, докато ги има :)
I love the sound of V8 in the morning...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2024, 21:04

b_u_b_o написа:
dhtj написа:Е и как става това, като да кажем че от към макс скорост си ограничен от закона (като аз още не съм срещал електричка да кара с моето темпо, особено пък по магистрала... ), нито имаш по-голям пробег между зарежданията, нито зареждаш по-бързо, нито имаш свободата да минеш от където си искаш, щото трябва да се съобразяваш със зареждалките...

Лесно става, представи си че не карам бързия влак за да имам начална и крайна гара. Първо аз повече от ~1000км в рамките на ден не правя вече никога, всяко по-дълго пътуване правя с преспиване( да не говорим, че изобщо за да тръгна с колата на повече от 1000км трябва да имам някаква мноооого основателна причина, вместо да си хвана самолета). След това, повече от 3 часа не карам без да спра, телата ни не са направени да седят по 5 часа и единственото им движение да е мигането на клепачите, дори и докато работя на всеки кръгъл час ставам да се раздвижа поне за 2-3 мин. Та сметни си при този стил на пътуване дали има разлика дали си с двг или електричка..

Аа да, и все още не карам електричка, така си пътувам с двг-то, надявам се скоро една тесла ще е под 5% от net worth-а ми и ще си струва да я имам, за сега основно се возя в чужди или си карам дъртия дизел. :mhihi:

Аз знам един, който си купи i4 и си идва от Холандия с него и си ходи обратно. Явно не му е чак толкова трудно. Предполагам зарежда като спи.
алх, всички имаме по 0.1, който за 300к не даваме, освен ако не е около връх, който да познаем и после да вземем обратно по-голямо количество. :mhihi: С някакъв процент може да се излезе, ама само колкото да вземем нещо много по-бюджетно от Ламбо. :mhihi: А иначе сега, сега е най-рано догодина. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата