Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2023, 8:58

Направо отидох и го оставих. В сайта е обявена смяна за 2 часа, но всъщност се оказа, че ще отнеме седмица-две. Цената разбира се е същата :mhihi: Но пък разликата от 56лв с Криейтив не е малка, а и не съм на зор.

Шокира ме колко е поскъпнала батерията. Последно съм сменял на съвсем различни пари. 170лв за батерия на телефон, който е 600лв някъде е твърде много.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Окт 2023, 11:15

У нас е по-скъпо в разни ритейлъри отколкото в официалните магазини на Епъл по света, не че е странно, все пак това е положението с всичко у нас.

Тази година два пъти сменям батерии на два различни апарата, първият път беше пролетта на едно SE2, в Бергамо в епъл ми взеха 55евро, имах час взет няколко дни по-рано и смяната отне 40мин. По онова време в София най-евтината опция беше 127лв.
Сега гледам, че у нас има цена на батерия и цена за смяната й :bang: и искат само 174лв, докато в епъл също в увеличена на 79евро.

Втория път беше преди месец извън Европа, пак в официален магазин на епъл на мини 12. Часа си го взех 2-3 часа по-рано и смяната пак беше за 30-40мин, като ми излезе ми 81 евро. Гледам сега в istyle хората искат очно 100евро за батерията и смяната й обърнато в лева!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2023, 12:15

Гадно е, но си го заслужаваме.

Добре поне, че батерията е същата. Ако беше храна, щяхме да платим дебелата цена и да получим батерия от алито.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Окт 2023, 12:45

bum_bum написа:Гадно е, но си го заслужаваме.

Добре поне, че батерията е същата. Ако беше храна, щяхме да платим дебелата цена и да получим батерия от алито.
Ти май не си прочел как ме скамнаха симпатягите от мол Сердика :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 14 Окт 2023, 20:44

Може ли инфо?
Питам, защото и аз съм сменял в Криейтив в Сердика мола докато имаше кампания по throttling скандала, новата 5-6 месеца добре и после тотално деградира.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 15 Окт 2023, 7:41

Southside написа:Може ли инфо?
Питам, защото и аз съм сменял в Криейтив в Сердика мола докато имаше кампания по throttling скандала, новата 5-6 месеца добре и после тотално деградира.
Оставих им айфон 7 за смяна на батерията , казаха че нямат батерии и ще чакам 2 седмици , казах им че няма проблем.
2 дни по - късно звънят , телефона ви е готов , викам супер и го взех.
След 3 дена ползване живота на батерията отиде към 80% и почна да държи по малко от преди.
Просто са ресетнали хелта на батерията и са ми го върнали.
Дадох го на 2 сереиза от които констатираха че това си е оригиналната батерия с която телефона е излезнал от завода , писах им жалби какво ли не - резултат нямаше , та така.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Окт 2023, 8:05

ivanski_2 написа:
Southside написа:Може ли инфо?
Оставих им айфон 7 за смяна на батерията , казаха че нямат батерии и ще чакам 2 седмици , казах им че няма проблем.
2 дни по - късно звънят , телефона ви е готов , викам супер и го взех.
След 3 дена ползване живота на батерията отиде към 80% и почна да държи по малко от преди.
Просто са ресетнали хелта на батерията и са ми го върнали.
Дадох го на 2 сереиза от които констатираха че това си е оригиналната батерия с която телефона е излезнал от завода , писах им жалби какво ли не - резултат нямаше , та така.

:shock:

Както се казва, добре дошли в България :censored:

Защо не писа до Apple? :dunno: Хубаво е да знаят какво правят оторизираните от тях сервизи в територията :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 15 Окт 2023, 8:48

Писах, на кой ли не писах … нищо …

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 15 Окт 2023, 16:58

Дали ще има проблем с живота на батерията ако държа часовника по цяла нощ на зарядно :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Окт 2023, 17:02

Малко тъп въпрос след толкова години на Мак, ама... как пишете български кавички?

На уиндоус и фонетична клавиатура Shift + ' отваря долна кавичка, същата комбинация я затваря.
Тоя номер как става на мак? Рових в настроѝките, има някакви smart quotes които не знам как да накарам да работят в уърд/сафари.

Очевидно пропускам нещо супер просто, ама аѝде де...

алт + 4 за долна и алт + шифт + 4 за горна е заобиколен вариант, коѝто не ми върши достатъчно добра работа, искам си като на уиндоуските фонетики :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2023, 18:34

CMD+ втория клавиш от лявата страна на ентера на долния ред. Там са независимо на какъв език си.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 16 Окт 2023, 7:52

CMD + този клавиш „пука“ на нищо, поне при мен. Да не би да е къстъм шорткът при теб?

В Сафари намерих начин - маркирам текст, горе в ляво Edit - Substitutions - Check Smart Quotes, което „в движение“ заменя латинските кавички с български.

За Уърд това не работи... борбата продължава.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Окт 2023, 8:38

Не, никакви шорткъти не съм правил. Те кавичките са си ми там и на клавиатурата нарисувани.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 16 Окт 2023, 9:18

Само, че не CMD, а с Шифт+ кавичките.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Окт 2023, 9:38

:banghead: Да, моя грешка.