Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Apple устройства, iOS и macOS тема
Направо отидох и го оставих. В сайта е обявена смяна за 2 часа, но всъщност се оказа, че ще отнеме седмица-две. Цената разбира се е същата
Но пък разликата от 56лв с Криейтив не е малка, а и не съм на зор.
Шокира ме колко е поскъпнала батерията. Последно съм сменял на съвсем различни пари. 170лв за батерия на телефон, който е 600лв някъде е твърде много.

Шокира ме колко е поскъпнала батерията. Последно съм сменял на съвсем различни пари. 170лв за батерия на телефон, който е 600лв някъде е твърде много.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
У нас е по-скъпо в разни ритейлъри отколкото в официалните магазини на Епъл по света, не че е странно, все пак това е положението с всичко у нас.
Тази година два пъти сменям батерии на два различни апарата, първият път беше пролетта на едно SE2, в Бергамо в епъл ми взеха 55евро, имах час взет няколко дни по-рано и смяната отне 40мин. По онова време в София най-евтината опция беше 127лв.
Сега гледам, че у нас има цена на батерия и цена за смяната й
и искат само 174лв, докато в епъл също в увеличена на 79евро.
Втория път беше преди месец извън Европа, пак в официален магазин на епъл на мини 12. Часа си го взех 2-3 часа по-рано и смяната пак беше за 30-40мин, като ми излезе ми 81 евро. Гледам сега в istyle хората искат очно 100евро за батерията и смяната й обърнато в лева!
Тази година два пъти сменям батерии на два различни апарата, първият път беше пролетта на едно SE2, в Бергамо в епъл ми взеха 55евро, имах час взет няколко дни по-рано и смяната отне 40мин. По онова време в София най-евтината опция беше 127лв.
Сега гледам, че у нас има цена на батерия и цена за смяната й

Втория път беше преди месец извън Европа, пак в официален магазин на епъл на мини 12. Часа си го взех 2-3 часа по-рано и смяната пак беше за 30-40мин, като ми излезе ми 81 евро. Гледам сега в istyle хората искат очно 100евро за батерията и смяната й обърнато в лева!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Гадно е, но си го заслужаваме.
Добре поне, че батерията е същата. Ако беше храна, щяхме да платим дебелата цена и да получим батерия от алито.
Добре поне, че батерията е същата. Ако беше храна, щяхме да платим дебелата цена и да получим батерия от алито.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ти май не си прочел как ме скамнаха симпатягите от мол Сердикаbum_bum написа:Гадно е, но си го заслужаваме.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Може ли инфо?
Питам, защото и аз съм сменял в Криейтив в Сердика мола докато имаше кампания по throttling скандала, новата 5-6 месеца добре и после тотално деградира.
Питам, защото и аз съм сменял в Криейтив в Сердика мола докато имаше кампания по throttling скандала, новата 5-6 месеца добре и после тотално деградира.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Оставих им айфон 7 за смяна на батерията , казаха че нямат батерии и ще чакам 2 седмици , казах им че няма проблем.Southside написа:Може ли инфо?
2 дни по - късно звънят , телефона ви е готов , викам супер и го взех.
След 3 дена ползване живота на батерията отиде към 80% и почна да държи по малко от преди.
Просто са ресетнали хелта на батерията и са ми го върнали.
Дадох го на 2 сереиза от които констатираха че това си е оригиналната батерия с която телефона е излезнал от завода , писах им жалби какво ли не - резултат нямаше , та така.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ivanski_2 написа:Оставих им айфон 7 за смяна на батерията , казаха че нямат батерии и ще чакам 2 седмици , казах им че няма проблем.Southside написа:Може ли инфо?
2 дни по - късно звънят , телефона ви е готов , викам супер и го взех.
След 3 дена ползване живота на батерията отиде към 80% и почна да държи по малко от преди.
Просто са ресетнали хелта на батерията и са ми го върнали.
Дадох го на 2 сереиза от които констатираха че това си е оригиналната батерия с която телефона е излезнал от завода , писах им жалби какво ли не - резултат нямаше , та така.

Както се казва, добре дошли в България

Защо не писа до Apple?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Писах, на кой ли не писах … нищо …

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Дали ще има проблем с живота на батерията ако държа часовника по цяла нощ на зарядно 

Малко тъп въпрос след толкова години на Мак, ама... как пишете български кавички?
На уиндоус и фонетична клавиатура Shift + ' отваря долна кавичка, същата комбинация я затваря.
Тоя номер как става на мак? Рових в настроѝките, има някакви smart quotes които не знам как да накарам да работят в уърд/сафари.
Очевидно пропускам нещо супер просто, ама аѝде де...
алт + 4 за долна и алт + шифт + 4 за горна е заобиколен вариант, коѝто не ми върши достатъчно добра работа, искам си като на уиндоуските фонетики
На уиндоус и фонетична клавиатура Shift + ' отваря долна кавичка, същата комбинация я затваря.
Тоя номер как става на мак? Рових в настроѝките, има някакви smart quotes които не знам как да накарам да работят в уърд/сафари.
Очевидно пропускам нещо супер просто, ама аѝде де...
алт + 4 за долна и алт + шифт + 4 за горна е заобиколен вариант, коѝто не ми върши достатъчно добра работа, искам си като на уиндоуските фонетики

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
CMD+ втория клавиш от лявата страна на ентера на долния ред. Там са независимо на какъв език си.
CMD + този клавиш „пука“ на нищо, поне при мен. Да не би да е къстъм шорткът при теб?
В Сафари намерих начин - маркирам текст, горе в ляво Edit - Substitutions - Check Smart Quotes, което „в движение“ заменя латинските кавички с български.
За Уърд това не работи... борбата продължава.
В Сафари намерих начин - маркирам текст, горе в ляво Edit - Substitutions - Check Smart Quotes, което „в движение“ заменя латинските кавички с български.
За Уърд това не работи... борбата продължава.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не, никакви шорткъти не съм правил. Те кавичките са си ми там и на клавиатурата нарисувани.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Само, че не CMD, а с Шифт+ кавичките.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-