Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2023, 14:07

Между другото от Тетер в някакво крипто като конвертирам не съм забелязал да имам разлика в курса, само таксите си ги има.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Дек 2023, 14:35

Няма как да няма, не ти е направило впечатление просто.

Иначе това с muun е първо за да се спестят малко такси в ситуации като сега, щото кракен са относително статични с таксата за теглене и често тя е доста по-висока от това което дават за транзакцията. А и понеже е селф къстодиал портфейла му имам малко повече доверие от борса. Подготвям се психически за момента в който както каза ТНТ ончейн транзакциите ще са за китовете и всичко ще се движи по LN. Да се надяваме тогава ние да минаваме за китове вече :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Дек 2023, 14:42

Когато такъв момент дойде, ще трябва сегашните хардуерни портфейли да бъдат заменени с някакъв вариант на LN nodes. Иначе не виждам как ще има истински self custodial LN портфейл.

Проблемът е, че за разлика от хардуерните ончейн портфейли един Node трябва да е свързан към интернет. :dunno:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2023, 14:47

Сега като казваш Бубо мисля, че имаше такова нещо, ама то толкова рядко правя нещо, че не съм го отчел като съществено. :mhihi:
Значи за продан на нещо като дойде време ще трябва да инсталирам про. То ми го предлагаше няколко пъти като купувах и продавах януари( :dummy: )ама викам айде няма нужда да се правя на трейдър. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Дек 2023, 15:24

Top Gun Maverick написа:https://youtu.be/IG-axQeV__o?si=AiIxhZBuNhzac_kV

Ей го един клип за това как събарят коня до нула, ама уви... вероятно и коня ще вземе мерки като му дойде времето. :mhihi:

1702905645311.jpg

С две думи Леков си е чукундур и такъв ще си остане :mhihi: Момчето има потенциал да е интересен гост ама при тоя хост толкова...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2023, 16:00

Хахахахах, много е бърз. А иначе Гари и аз го гледах вчера в ДУК, няма такъв имбецил. Те го питат за крипто, а той обиден защо не го питали за сериозни теми като долара. :mhihi: Или нещо такова каза у взе да храни Биткойн как хората губели пари. :mhihi: Стоейки е долар вероятно печелят. :dunno: Всъщност със сигурност някой печели, но са тези на които Гари слугува в замяна на същите тези долари.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Дек 2023, 16:04

И заглавие "кликбейт" разбира се. В Softwar са обяснени много добре с картинки и схеми Cost of attack и Benefit of attack , т.е. някой трябва да използва най-мега-гига-мощния компютър на света, за да срине биткойн и да спечели от това... нула. Вместо да източи банките. Или да вземе управление над ядрени ракети. Или нещо подобно :dunno: А какво правим, ако с квантовия компютър се защити мрежата на биткойн и започне да се копае :dunno: :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Дек 2023, 18:57

Най-логично ми се вижда защита против квантови компютри ще бъде въведена при всичко, което си струва да бъде защитено още преди пускането на самите компютри в употреба, така че този фъд за мен е незначителен. Все пак технологичният прогрес не се случва от сега за след малко, а е дълъг и сложен процес.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 18 Дек 2023, 19:19

Може да си прав, но може и да не си. В 15ч. днеска пуснах ChatGPT и го накарах да ми напише малко софтуер. В момента имам напълно работещ рекурсивен DNS сървър, който може да подменя записите on-the-fly според отговорът на upstreams, не отговаря на най-масовите опити да бъде ползван като част от ботнет и има failover за всичко, което прави. Някои неща се случват прекалеееено бързо, въпреки че напълно подкрепям такова развитие.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Дек 2023, 9:19

https://youtu.be/KTDyYxynpMU?si=H7YKotiYmNKsqtcD

1 минутка обяснява всичко задаващо се. Винаги сме знаели, че 0.1 Биткойна си е сила. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Дек 2023, 6:50

https://youtu.be/9ki3b0Be5Ss?si=q5z54gOl31SwKTHK

Много интересно видео. Гостът предрича с факти и индикатори корекция от около 48 до 21 като 28 го счита за сигурно почти достигане. Но най-вече според мен му влияе факта, че е познал нещата край корона краша където казва 14-4. Аз не знам защо си мисля, че тогава пада от 10 и малко, но графиката не мога да го видя ясно, може би за ден е било 14 и не ги виждам. Както и да е. Аз и в коментарите написах, че според мен е много трудна такава корекция защото самата волатилност с годините спада, а тоя цикъл все коригираме с около 20%-та. Евентуално покрай ИТФ може да има корекция, но зависи и от това колко нагоре ще иде преди това. Някой тука вижда ли големи шансове за под 30? Иначе и аз съм на мнение, че алтовете рано скочиха.
И аз имам пожелателно мислене вече защото няма да купя дори да падне, но се старая да го контролирам. Обаче мисля и гостът има не малко такова в случая защото говори как ако познае и този път въпросния краш, щял да монетизира следваща такава прогноза , тоест той не е сигурен, но му се иска.

Бубо, нашият чукундур дали ще го покрие в епизод? Миналият ден гледаше като не спал два дена поне и прекъсна епизода, ама нещо се забави със следващ.

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Дек 2023, 9:36

И аз се чудя защо доста хора си мислят, че всеки цикъл трябва да има корона краш тип. 2016 примерно не е имало. А гостът ми се струва, че е спал дълбок сън, когато е трябвало да купува, та нормално така да казва :mhihi: Аз си държа на 30-32 като абсолютно дъно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Дек 2023, 9:42

Госта гледа прекалено много технически анализ. Това не е форекс пазара. Гледал съм му и предни подкасти - винаги съм оставал с такова впечатление. Въпреки това продължавам да ги гледам, понеже всяко нещо, което казва, има някаква обосновка и аргументи.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Дек 2023, 9:59

Аз помня мисля при Пламен веднъж го бях гледал, но не му запомних името той ли беше, понеже те там се извървяха всякакви хора да говорят. И да, аз също харесвам друга гледна точка, дори тип кироберйковска, но на последните все по-рядко отделям внимание повече отколкото на някой колорадски бръмбар в градината, понеже е едно и също и знаеш какво ще каже още със заглавието. Но сте прави за госта относно, че е аргументиран, то затова и попитах тук какво мислите. :yes:

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Дек 2023, 10:22

BTC да прави каквото иска, то е ясно че ако пада ще купуваме. Повече ме вълнува в момента до какво ниво ще припадне ЕTH/BTC :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата