Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Имотният пазар
Tо EU вече им наложи камара анти-дъмпингови мита. Ама зверски.
Щот ги хванаха, че всичко се спонсорира/дотира от правителството, за да могат да са конкурентноспособни.
Не знам вече на колко въпросници от EU комисията, персонално съм отговарял от името на нашата компания по тази тема.
Преди да наложат каквито и да са мита - разпитват големите компании
Че после и по телефона ми звънят от EU комисията. Та ми обясниха всичко хората, на дълго и широко.
Ама все още се натискат чайниците да доставят - например, Сърбия, Черна Гора не са ЕУ и след транспорта, пак са мега конкурентни
Ще им пусна малко, за да не горя мостове. Че знам ли ...
Щот ги хванаха, че всичко се спонсорира/дотира от правителството, за да могат да са конкурентноспособни.
Не знам вече на колко въпросници от EU комисията, персонално съм отговарял от името на нашата компания по тази тема.
Преди да наложат каквито и да са мита - разпитват големите компании
Че после и по телефона ми звънят от EU комисията. Та ми обясниха всичко хората, на дълго и широко.
Ама все още се натискат чайниците да доставят - например, Сърбия, Черна Гора не са ЕУ и след транспорта, пак са мега конкурентни

Ще им пусна малко, за да не горя мостове. Че знам ли ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имотният пазар
Изключително грешно мислене. Страшен актив, като един ден ги нарежат и ги върнат за претопяване за част от цената... същото ще стане и с имотите, ще ги продадат на по-малко дори само от материалите вложени в тях или ще ги разрушат.ildivvy написа:Колкото и милиони километри да са тези линии, това все пак е актив! Вече го имат и няма да имат нужда да го строят, като им потрябва, ако сега не им трябва. За мен празните жилища са безсмислицата, ако може така да се каже...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мисълта ми беше, че те едва ли са прокарали жп-линиите просто така, 'в гората'! Най-вероятно са свързали градове и населени места с тях... Дори да не се ползват с пълен капацитет сега, те вече ги имат и това е важно - да има свързаност с евтин и сигурен транспорт в страната!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
ildivvy написа:Мисълта ми беше, че те едва ли са прокарали жп-линиите просто така, 'в гората'! Най-вероятно са свързали градове и населени места с тях... Дори да не се ползват с пълен капацитет сега, те вече ги имат и това е важно - да има свързаност с евтин и сигурен транспорт в страната!
Всичко което построиш иска подръжка, щото като го зарежеш и след 10г. и да ти потрябва ще го правиш отново. Наскоро четох за едни огромни мостове, дето трябвало да минават милиони, но вече няколко години, не могат да си избият разходите. Колко време си мислиш могат да са на загуба?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Всичко комунистическо е счупено още от зародиш, в това число и китайското "икономическо чудо"... И всичко е за сметка на народа.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
///M Power написа:ildivvy написа:Мисълта ми беше, че те едва ли са прокарали жп-линиите просто така, 'в гората'! Най-вероятно са свързали градове и населени места с тях... Дори да не се ползват с пълен капацитет сега, те вече ги имат и това е важно - да има свързаност с евтин и сигурен транспорт в страната!
Всичко което построиш иска поддръжка, щото като го зарежеш и след 10г. и да ти потрябва ще го правиш отново. Наскоро четох за едни огромни мостове, дето трябвало да минават милиони, но вече няколко години, не могат да си избият разходите. Колко време си мислиш могат да са на загуба?
Така е, прав си! Работя поддръжка и го разбирам прекрасно... Не знаех, че тези милиони километри жп-линии са зарязани. Мислех, че все пак ги ползват.
Ex: 96' BMW318ti

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Да не говорим, че сигурно и голяма част от тях не свързват градове, ами други паметници на глупостта като Кремоковци, каквито тея режими много обичат да си строят...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
А как ви звучи, че преди две години някъде направиха пълна рехабилитация на жп трасето между Курило и Кремиковци???
Един съсед, пенсиониран строител, с който живеем срещу въпросното трасе каза, че работят адски добре.
Познайте дали сме виждали влак да минава по въпросното до сега.
Един съсед, пенсиониран строител, с който живеем срещу въпросното трасе каза, че работят адски добре.
Познайте дали сме виждали влак да минава по въпросното до сега.

Заплашената от фалит австрийска имотна група Signa преговаря за спасение с Elliott https://www.capital.bg/biznes/imoti/202 ... ni_kapital
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Китайците много добре си правят.
Това е начина, да се справят с безработицата, да не дават социалки на всеки и за всичко, да няма хора, които живеят на гърба на обществото.
И тука трябва да е така, вместо държавата да дава по 3-5-10 милиарда лева на година на безработни, социално слаби и тн, инвестира в строителство или някакво смислено или безсмислено производство и по този начин наема всякаква трайно безработна паплач и всякакви такива (знаете кои) по обектите и това е.
Плюс за Китай е , че са и някаква диктатура и може да ги изсели по различни региони да "строят комунизъма"
Това е начина, да се справят с безработицата, да не дават социалки на всеки и за всичко, да няма хора, които живеят на гърба на обществото.
И тука трябва да е така, вместо държавата да дава по 3-5-10 милиарда лева на година на безработни, социално слаби и тн, инвестира в строителство или някакво смислено или безсмислено производство и по този начин наема всякаква трайно безработна паплач и всякакви такива (знаете кои) по обектите и това е.
Плюс за Китай е , че са и някаква диктатура и може да ги изсели по различни региони да "строят комунизъма"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
На теория, да, на практика откъде ще идват парите за тия проекти?
Казваш вместо социалки да дават заплати на паплача да работи, а за тия проекти пари за материали, инженери? Или инженери от паплача пак ...
Доста елементарно мислене от днешна гледна точка ми изглежда това на мен. Може би за някакви дребни неща и работи, но да правиш големи проекти по този начин и с такава цел ... не мисля
Споменаха Кремиковци - емблематична недомислица на соца у нас!
Строиш мастодонт бълващ гняс до столицата за да караш суровина от морето и работници от цяло БГ, които да го ползват като инструмент за получаване на гражданство ... искам да чуя някой какво положително всъщност има в тоя чутовен проект ...
Казваш вместо социалки да дават заплати на паплача да работи, а за тия проекти пари за материали, инженери? Или инженери от паплача пак ...
Доста елементарно мислене от днешна гледна точка ми изглежда това на мен. Може би за някакви дребни неща и работи, но да правиш големи проекти по този начин и с такава цел ... не мисля
Споменаха Кремиковци - емблематична недомислица на соца у нас!
Строиш мастодонт бълващ гняс до столицата за да караш суровина от морето и работници от цяло БГ, които да го ползват като инструмент за получаване на гражданство ... искам да чуя някой какво положително всъщност има в тоя чутовен проект ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
K_Ilkov написа:На теория, да, на практика откъде ще идват парите за тия проекти?
Точно парите, дето в момента ги дават от къде ги взимат?!
Ей там в нищото започват да се строи нещо си, наемат се истински инженери, дето разбират и останалото е пълнеж работна ръка и бригадири.
Да не говорим, че има сума ти програми за "интеграция" и тн от ЕС и при добро желание могат да се насочат в тая посока.
Иначе се получава едно излизане на пари, с което само се стимулира мързела и се махат работните навици.
Остави някой , дето е работил 2-3-5 години нещо и тъкмо се е научил в къщи и му давай някой лев за ракия и нищо да не прави и чакай някога да си върне така наречените "трудови навици".
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не отричам подхода за елементарни работи , като чистене, кастрене на пътища примерно (сега се замислям, че ще е адски полезно) и тн., но за строене на железница ...
Парите похарчени за безумен проект ще убият всички положителни ползи.
Парите похарчени за безумен проект ще убият всички положителни ползи.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
vlad0 написа:Заплашената от фалит австрийска имотна група Signa преговаря за спасение с Elliott https://www.capital.bg/biznes/imoti/202 ... ni_kapital
Да идват да инвестират в България. Тука имотите са само на горе и лихви няма

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мхм, та в тоя ред на мисли:
https://youtu.be/KtMIf2jlamM?si=j5n2MHNKD7FVPAR2
https://youtu.be/KtMIf2jlamM?si=j5n2MHNKD7FVPAR2
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.