Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Re: Мотористите във форума!

Мнение от Spit-Fire » 20 Сеп 2023, 13:44

Ясно, мерси. Ще ги търкалям за сега пък на пролет ще търся някакви удобни "летни" ръкавици, че на тея идеята ми е да са есенно/пролетните :mhihi:
Чудя се има ли смисъл да започна да свалям цената на КТМ-а с цел да го продам "скоро" и да пазаря ямашката или по-скоро да не бързам и евентуално след зимата да го засилвам по-така.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2023, 13:51

Тук сме все нинЖи и няма да срещна много подкрепа, но според мен покарай дюка поне още 3-4 години.

Знам, че бързо се свиква и лесно се раздава газ, но опитай да го позасилиш и си представи, че на 20-тина метра пред теб има кола. Опитай да спреш или завиеш рязко за да я избегнеш. Или опитай да намалиш рязко и да завиеш едновременно.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 20 Сеп 2023, 14:11

bum_bum написа:Тук сме все нинЖи и няма да срещна много подкрепа, но според мен покарай дюка поне още 3-4 години.

Знам, че бързо се свиква и лесно се раздава газ, но опитай да го позасилиш и си представи, че на 20-тина метра пред теб има кола. Опитай да спреш или завиеш рязко за да я избегнеш. Или опитай да намалиш рязко и да завиеш едновременно.

А, аз и на Дюка не му давам газ. Просто тая Ямаха много взе да ми харесва на звук и вид (а аз основно това гледам, нямам мераци и претенции да ставам пилот).

Единственото, което с ръка на сърцето мога да кажа, че не ми харесва в Дюк-а е извънградското и не толкова, че ме духа вятър а че след 100 слабее много с пасажер а жената вече я возя активно и тази Неделя направихме един трип Пловдив > Пазарджик > Септември > Пазарджик > Пещера > Батак > Цигов Чарк и обратно, общо 200 км та не е като да не съм се чувствал като с кола 100 коня - кога и дали ще мога да изпреваря.

Вибрациите и изтръпването след дълъг път определено и те не са готини ама да кажем не ми пречат толкова колкото липсата на силичка за извън града. Такъв човек съм си, той и Х-а е 300 и кусур коня а го карам с 90 и всеки ме пита за кво ми е ма аз си знам - ако ми потрябва, да има :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2023, 14:30

Аз му навъртях над 10к в първия сезон на моя. С вибрации не съм имал проблем, единствено с тези на кормилото ама то си е пак при повечето мотори. И при R-а имаше вибрации в кормилото, които драстично намаляват с по-големи тежести. По-големия мотор ще е несъмнено по-удобен, но и в критична ситуация по-труден заради масата. Отделно, че по невнимаиние лесно можеш да се вкараш в кофти ситуация, докато с дюка е много по-малко вероятно.

А вятъра си е фактор на всички голи мотори. Има слюди за дюковете, но са ужасно грозни всичките. С МТ09, май такова искаше ще е същото без слюда. С пасажер си е тегаво, да.

Звука на ямахата няма какво да го коментираме, все пак си е 3 цилиндъра, никога тия с 1 или 2 няма да са дори близо.

Аз съм просто явно по-предпазлив. Карах 5 години 125, после 5 години 390 и сега живот и здраве още поне 5 890 и въпреки, че никога няма да мога да му използвам пълния потенциал (на 890-тката), щото мотора е изродски ако на 50 и нещо още ме държат краката ще се оглеждам за 1290. Там пък изобщо не ми се мисли за какво иде реч като му подадеш.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 20 Сеп 2023, 14:46

МТ-07 гледам, че е почти идентичен по размери и маса с Дюка, но има една идея повече силичка. Абе да взема да намеря един за тест драйв май ще е най-добре, че да не се окаже като Хорнета дето карах курса на него - перфектния мотор за начинаещи а ми изтръпваха мандрахулниците след всеки час заради огромния резервоар и ниското кормило. С Дюк-а тоя проблем не съм го имал никога.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 20 Сеп 2023, 16:05

Spit-Fire написа:Единственото, което с ръка на сърцето мога да кажа, че не ми харесва в Дюк-а е извънградското и не толкова, че ме духа вятър а че след 100 слабее много с пасажер а жената вече я возя активно и тази Неделя направихме един трип Пловдив > Пазарджик > Септември > Пазарджик > Пещера > Батак > Цигов Чарк и обратно, общо 200 км та не е като да не съм се чувствал като с кола 100 коня - кога и дали ще мога да изпреваря.

Щом говориш за возене на жената и за малко по-дълги пътеществия, вече идват на дневен ред други мотори.
Онзи ден се возих на FZ1. Задната седалка е едно ромбче 10х10см с 0.5см дебел дунапрен. :lol: Казвам го защото и на мт07 ми изглежда същото положението.
За сравнение на GS-а ми седалката е обща, "един метър" дълга с 10см дебел дунапрен и мога да возя две 50 килограмови и ще ни е удобно и на тримата. :lol:
Да не говорим и кой в каква поза застава на двата мотора и кой колко комфортно вози.
ГС-а също е топ за градско, понеже помня че това ти беше другия приоритет. Не усеща дупките, качва и слиза от бордюри без да разбереш, изобщо не го мислиш. Не те карам да си взимаш ГС, но разгледай малко мотори и от този адвенчър тип, ще ти паснат на исканията според мен. :)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Сеп 2023, 16:21

Като кажете бордюри на градското, се чудя вие по тротоарите ли карате или по покривите на блоковете? :mhihi:

Аз за 3 години май от както го имам не съм се качвал на бордюр.. :paranoid:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 20 Сеп 2023, 16:32

Kroki написа:Като кажете бордюри на градското, се чудя вие по тротоарите ли карате или по покривите на блоковете? :mhihi:

Аз за 3 години май от както го имам не съм се качвал на бордюр.. :paranoid:

За паркиране си го качвам по бордюри редовно. (без да преча на майки с колички, не ме бийте :lol: )

Много ме блазни да го пробвам и по едни стъпалца, ама ме е страх да не се почупя много ако падна и да не ми се смеят ако ме видят. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 20 Сеп 2023, 18:48

Нищо му няма на 800-1000сс класа! При съвременните двигатели, мисля, че това е перфектната кубатура за мотор! Да, примамливи са понякога 1000+ моторите, но ... те си вървят и с някои минуси! 100-110Нм и под 200кг е всичко, което му трябва (като сухи цифри за двигателя) на един 'нормален' мотор! Предпочитам топ-окачване и спирачки и 20кг надоло, отколкото 120к.с., примерно. За звука - всеки има различни предпочитания, които се променят във времето! Това е последното, което ще търся в някой мотор... Да не говорим, че 'тихото' няма цена при целодневно каране...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2023, 19:20

Ти описа Дюк 890R като перфектния мотор :mhihi:

Преди като влизах в 390 форума имаше един тип, който много го караше на писта. И редовно плющеше 600 кубиковите. Но не просто ги задминаваше, а ги прескачаше. Да, 800-1000 става и за начинаещ и въобще всичко що не е по 200 коня, но мисля, че по-редно е да се кара подред. Все пак в спорта никой не отива директно в най-високия клас, трябва практика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 20 Сеп 2023, 19:45

ildivvy написа:Нищо му няма на 800-1000сс класа!...

Дано да не взема Ферди мравката, щото какъвто съм палавник може да имам проблеми... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 20 Сеп 2023, 19:50

Ще отговоря така;

1. Въпросния Дюк е страхотен мотор, две мнения няма!
2. Уменията на моториста много трудно се 'бият' с кубици! Имах приятел с Хонда СВ450 ( с окачване на Априля RS125, модела с моно-вилка, закачено на рамката на хондата), който правеше огромни преднини и раздаваше биноклите яко на каращи 929 и Р1-диоден стоп по пътя нагоре...
3. Аз съм последния, който ще препоръча 800-1000сс за първи мотор и съм го правил/писал винаги!

Към текущия момент, перфектния мотор за мен би изглеждал така: SMT-вариант на КТМ Adventure 790, както го имаше на 990-ките! Малко по-височка слюда и по-къса следа и ... това е! Какво му трябва повече на 'нормалния' човек?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 20 Сеп 2023, 19:53

dhtj написа:
ildivvy написа:Нищо му няма на 800-1000сс класа!...

Дано да не взема Ферди мравката, щото какъвто съм палавник може да имам проблеми... :mhihi:

Модела определено не е за теб все още... Направи едно кръгче и ще разбереш, какво имам предвид, ако си достатъчно разумен! Разбира се, това не е минус на модела! Страхотен е във всяко едно отношение! Просто техниката е от друга вселена и за други цели!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 20 Сеп 2023, 20:33

Да ти дам едно кръгче докато си с жената на моя черен тигър и повече няма да иска да я возиш на оная констенурка. :ok:
Седалка мустанг с гел с размерите на малка табуретка,облегалка и ако сложиш и подходящите степенки...може и да спи на мотора без да разбере. :mhihi:
И нали 100+коня...не повече както са казали за първи мотор...добре е...само килата са повече...ама не е като при Алекс де... :ok:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 20 Сеп 2023, 20:37

Оф ма сте и вие. Аз исках да кажа, че 3-те пъти в годината, където бихме се разходили на по-дълго с мотора не искам да тъпна дали ще изпреваря или ще стане като оня клип с Африка туин-а, който да приемем сте гледали повечето.
Аз за момента от 3к км навъртени само 400 са извън града на 2 пътувания. И то просто така се случи. Мен си ми трябва градски мотор с мощност и за извън като потрябва и ако се сещате за по-лек и маневрен от МТ-07, приемам предложения. А да, и да е до 10К.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата