Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Имотният пазар

Мнение от drifty » 09 Окт 2023, 22:59

ildivvy написа:На мен май хареса къщата... Това селце бива ли го?

На мен също ми хареса, но ми се вижда скъпа. Макар че на фонът на останалите къщи около Търново, не е зле.

Селото не е лошо, има си дори голям супермаркет, няколко лекари, доста работни места, има завод за хляб, няколко други по-големи фирми, та е оживено.

Имат проблем с водата обаче, затова тия хидрофори са модерни там.

Другият минус е, че макар и за кратко, се минава по главен път В.Търново - Русе, а той е натоварен с ганьопитеци и то много.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 10 Окт 2023, 6:47

Е.Димитров написа:
b_u_b_o написа:
Е.Димитров написа:... минава оценител, който един вид консервативно оценява...

В хубав свят живееш, жалко че не е реалния :mhihi:

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

Вероятно , защото точно през това в момента минавам/минах.
Аз също. Преди няма и месец “консервативния” оценител ми оцени тристаен с гараж в Младост 4 за 250к евро. Никакъв шанс да се продаде на такива пари в реалния свят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 10 Окт 2023, 7:47

Освен ако няма някакъв грандиозен кусур или не е за тотален ремонт, си е направо подарък за 250
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Окт 2023, 8:13

3186 написа:
Е.Димитров написа:
b_u_b_o написа:

Аз също. Преди няма и месец “консервативния” оценител ми оцени тристаен с гараж в Младост 4 за 250к евро. Никакъв шанс да се продаде на такива пари в реалния свят.

Ти опита ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 10 Окт 2023, 9:17

streetz написа:Освен ако няма някакъв грандиозен кусур или не е за тотален ремонт, си е направо подарък за 250

Бе аз лично в Младост не бих се и замислил на тия пари, ама факт че за много "новософианци" Младост е Манхатън-а на София.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 10 Окт 2023, 9:24

drifty написа:На мен също ми хареса, но ми се вижда скъпа. Макар че на фонът на останалите къщи около Търново, не е зле.

Ако ти опиша съседът ни какъв имот продава и колко му иска тая къща ще ти се стори без пари. Е , в случая става въпрос за имот във вилна зона на 6км. от центъра на Русе , но....

И една комична случка във връзка с конкретния имот :

Влизат в нашия двор 2-ма мъже. Добър ден, добър ден , абе чухме ,че съседния имот се продава. Аз: да, продава се. Те: собственика познавате ли го и телефона му имате ли го ? Аз : да, да. Те: Ами ще ни го напишете ли на едно листче и може ли да огледаме имота през оградата ? Аз: Да , разбира се .

И онези двамата оглеждат , задават въпроси , аз отговарям, доколкото мога.... В един момент ги питам : А цената знаете ли я ? Те се споглеждат : Не. И аз им казвам: 70к. евро :lol:

Онези млъкнаха , гледаха се половин, една минута, после тоя, дето държеше листчето с номера и името ми го подаде обратно, казаха довиждане и си заминаха :lol: :lol: :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Окт 2023, 11:01

https://www.capital.bg/biznes/imoti/202 ... urvite_si/

Кризата на германския жилищен пазар взе първите си големи жертви
Фалитът на Gerch Group подчертава влошаването на сектора в страната

Германската компания за разработване на имотни проекти Gerch Group, която изгражда в момента такива за 4 млрд. евро, подаде заявление за производство по несъстоятелност, заедно с едно от своите проектни дружества. Датата на откриване вече е под въпрос.

Тук знам, че ще ни пропусне, защото сме доста по-мощна икономика от Германия, ама все пак да го споделя.

Дали ще има завръщане на майстори от Германия към България поради липса на работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 10 Окт 2023, 11:11

Е.Димитров написа:
3186 написа:
Е.Димитров написа:
b_u_b_o написа:

Ти опита ли?
Нямаше нужда, мой е. Оценката ми трябваше, заради ипотекиране, че съм харесал една земя и ми трябва кеш. Просто не мисля, че някой днес би взел тристаен+гараж в Младост за 250.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Окт 2023, 11:37

немо написа:
drifty написа:На мен също ми хареса, но ми се вижда скъпа. Макар че на фонът на останалите къщи около Търново, не е зле.

Ако ти опиша съседът ни какъв имот продава и колко му иска тая къща ще ти се стори без пари. Е , в случая става въпрос за имот във вилна зона на 6км. от центъра на Русе , но....

И една комична случка във връзка с конкретния имот :

Влизат в нашия двор 2-ма мъже. Добър ден, добър ден , абе чухме ,че съседния имот се продава. Аз: да, продава се. Те: собственика познавате ли го и телефона му имате ли го ? Аз : да, да. Те: Ами ще ни го напишете ли на едно листче и може ли да огледаме имота през оградата ? Аз: Да , разбира се .

И онези двамата оглеждат , задават въпроси , аз отговарям, доколкото мога.... В един момент ги питам : А цената знаете ли я ? Те се споглеждат : Не. И аз им казвам: 70к. евро :lol:

Онези млъкнаха , гледаха се половин, една минута, после тоя, дето държеше листчето с номера и името ми го подаде обратно, казаха довиждане и си заминаха :lol: :lol: :lol:

Егати историята. :ok: :ok: :ok:

Иначе за цената, на всеки според чергата му се струва скъпо/евтино.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 10 Окт 2023, 15:49

Някой чувал ли е нещо за село Бенковски, Софийска област, близо до подбалканския? Казаха ми някаква къща там, но нито един имот не се продава никъде, да се чудя дали просто не е разпаднало или пусто?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 10 Окт 2023, 16:06

vlad0 написа:
Тук знам, че ще ни пропусне, защото сме доста по-мощна икономика от Германия, ама все пак да го споделя.

Дали ще има завръщане на майстори от Германия към България поради липса на работа.

:lol:

Трета седмица съм в БГ и попреглеждам обявите за работа в двата най-популярни сайта тук. Има разни зевзеци дето търсят тираджии примерно с обявена заплата 780 бруто :lol: В моя селски град едни и същи маймуняци пускат едни и същи обяви през месец, вече ги знам наизуст :mhihi: Вечерно време пък ги гледам по националните новини да реват, че няма кадри :mrgreen: Ай, сиктир! :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Окт 2023, 22:18

Пичове, разглеждам zillow.com и не мога да разбера как се получава така, че цените на къщите в Лонг Айлънд са като тези в нивите около София,
където обаче дрискаш в дупка в двора, няма път, тротоари и т.н. :dunno: Аз ли нещо пропускам, или ние тук наистина сме тотално изтрещели? :dunno: :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Окт 2023, 22:49

Лонг Айлънд е дълъг почти 200км, като в началото е шикозния квартал Куинс .... Ако искаш може да видиш цените в Манхатън как са нали все е Ню Йорк :mhihi:
И стига с това сране в дупки, щото по селата пък казват че ние си серем в коридора :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Окт 2023, 23:30

acho.rs написа:Лонг Айлънд е дълъг почти 200км, като в началото е шикозния квартал Куинс .... Ако искаш може да видиш цените в Манхатън как са нали все е Ню Йорк :mhihi:
И стига с това сране в дупки, щото по селата пък казват че ние си серем в коридора :mhihi:

Гледах и около Бостън, пак са сравними с тия около София, например Лозен, само дето тук и в София, и около нея всичко е тотал щета :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 16 Окт 2023, 23:50

В Лозен живота е луксозен :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата