Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 13 Сеп 2023, 17:54

В парка ли шофираш по цял ден? Промишлено предприятие не ти трябва, като дишаш менделеевата таблица, която излиза от ауспуха на всяка кола, дори и с безброй системи за почистване на изгорелите газове. Алекс ми е ясен, той си седи по цял ден по пижама в къщи и си слага риза само за някой по специален zoom call :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 18:17

steeN написа:В парка ли шофираш по цял ден? Промишлено предприятие не ти трябва, като дишаш менделеевата таблица, която излиза от ауспуха на всяка кола, дори и с безброй системи за почистване на изгорелите газове. Алекс ми е ясен, той си седи по цял ден по пижама в къщи и си слага риза само за някой по специален zoom call :)

говори си- днеска съм особено боен и им събрах очите- нищо не казаха ама ги усетих, че зяпат :mhihi:

https://www.amazon.com/GRAPHIX-Pew-Mada ... B08LJ5HWB5

колега повер- базовата цена на двг е със "ръчни джамове"... докато базовата електричка има много неща които са опция при двг... дори се опитах да ги погледна, но в щатите не се предлага двг кона... интересно
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Сеп 2023, 18:47

Кона има два мотора. 2л 147кс и 1.6т с 195кс
The dase Kona Electric uses a single 133hp motor while a more powerful 201hp version will also be offered.

Спорът приключи :ok:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 19:22

BMW_POWER написа:Кона има два мотора. 2л 147кс и 1.6т с 195кс
The dase Kona Electric uses a single 133hp motor while a more powerful 201hp version will also be offered.

глупости :angel:

караш ме да гледам в канадския сайт начи... двг коната идва с три мотора.. средния е този който като коне е най- близо до електрическия (200 коня)... но има по-слабо оборудване. най- скъпата кона (2 литра турбо) има умно окачване което електричката няма, но пък електричката има отопление на задните седалки и още неща дето скъпото двг го няма. скъпото двг е 300 коня ама мога съвсем отговорно да ти кажа, че в реалния свят еле пък не на магистралата тия 200 електрически коня ще са много близо до 300те бензинови...

един вид електричката като пърформанс и оборудване е много близо до топ двг модела (една идея по-бавна на хартия ама пък с повече оборудване)

цените са следните:

скъпата двг кона е 43156
електричката е 47251

разликата е 4000

сега... колко облекчение има в онтарио за електрички? 2500-5000 според интернета.

честито на печелившите. не всички които карат електрички са зелени глупаци :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Сеп 2023, 1:18

alx написа:
BMW_POWER написа:Кона има два мотора. 2л 147кс и 1.6т с 195кс

глупости :angel:

караш ме да гледам в канадския сайт начи... двг коната идва с три мотора.. средния е този който като коне е най- близо до електрическия (200 коня)... но има по-слабо оборудване. най- скъпата кона (2 литра турбо) има умно окачване което електричката няма, но пък електричката има отопление на задните седалки и още неща дето скъпото двг го няма. скъпото двг е 300 коня ама мога съвсем отговорно да ти кажа, че в реалния свят еле пък не на магистралата тия 200 електрически коня ще са много близо до 300те бензинови...

един вид електричката като пърформанс и оборудване е много близо до топ двг модела (една идея по-бавна на хартия ама пък с повече оборудване)

цените са следните:

скъпата двг кона е 43156
електричката е 47251

разликата е 4000

сега... колко облекчение има в онтарио за електрички? 2500-5000 според интернета.

честито на печелившите. не всички които карат електрички са зелени глупаци :bchug:

Колега, аз сравнявам базови модели. Там разликата е очеизвадна. Когато тръгнем да катерим нагоре, то там вече пътища и варианти много.

От моето село до Торонто са 450км еднопосочен път. До Монреал са 200км еднопосочен път. До Квебек сити са 460км еднопосочен път. Ограничението е 100км/ч. Само до границата с Кебек са 110км/ч. Най-близките планини в околността са на 3400км. Би ли ми обяснил, къде ще мога да "видя" разликата между 175кс, 200кс, 300кс и плюс такива? И на коя магистрала по-точно :roll:

Написах, че гледам от моята камбанария. Не съм писал, за "зелени глупаци" и т.н.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2023, 1:34

аз се опитвам да ти обясня, че не е задължително като си купиш електричка да получиш по-малко от колкото двг...

ти ми сравняваш най- евтината електричка със най- евтината двг кола от един модел. това сравнение е некоректно защото при електричката получаваш наготово екстри и динамика която ако трябва да я докараш при двг колата разликата в цената няма да е толкова голяма а понякога изобщо я няма. аз примерно искам коната ми да е с големия 10" екран които идва стандартно при електричката, но го няма дори в списъка с екстрите които можеш да вземеш за най- евтинатра двг кона. за да получиш този екран трябва да отидеш на най- скъпата... и там сметката вече ти я направих. а ако искаш подгрев на задните седалки- той дори не се предлага (май) при двг кона - дори най- скъпата, но е стандартен при електричката

сега- ако не искаш да дадеш 40к за кона - това е друг въпрос но не мисля, че е по темата. говориме тука за какво получаваш за определена сума пари. то е ясно, че ако си с малък бюджет електрическата кона не е оферта щото кат няма, няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Сеп 2023, 1:59

Ти ме караш да купувам неща, които не ми трябват. И 75 инча плазма да има, и седалки с масаж, и кабелна телевизия, и т.н. и т.н. Аз такива неща не ползвам. Колкото повече електроника, толкова повече ядове. Електриката излиза дабъл, дори после зарежданията да са без пари. Дават ми 9 часа за пълно зареждане от 240V. Aма говедото я остава в 23:00, а аз се качвам в 6:00. Ми ...

Аз сравнявам масовите модели. Ти отиваш при екзотиките. На колко ненакичени автомобила се продава един с пълни опции?

p.s. понеже пак си кисел, сетих се за долното
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Сеп 2023, 2:22

Тука проблема е, че за Пауъра "няма евтина електричка"="електричките са значително по-скъпи". Да, има ценови диапазони в които все още няма адекватна алтернатива, и общо взето почти няма ел версия на някоя кола без екстри, не знам защо тана са решили производителите. Но както току що alx показа, при равни други условия разликата в цената е пренебрежима и ще се избие много бързо само от консумативи, без да броим гориво.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Сеп 2023, 2:43

Ти защо не спиш бре :shock:

Цените на електричките трябва да паднат с поне 30% надолу, за да ме заинтересуват. Мен лично. Да вкарвам $60K

https://www.kingscrosshyundai.ca/used/v ... qoQAvD_BwE

за да не плащам бензин :shock: Ми това не е кола за бедни хора. $357 + 13% тах = $403 на всеки две седмици. Tова влиза в нивото на втора серия или Х1, Х2. 96 месеца са осем години по 26 вноски по $403 и накрая си платил $83 909.28

Тая кошница съвсем не е ниска топка :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 14 Сеп 2023, 3:47

BMW_POWER написа:Ти ме караш да купувам неща, които не ми трябват. И 75 инча плазма да има, и седалки с масаж, и кабелна телевизия, и т.н. и т.н. Аз такива неща не ползвам.

Е ти не ползваш, ама ще ме караш да взимам рентал като идвам. :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Сеп 2023, 12:49

enigma написа:
BMW_POWER написа:Ти ме караш да купувам неща, които не ми трябват. И 75 инча плазма да има, и седалки с масаж, и кабелна телевизия, и т.н. и т.н. Аз такива неща не ползвам.

Е ти не ползваш, ама ще ме караш да взимам рентал като идвам. :lol:

Аз ти казах, че ще те взема от летището, не се прави на улаф. Ако не си я капарирал, отказвай я. Няма да ти трябва :idea:

РАВ4-ката ми излезе 30К. Към тях трябва да се прибавят стелките, теглича и зимните гуми. Станаха 32К. Кошницата от обявата за осем години ми се връзва 84К. Колко милиона километра трябва да навъртя, за да вкарам 54К в сегашната кола :?:

Не говоря за това, че е по-просторна, по-удобна, повече товари и влачи, по-проходима зимата и т.н. и т.н. Жокер. От март до сега съм навъртял малко повече от 6000км. Разход селско 9/100, извънселко 7/100. Цената на бензина в момента е 1.70/л.

Пак казвам. Аз си гледам от моята камбанария и си правя сметките по моя джоб :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Сеп 2023, 4:17

BMW_POWER написа:...

Точно гледах рекламата на електрическата кона в днешния НФЛ мач и се сетих за тебе. :lol:
Всичките шофери на кона едни такива усмихнати, щастливи в натоварения трафик, не знаеш какво изпускаш. :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 15 Сеп 2023, 9:07

BMW_POWER написа:Ти защо не спиш бре :shock:

Цените на електричките трябва да паднат с поне 30% надолу, за да ме заинтересуват. Мен лично. Да вкарвам $60K

https://www.kingscrosshyundai.ca/used/v ... qoQAvD_BwE

за да не плащам бензин :shock: Ми това не е кола за бедни хора. $357 + 13% тах = $403 на всеки две седмици. Tова влиза в нивото на втора серия или Х1, Х2. 96 месеца са осем години по 26 вноски по $403 и накрая си платил $83 909.28

Тая кошница съвсем не е ниска топка :idea:

Абе в тая Канада как така ви сурвакат с 11.2% лихва за лизинг? Как не е спряла икономиката и няма повсеместни бунтове?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 16 Сеп 2023, 15:28

https://www.youtube.com/watch?v=kT8bKq1-O-U&t=2367s

мнението на Мат Уотсън за електричките общо взето се припокрива напълно с мойто - супер са за града и до там. Тва че били окей за дълъг път щото можело да си провериш мейла докат зареждаш са някви тесла-фенбой филмарщини :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 16 Сеп 2023, 15:53

Само да добавя преди две седмици тръгнахме за Анталия на море. Винаги си разделяме пътя на две и спиме в Ескишехир. Тръгваме винаги към 5 сутринта та за след обяда да сме там. С Бмвто преди обикновено стигахме към 15:30-16:00 според трафика на границата. Това са 900км. Този път с Теслата стигнахме в 14:45. С Бмвто карам около с 120-130, с теслата сега карах 140-150. Да подчертая, че сме с две деца и повече от 200-250км. без спиране не може да направим. Та такива специалисти дето ми говорят че електричките не ставали за дълъг път, според мен никога не са били на дълъг път с електричка. Единствения начин да си по бърз с ДВГ от електричката е ако караш 500-600км с 140-150. Във всички останали случаи просто няма разлика. На този трип до Анталия и обратно навъртях около 2800км. Разходите за гориво ми бяха 186лв. С БМВто разходите за гориво щяха да са ми 650лв.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата