Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
ентусиаст
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от slatanic » 10 Ное 2023, 22:05

Ъъъъъ на дъртия цедес имаХ "електрическо парно" тип палиш и дуа топло.Имах щото миналата зима отказа,че е на 20 години и до сега не съм седнал да го подменям,че новите струват колкото половин кола,та ще се наложи да търся старо и да го пращам при някой "платкаджия" дето има възможност да го погледне и направи.После ще си направи и моето като го сваля нали...
Та толкова за това,че зимата дизела не грее...и това на Ц класа,а не на С да речем и това 2003 година.Ебаси и електричката.
А както отбеляза и колегата тойотата в гаража ми е на топло до мотора,защото зимата там има конвектор дето си грее и вътре е 18-20 градуса винаги когато трябва да бъде.
Та подгрев на кола в гараж...моооже ама не на моята.
И пак да се върнем...ако имах пари може би и да си закупя тесла въпреки,че са ми безлични и не обичам екрани вместо нормални уреди.
Та за тия пари май пак щеше да е нещо бензиново...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Ное 2023, 23:17

Не му се връзвай...онзи седи на топло до камината,чете форума и се смее с бърбън в ръката докато ти мръзнеш и бориш социализма... :mrgreen: :ok:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Ное 2023, 0:03

slatanic написа:Не му се връзвай...онзи седи на топло до камината,чете форума и се смее с бърбън в ръката докато ти мръзнеш и бориш социализма... :mrgreen: :ok:

Хм… баси колко съм прозрачен :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 11 Ное 2023, 3:15

steeN написа:Ако караш дизел, забравяш някога да ти е топло зимата :lol:

Чак пък... И на Е90то ми и на 159ката ми преди това имам заводски калорифер - ел нагревател на въздуха в купето. Почва да си духа топло по-малко от минута след палене. Като сложиш и подгрева на седалките и си е приятно топличко вътре.
Ако пък не ти пука за машината - даваш малко повечко газ на ускорения 2 пъти и е станал на 50 градуса антифриза.

По скандинавието си имат решение на проблема със загряването от 70-те и 80те години.
Един "бързовар" в радиатора и един в картера. Контакт с таймер пред блока. Държат маслото и антифриза топли, сутринта палиш и тръгваш с топла кола.
Изображение

Не си мислете, че с теслите сте открили топлото. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Ное 2023, 7:43

Стинката с поредната изцепка :mhihi: Буквално докато затворя вратата на гаража вече почва да духа топло. Да не говорим че почти всяка кола има подгрев на седалките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 11 Ное 2023, 8:24

Jorixa написа:Стинката с поредната изцепка :mhihi: Буквално докато затворя вратата на гаража вече почва да духа топло. Да не говорим че почти всяка кола има подгрев на седалките.

И аз си викам , че моите дизеляци са с проблем , щото доста бързо стоплят всичките :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 11 Ное 2023, 8:52

Дизели с тунек, сигурно загряват... все пак пушат като локомотиви... ама непипани... тия контакти всички ги знаем, ма колко от тях си виждал на юг от скандинавието?

Jorixa написа:Стинката с поредната изцепка :mhihi: Буквално докато затворя вратата на гаража вече почва да духа топло. Да не говорим че почти всяка кола има подгрев на седалките.

Т.е. след като се вмиришеш на дизел, си подпалваш задника за още повече комфорт... малко хора подозират, колко е тежък живота на жълтопаветника :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 11 Ное 2023, 11:16

Дизели щото не сме карали и не знаем как се мръзне в тях, особено ако са нощували навън :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 11 Ное 2023, 11:42

Сега почваме малко ... дизел ако е някакъв от миналия век :mhihi:
Съвременните дизели докато го изкараш от гаража и е готов. Да не сме при Канадата ...тука като гледам и какви са зимите :mhihi:
Баси и перпетуум мобилето ги изкарахте тия миксери . Не си мислете,че другите ядем доматите с колците.
Имат и минуси - имат да се развиват още . Пак казвам на някой дето веднага ще кажат гроздето, моздето - и тем подобни . Имам досег до един от първите eqs-и пряко, и косвено от няколко други лаптопи на колела.
Много е хубава е тази нашенска черта : има нещо някой и това е най-доброто и всички други са балъци .
Технологията има бъдеще - две мнения няма . Спънки всеки който има акъл в главата знае какви са - на микро и макро ниво. В момента е много добро решение като втора кола някаква сапунерка за в града - и това докато не са се усетили с премахването на определени привилегии, които са с близък хоризонт на премахване.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Ное 2023, 13:26

То не е 'усещане', а по-скоро е 'примамката' за сега... Става дума за привилегиите!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 11 Ное 2023, 14:38

laviatan написа:Сега почваме малко ... дизел ако е някакъв от миналия век :mhihi:
Съвременните дизели докато го изкараш от гаража и е готов. Да не сме при Канадата ...тука като гледам и какви са зимите :mhihi:
Баси и перпетуум мобилето ги изкарахте тия миксери . Не си мислете,че другите ядем доматите с колците.
Имат и минуси - имат да се развиват още . Пак казвам на някой дето веднага ще кажат гроздето, моздето - и тем подобни . Имам досег до един от първите eqs-и пряко, и косвено от няколко други лаптопи на колела.
Много е хубава е тази нашенска черта : има нещо някой и това е най-доброто и всички други са балъци .
Технологията има бъдеще - две мнения няма . Спънки всеки който има акъл в главата знае какви са - на микро и макро ниво. В момента е много добро решение като втора кола някаква сапунерка за в града - и това докато не са се усетили с премахването на определени привилегии, които са с близък хоризонт на премахване.

Според мен това обобщава цялата тема :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 11 Ное 2023, 17:07

steeN написа: тия контакти всички ги знаем, ма колко от тях си виждал на юг от скандинавието?

Ми то като нямаш контакт и теслата ти отпада като вариант бе братче :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Ное 2023, 17:22

от steeN » Сря, 08/Ное/2023, 14:42

Концепцията в ЕС ще е друга. Публични станции, както има бензиностанции.
Очевидно си говорим за кокошката или яйцето, но така е било в началото и с бензиностанциите.
Повечето хора не са тираджии и карат по 10на км на ден... ако и толкова, ако не живеят в София.

Не внимаваш бе братче :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 11 Ное 2023, 18:48

Доколкото знам, на публично зарядно излиза доста по скъпо, отколкото да си заредиш вкъщи, особено на нощна тарифа.
Също и ги има малко засега и са често заети...

Та не вярвам някой да има електричка без да има контакт.

Това май съм го писал и преди в тази тема, но имах кола на метан преди 10 години. Експириънса ми се вижда подобен с това да караш електричка в момента. За градско беше супер, разхода в пари беше смешен, но метанстанциите бяха малко на брой и беше гадно да си съобразяваш всяко пътуване с тяхното местоположение.

Например всеки път като ходех на море по южното черноморие трябваше да минавам балкана само през хаинбоаз, за да заредя метан на Търново. Като пътувах до Варна първоначално нямаше къде да зареждам, после отвориха метан на Бяла и зареждах там.
Като пътувах до София всеки път трябваше да слизам от магистралата на правец, метана е под моста. Тва ми беше най-омразното да си убивам инерцията и темпото от 140км/ч да спирам в някаква дупка да помпя метан 10 минути. :lol:

Един път имаше катастрофа на хаинбоаз и минах през котел-омуртаг, свърши ми метана, продължих на бензин. Друг път в Търново не работеше метанстанцията, пак продължих на бензин. Съвсем възможни ми се виждат и подобни ситуации да се случат с електричка вместо с метанка, само че тогава няма как да продължиш на бензин. :D
Последна промяна dhtj на 11 Ное 2023, 19:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Ное 2023, 19:10

3186 написа:Дизели щото не сме карали и не знаем как се мръзне в тях, особено ако са нощували навън :mhihi:

Това за непаленето и липсата на парно е за някакви дълбоки кенефи. . 11 годишната ми F11ка затопля купето за няколко минути и пали спокойно при доста под -20....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата