Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
младши ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от nero_ » 16 Авг 2023, 15:18

Phil написа:
nero_ написа:
Phil написа:Някой нямаше ли да ходи на event-a на Хеламото на Серес?

Аз

Екстра, значи може да пием по бира там :mhihi:

Супер! Аз съм с черно Сузуки SV, обади се ако ме мернеш някъде.
IMG_6222.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 16 Авг 2023, 16:58

Ти на ход ли ще ходиш и в кой хотел си?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 16 Авг 2023, 18:01

Не съм, моторът е изцяло за писта. Петък преди обяд пътувам с кола. В апартамент близо до пистата ще спя.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 16 Авг 2023, 21:45

nero_ написа:Не съм, моторът е изцяло за писта

Е ти значи си от сериозните карачи...

Аз ще се пусна в групата за туристи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 16 Авг 2023, 21:59

Не съм, но искам да стана :)
Карал съм 2 пъти на Серес и 1/2 ден с Караньотов на Сапарева. Общо на мотор имам 3к км някъде. Имам много хляб да изям :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Авг 2023, 22:45

Мотора ти 650-ката ли е или 1000-ката? Мислил ли си за смяна на предницата със спирачните апарати?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Авг 2023, 22:55

ildivvy написа:
drifty написа:Как стоят нещата с регистрация на мотор нов внос? Има ли същите неща, като при колите - еко такси и т.н и долу горе какви разходи стъпва цялото удоволствие?

Няма еко-такса! В общия случай е около 40-45лв без гражданската. 20лв за талона и още толкова за табелата. Иначе са 6-7 документа май, с които отиваш в КАТ.

Значи евтиния :D. Едиб приятел вчера ми хвърли една оферта за една онда, ама тя се оказа чак в Пловдив..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Авг 2023, 23:00

Демек в нашия град..? Обаждаш ми се, идваш и отиваме да я гледаме! По-просто не мога да го сбия!

П.П. За каква Хонда става дуа? Защото и аз мога да ти предложа една Ямаха на мой приятел...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 16 Авг 2023, 23:41

Малка :D Ребел 250, но не знам коя година, че моделът го има от 80те, та до преди няколко години. Но много е близко до това, което ми се струва подходящо за първи мотор - нисък, с ниска седалка, малък, лек, с въздушно охлаждане и до колкото видях, само с един карбуратор (двуцилиндров е иначе). По-опростени спирачки, като цяло ми се струва мотор с минимална нужда от поддържка, който се слави с голяма надеждност.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 17 Авг 2023, 6:47

ildivvy написа:Мотора ти 650-ката ли е или 1000-ката? Мислил ли си за смяна на предницата със спирачните апарати?

650-та е. Мислил съм за какво ли не, в интерес на истината :D След покупката му в началото на годината следваха месеци четене и подготвяне за писта (всичко си правя сам). Предницата я оставих тази, защото спирачките въпреки не особено големи и аксиални, всъщност са напълно адекватни за мотора. Естествено напълно ги ревизирах, с оплетени маркучи, подходящи накладки и Брембо спирачна помпа. Много популярен ъпгрейд е предница от GSXR600/750, защото получаваш по-добри спирачки, обърнато и регулируемо окачване. Но след доста дискусия с хора от Америка и Англия, където това е един от най-популярните мотори по пистите и имат доста развит шампионат за такива машини, реших да остана със стандартната предница. GSXR предницата малко разваля геометрията, а окачването на SV-то става прилично с правилните пружини и масло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 17 Авг 2023, 7:25

drifty написа:Малка :D Ребел 250, но не знам коя година, че моделът го има от 80те, та до преди няколко години. Но много е близко до това, което ми се струва подходящо за първи мотор - нисък, с ниска седалка, малък, лек, с въздушно охлаждане и до колкото видях, само с един карбуратор (двуцилиндров е иначе). По-опростени спирачки, като цяло ми се струва мотор с минимална нужда от поддържка, който се слави с голяма надеждност.

Aз от както говорих с бум съм на мнение колкото по-неопитен толкова по-добре с колкото може повече системи :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 17 Авг 2023, 8:14

Там цените са други :D
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 17 Авг 2023, 8:39

В момента се продава едно CFMoto 300NK в Мобилето, което си е 1 към 1 с Дюк-а. Следя го от бая време и цената му бая я сваля - няма мераклии явно, само пистови за А2 и хилядарки търсят хората :mhihi: :mhihi: :mhihi: А си има същите системи като на Дюк-а и е по-лек от него дори.

Абе ето я направо обявата, едва ли ще се счете за реклама: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=tfy96t

Гаранционен е и ги следя от 2 години във фейса - никой не е докладвал проблеми а има хора с по 20К км зад гърба си вече. Мисълта ми е, че ако ти харесват този тип мотори, тоя си е направо подарък и сигурно ще го даде и за 5 дори, с регистрация и т.н.

Аз като цяло исках да взема такъв и единственото, което ме спря, е че нямаше наличен в разцветката, която исках: https://www.youtube.com/watch?v=YWbVXPk ... l=OmniMoto
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 17 Авг 2023, 9:39

Това е точно тип мотор, на който шансът да ме видиш клони към 0. Но звучи като доста добра оферта според това, което си написал.

На мен мотор би ми вършил работа, защото смятам да не живея в града в близко бъдеще, затова бих предпочел нещо старо с минимална поддръжка и разходи, дето да не го мисля, а повечето нови мотори изглеждат като този, не са моето нещо и вероятно и обслужването им ще е по-скъпо.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Авг 2023, 9:42

drifty написа:нещо старо с минимална поддръжка и разходи

Като се тегли чертата накрая, да не се окаже, че най-малката занимавка е с новото. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата