Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от b_u_b_o » 10 Ное 2023, 18:30

slatanic написа:А ти ще осъзнаеш,че ти се налага да се нагласяш по колата си,а не тя по теб...

А ти е хубаво да осъзнаеш, че ти също си се нагласил по колата си с двг, просто си го направил отдавна и си го възприел като "нормално" защото само това познаваш и си нямал база база за сравнение до съвсем скоро. И двете имат своите предимства и недостатъци, но повечето хора ги движат навиците, а не мисълта и им е трудно да възприемат новото.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Ное 2023, 19:32

Като ми се наложи да намаля парното,че да пестя от нафта докато работя...напускам...планетата напускам... :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2023, 19:36

slatanic написа:Като ми се наложи да намаля парното,че да пестя от нафта докато работя...напускам...планетата напускам... :mhihi:

мисля, че ти убягна идеята на пост-а ми... а тя беше просто, че ако искаш повече пробег- има си елементарни неща които ако ги спазваш можеш да го постигнеш. иначе ако караш по- малко от 300км на ден дори в най- студеното време е абсолютно все едно на колко ще държиш отоплението и колко ще натискаш като караш- щото се прибираш- зареждалото и утре си на стартова позиция за следващите 350км

а... забравих- топлото на електричката тръгва веднага... :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Ное 2023, 19:46

Аз съм за за благините на новото.
НО!Това не са машини за дълго натоварване,не са ОК за зимен сезон.Не са ок за такива идиоти като мен дето стават и тръгват за Германия и се прибират след това в рамките на два дни.
За тия работи не са ок.Иначе като ги направят по автономни.Като ги направят да не се влияят толкова от студ и пек...ще са измисли нещо друго и масовото ще е това...което ще мога да карам и аз най-вероятно.
Сега зареждам на 20 годинишният мерцедес с първа българска еко категория един резервоар нафта и минавам 1000км през които мога да спра,ама мога и да не спра.
Щото простата ми държи още...и те така... :ok: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 10 Ное 2023, 19:50

Не просто веднага тръгва топлото, може да тръгне 20-30мин преди да отидеш, както и климатика лятото. Сега ще излезе някой да ми каже, че и на двг-то може, може ама първо че е супер рядка екстра и второ ако колата ми е работила 20 мин преди да отида трябва да вляза в гаража с противогаз... А, и аз с моя дизел зимата почти винаги стигам точно когато г/д се е затоплило купето, та де да знам колко да е предимство тва парно...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Ное 2023, 19:52

Електричките са си еВало мамата и имат още много да се развиват, тепърва :shock: Стига сме плюли. За всеки си има по нещо.

Тая седмица бях в Загреб и трябваше да ходя до един доставчик далеч от Загреб, та си искАх служебна кола.
Дадоха ми супърб комби '22, дизел.

Ама преди да отида при доставчика, минах малко през Римац :mrgreen: , че имам бивша колежка, която от години е Procurement там и отдавна ми беше обещала да видя разни неща :D

Тия кви ги вършат с ел. моторите :shock:

После хванах А2/Е59 на север, по едно време мина една Тесла С и понеже ми беше скучно реших да се закачам - естествено, Теслата ме пребиваше отвсякъде, ама пътя мина бързо и забавно :lol:

Като за награда, разбрах че тия служебните имали ГПС нагласен да сигнализира, ако си над 160 км/ч :mrgreen:

Пукнал съм и червените ламБи на нашите :lol:

И ся съм с последно предупреждение, че няма да ми дават повече служебни коли :mrgreen:

Казах им, че няма да правя повече така, ако купят служебни електрички :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 10 Ное 2023, 19:56

carmanf1 написа: по едно време мина една Тесла С и понеже ми беше скучно реших да се закачам - естествено, Теслата ме пребиваше отвсякъде, ама пътя мина бързо и забавно :lol:

Ти луд ли си, не си ли чел темата, че тея електричките всички ги изпреварват щото повече от 90 не вдигат... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 10 Ное 2023, 20:03

alx написа:а... забравих- топлото на електричката тръгва веднага... :angel:

Не мога да намеря тази "усмивка", която казваше "owned". :mhihi:

Не. То и аз съм от тия малкото тъпанари, които се радват на някакви носталгии.
Тука има Шеви Болт, който всъщност се казва Buick Velite 7, защото е произведен в, и за китайският пазар. Защото китайците, поради някаква причина много почитат марката Буик.
Знам, че ако разкарам и трите БМВ-та, ще си го взема в кеш ще ми останат и пари. Знам, че чисто практично и финансово това ми е много по-добър избор.
Хайде, не е толкова бърз, като една от трите, ама пак се ядва. От другите две е.
Освен това, за начинът ми на живот е повече от перфектен. Живея си в къща, която си има контакт отвънка. И карам 100-200км на ден.
Ама си признавам, че съм глупав, че не съм си го взел. Само аз си знам защо. А може би и не знам...
Но и това бих казал на всеки на моето място - ти ще си много глупав, да не си го вземеш него и да си решиш всички проблеми.
Тука доста ел. коли покарах, от всички сегменти. И все още си мисля, че просто съм си глупав. Без ирония и без шега. Чисто финансово и чисто практически.
Недоизживяно детство... :|
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Ное 2023, 20:24

Приказката е хвали старо карай ново...и ако имаш възможност защо не!?
Ама аз май имам само за нова дачия,а при тия условия...имам и за "нова" 12-13 годишна тундра трд от ОАЕ. :ok:
Няма да карам дачия... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 10 Ное 2023, 20:34

“Мразим да планираме и да се съобразяваме”, ама слизаме на студа да пуснем печката да подгрee купето… ако изобщо има печка.

Освен, че парното тръгва веднага, можеш да си го пускаш и през телефона от където и да си. Същото е и с климатика лятото. Съответно с така досадното на доста хора планиране, ще си осигуриш доста комфорт в крайните температури. Това не е нещо уникално, но за тия пари не може да се намери ДВГ с подобни екстри.

При все че моята е без термопомпа и е с още по-шибана возия от по-новите, шофирането й категорично ми доставя все по-голямо удоволствие, и ако не ми се наложи да я разкарам заради някаква непредвидима нужда от кеш, бих я сменил единствено за по-нова електричка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Ное 2023, 20:42

b_u_b_o написа:
carmanf1 написа: по едно време мина една Тесла С и понеже ми беше скучно реших да се закачам - естествено, Теслата ме пребиваше отвсякъде, ама пътя мина бързо и забавно :lol:

Ти луд ли си, не си ли чел темата, че тея електричките всички ги изпреварват щото повече от 90 не вдигат... :dunno:

То тоя хърватина, fleet manager-a, който ми даде служебната шкодарка, ми вика, то ГПС-показва, че си бил преди тва в Римац. За тва си се превъзбудил :mrgreen:

И казва, аз така направих и после си купих Тесла :ok:

Викам, ама казвайте ги тия работи по-рано бе хора, да знам че сте наслагали ГПС-и :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Ное 2023, 21:06

b_u_b_o написа:почти винаги стигам точно когато г/д се е затоплило купето

Ако караш дизел, забравяш някога да ти е топло зимата :lol:

И най-забавният парадокс е, че за да ползваш екстрата да си подгрееш купето предварително (дистанционно палене, което никой няма, но е чел за него), не можеш да си държиш колата в гаража... а трябва да седи зимата навън, независимо дали е бензин или дизел. :mhihi: Но е много удобно като цяло.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 10 Ное 2023, 21:29

steeN написа:И най-забавният парадокс е, че за да ползваш екстрата да си подгрееш купето предварително (дистанционно палене, което никой няма, но е чел за него), не можеш да си държиш колата в гаража... а трябва да седи зимата навън, независимо дали е бензин или дизел. :mhihi: Но е много удобно като цяло.

На едно МПС с ДВГ можеш да му подгрееш охл. течност в малкия кръг с автономна печка или по ел. начин.
Тва за дистанционното палене ( в смисъл да стартираш двигателя) от балкона не знам как става , освен ако не можеш да управляваш всички функции на колата през телефона си ( примерно)

А ако МПС-то е в гараж ...там дали ще е толкова студено, мокро, замръзнало и т.н. ,че да мислиш за предварително подгряване ? :winky:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Ное 2023, 21:43

steeN написа:
b_u_b_o написа:почти винаги стигам точно когато г/д се е затоплило купето

Ако караш дизел, забравяш някога да ти е топло зимата :lol:

И най-забавният парадокс е, че за да ползваш екстрата да си подгрееш купето предварително (дистанционно палене, което никой няма, но е чел за него), не можеш да си държиш колата в гаража... а трябва да седи зимата навън, независимо дали е бензин или дизел. :mhihi: Но е много удобно като цяло.

Тук малко не съм съгласен с вас.

Моя дизеляк, почва да топли още докато го изкарам от гаража и двора. И винаги съм се чудил на тая тъпа екстра, дистанционно през телефона да подгрявам купето, че и час да му задавам и да се съобразявам, кога, в колко ще тръгна и т.н.
Двигателя не се стартира, но никога не съм я и ползвал.

Вярно, двора е малко завъртян и трябва да направя 1-2 кратки маневри (не е двор тип, излизам от гаража и давам газ направо), ама топли почти веднага.

Мразя да карам с яке и винаги се мятам, колкото и да е студено по суитшърт.
Подгрева на седалките ме хваща веднага, после много бързо след това стопля цялото купе.

Ама аз мразя топлото и обичам да ми е по-хладничко от колкото на околните, та може и да не съм много точен критерий.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 10 Ное 2023, 21:49

Webasto си имат съвсем адекватно гаражно решение за сутрешното подгряване зимъс, без да има нужда да палите тракторите един час по-рано и да бълвате допълнително лайна. Цената за редовно каращите хора е съвсем поносима и си струва дори и на дърто БМВ.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата