Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Криптовалути
Между другото от Тетер в някакво крипто като конвертирам не съм забелязал да имам разлика в курса, само таксите си ги има.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Няма как да няма, не ти е направило впечатление просто.
Иначе това с muun е първо за да се спестят малко такси в ситуации като сега, щото кракен са относително статични с таксата за теглене и често тя е доста по-висока от това което дават за транзакцията. А и понеже е селф къстодиал портфейла му имам малко повече доверие от борса. Подготвям се психически за момента в който както каза ТНТ ончейн транзакциите ще са за китовете и всичко ще се движи по LN. Да се надяваме тогава ние да минаваме за китове вече
Иначе това с muun е първо за да се спестят малко такси в ситуации като сега, щото кракен са относително статични с таксата за теглене и често тя е доста по-висока от това което дават за транзакцията. А и понеже е селф къстодиал портфейла му имам малко повече доверие от борса. Подготвям се психически за момента в който както каза ТНТ ончейн транзакциите ще са за китовете и всичко ще се движи по LN. Да се надяваме тогава ние да минаваме за китове вече

Когато такъв момент дойде, ще трябва сегашните хардуерни портфейли да бъдат заменени с някакъв вариант на LN nodes. Иначе не виждам как ще има истински self custodial LN портфейл.
Проблемът е, че за разлика от хардуерните ончейн портфейли един Node трябва да е свързан към интернет.
Проблемът е, че за разлика от хардуерните ончейн портфейли един Node трябва да е свързан към интернет.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Сега като казваш Бубо мисля, че имаше такова нещо, ама то толкова рядко правя нещо, че не съм го отчел като съществено.
Значи за продан на нещо като дойде време ще трябва да инсталирам про. То ми го предлагаше няколко пъти като купувах и продавах януари(
)ама викам айде няма нужда да се правя на трейдър. 

Значи за продан на нещо като дойде време ще трябва да инсталирам про. То ми го предлагаше няколко пъти като купувах и продавах януари(

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:https://youtu.be/IG-axQeV__o?si=AiIxhZBuNhzac_kV
Ей го един клип за това как събарят коня до нула, ама уви... вероятно и коня ще вземе мерки като му дойде времето.
С две думи Леков си е чукундур и такъв ще си остане

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хахахахах, много е бърз. А иначе Гари и аз го гледах вчера в ДУК, няма такъв имбецил. Те го питат за крипто, а той обиден защо не го питали за сериозни теми като долара.
Или нещо такова каза у взе да храни Биткойн как хората губели пари.
Стоейки е долар вероятно печелят.
Всъщност със сигурност някой печели, но са тези на които Гари слугува в замяна на същите тези долари.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И заглавие "кликбейт" разбира се. В Softwar са обяснени много добре с картинки и схеми Cost of attack и Benefit of attack , т.е. някой трябва да използва най-мега-гига-мощния компютър на света, за да срине биткойн и да спечели от това... нула. Вместо да източи банките. Или да вземе управление над ядрени ракети. Или нещо подобно
А какво правим, ако с квантовия компютър се защити мрежата на биткойн и започне да се копае

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Най-логично ми се вижда защита против квантови компютри ще бъде въведена при всичко, което си струва да бъде защитено още преди пускането на самите компютри в употреба, така че този фъд за мен е незначителен. Все пак технологичният прогрес не се случва от сега за след малко, а е дълъг и сложен процес.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Може да си прав, но може и да не си. В 15ч. днеска пуснах ChatGPT и го накарах да ми напише малко софтуер. В момента имам напълно работещ рекурсивен DNS сървър, който може да подменя записите on-the-fly според отговорът на upstreams, не отговаря на най-масовите опити да бъде ползван като част от ботнет и има failover за всичко, което прави. Някои неща се случват прекалеееено бързо, въпреки че напълно подкрепям такова развитие.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://youtu.be/KTDyYxynpMU?si=H7YKotiYmNKsqtcD
1 минутка обяснява всичко задаващо се. Винаги сме знаели, че 0.1 Биткойна си е сила.
1 минутка обяснява всичко задаващо се. Винаги сме знаели, че 0.1 Биткойна си е сила.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://youtu.be/9ki3b0Be5Ss?si=q5z54gOl31SwKTHK
Много интересно видео. Гостът предрича с факти и индикатори корекция от около 48 до 21 като 28 го счита за сигурно почти достигане. Но най-вече според мен му влияе факта, че е познал нещата край корона краша където казва 14-4. Аз не знам защо си мисля, че тогава пада от 10 и малко, но графиката не мога да го видя ясно, може би за ден е било 14 и не ги виждам. Както и да е. Аз и в коментарите написах, че според мен е много трудна такава корекция защото самата волатилност с годините спада, а тоя цикъл все коригираме с около 20%-та. Евентуално покрай ИТФ може да има корекция, но зависи и от това колко нагоре ще иде преди това. Някой тука вижда ли големи шансове за под 30? Иначе и аз съм на мнение, че алтовете рано скочиха.
И аз имам пожелателно мислене вече защото няма да купя дори да падне, но се старая да го контролирам. Обаче мисля и гостът има не малко такова в случая защото говори как ако познае и този път въпросния краш, щял да монетизира следваща такава прогноза , тоест той не е сигурен, но му се иска.
Бубо, нашият чукундур дали ще го покрие в епизод? Миналият ден гледаше като не спал два дена поне и прекъсна епизода, ама нещо се забави със следващ.
Много интересно видео. Гостът предрича с факти и индикатори корекция от около 48 до 21 като 28 го счита за сигурно почти достигане. Но най-вече според мен му влияе факта, че е познал нещата край корона краша където казва 14-4. Аз не знам защо си мисля, че тогава пада от 10 и малко, но графиката не мога да го видя ясно, може би за ден е било 14 и не ги виждам. Както и да е. Аз и в коментарите написах, че според мен е много трудна такава корекция защото самата волатилност с годините спада, а тоя цикъл все коригираме с около 20%-та. Евентуално покрай ИТФ може да има корекция, но зависи и от това колко нагоре ще иде преди това. Някой тука вижда ли големи шансове за под 30? Иначе и аз съм на мнение, че алтовете рано скочиха.
И аз имам пожелателно мислене вече защото няма да купя дори да падне, но се старая да го контролирам. Обаче мисля и гостът има не малко такова в случая защото говори как ако познае и този път въпросния краш, щял да монетизира следваща такава прогноза , тоест той не е сигурен, но му се иска.
Бубо, нашият чукундур дали ще го покрие в епизод? Миналият ден гледаше като не спал два дена поне и прекъсна епизода, ама нещо се забави със следващ.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
И аз се чудя защо доста хора си мислят, че всеки цикъл трябва да има корона краш тип. 2016 примерно не е имало. А гостът ми се струва, че е спал дълбок сън, когато е трябвало да купува, та нормално така да казва
Аз си държа на 30-32 като абсолютно дъно.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Госта гледа прекалено много технически анализ. Това не е форекс пазара. Гледал съм му и предни подкасти - винаги съм оставал с такова впечатление. Въпреки това продължавам да ги гледам, понеже всяко нещо, което казва, има някаква обосновка и аргументи.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз помня мисля при Пламен веднъж го бях гледал, но не му запомних името той ли беше, понеже те там се извървяха всякакви хора да говорят. И да, аз също харесвам друга гледна точка, дори тип кироберйковска, но на последните все по-рядко отделям внимание повече отколкото на някой колорадски бръмбар в градината, понеже е едно и също и знаеш какво ще каже още със заглавието. Но сте прави за госта относно, че е аргументиран, то затова и попитах тук какво мислите. 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
BTC да прави каквото иска, то е ясно че ако пада ще купуваме. Повече ме вълнува в момента до какво ниво ще припадне ЕTH/BTC