Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от BMW_POWER » 05 Авг 2023, 22:14

Спамъри, ...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Авг 2023, 22:49

///M Power написа:
b_u_b_o написа:Ей сега един приятел с iX3 ми се оплака, че не могъл да зареди на ОМВто след Кулата, щото имало опашка от 20 коли пред бензиностанцията...двг-та разбира се, да не си помислите друго. Чакам включване от колегите дето зареждат за 20 секунди :mhihi: Е, той заредил в марикостиново на по-бърза станция, ама трябвало да ходи 100м до магазина за сладолед през това време вместо на 5 до бензиностанцията. :mhihi:

Викаш ако бяха ел. щяха тия 20 коли да минат за секунди, не мога да разбера тия сравнения.
Викам, че "факта", че двг се зарежда за 20-40 секунди е абсолютна тъпотия и може да го твърди само някой дето си зарежда колата на кварталната бензиностанция в тъмните часове на деня.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 05 Авг 2023, 23:24

adovet написа:У БГ форумите всеки е най добрия специалист и разбира от всичко и най редовния лаф е ИМАМ ЕДИН ПОЗНАТ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Интересно ми е как пък един не каза аве взех си електричка, карах я 4-5 месеца и не става и пак си минах на ДВГ

Това е защото почти всички с електрички си имат и по няколко коли с ДВГ, пак от един познат го знам :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 06 Авг 2023, 6:08

Какво е това :shock: :?: Има ли такъв дзвер или е шегичка някаква :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 06 Авг 2023, 7:10

има, инфинити

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Авг 2023, 12:43

Та както казах, има още светлина в тунела и не се знае кога ще се каже край. Ако дойде този край изобщо в близките десетилетия както всеки очаква.
https://carmarket.bg/drugi/bmw-prekalen ... e-dvg-7360
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Авг 2023, 17:26

b_u_b_o написа:
///M Power написа:
b_u_b_o написа:Ей сега един приятел с iX3 ми се оплака, че не могъл да зареди на ОМВто след Кулата, щото имало опашка от 20 коли пред бензиностанцията...двг-та разбира се, да не си помислите друго. Чакам включване от колегите дето зареждат за 20 секунди :mhihi: Е, той заредил в марикостиново на по-бърза станция, ама трябвало да ходи 100м до магазина за сладолед през това време вместо на 5 до бензиностанцията. :mhihi:

Викаш ако бяха ел. щяха тия 20 коли да минат за секунди, не мога да разбера тия сравнения.
Викам, че "факта", че двг се зарежда за 20-40 секунди е абсолютна тъпотия и може да го твърди само някой дето си зарежда колата на кварталната бензиностанция в тъмните часове на деня.

Не съм засичал за колко се зарежда моята кола, но ако говорим за сравниението - спиране-зареждане-плащане-тръгване със сигурност е в пъти по-бързо това на тока. Пък и ако започнем с един приятел, бая повече оплаквания съм чувал, за това къде са могли да заредят едните и другите. И пак да кажа, ако имаш вкъщи къде да зареждаш, ел. колата за града е супер, проблема е основно в извън града/ особенно ако я ползваш за повече от това да отидеш до слънчака/
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Авг 2023, 17:39

Абе пичове…. Кво са? Всичките шофери- роботи на дълъг път. Спираш, бегом до касиера, чакаш да напълни до горе, плащаш, меткаш се в колата и пак газ? Това да се протегнеш, кафенце, кенеф… а може би и ядене- ресторант това онова…/ такова животно викате нема? Това неква нова форма на Пит стоп ли е? Гуми не сменяте за 4 секунди, вода за чистачките не доливате- къс Пит стоп правите? :mhihi:

Аз кат спра за гориво под 15 минути стоп нямам. А ако е време за закуска/ обяд/ вечеря - под един час нямам…

Сега си погледнах историята за зареждане на теслата- всичките са ми между 7 и 20 минути…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 06 Авг 2023, 17:58

Те не ядат, не пикаят, не д....скат и т.н, някои ги зареждат в движение даже на магистралата

Sent from my 2201123G using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 06 Авг 2023, 19:19

mr_petroff написа:Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати

Какво е това :shock: :?: Има ли такъв дзвер или е шегичка някаква :?:

barabqga написа:има, инфинити

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

barabqga познава моделите :yes:

По темата, просто все още електричките не са достатъчно практични за цената си в българските условия. В САЩ и Западна Европа нов автомобил различен от електрически според мен е неразумно да се купува.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 06 Авг 2023, 20:34

Аз 15 минути съм зареждал само веднъж. На ЛукОйл-а на тръгване от Градина. Беше мазало там и може и повече от 15 минути да е било. София-Бургас спирам за 5 минути за разкършване и една бърза цигара, като изобщо не зареждам по пътя. Жена ми предпочита да не спира като го взима. Тя м/у другото днеска взе София-Варна през Тракия с отбиване при Стара Загора, т.е. 9:30-15:00 с едно спиране за зареждане. Хем мрънкаше, че има някакъв джип пред нея на колонката и пак май не откара 15 минути. Това с тоалетна и тн. Така, че явно е въпрос на стил на пътуване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 06 Авг 2023, 20:42

alx написа:Сега си погледнах историята за зареждане на теслата- всичките са ми между 7 и 20 минути…

Ха, това ме подсети да проверя и при мен - между 5 и 19 минути, за 18 сесии. Междувременно бях с “грозната каруца” на планина, не е най-удобната кола за горски пътища, както и повечето седани де.

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Авг 2023, 20:44

Тая палатка случайно е избрана с емкови и БМВ цветове. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 06 Авг 2023, 20:50

Вярно :mhihi: чудесна е - мързелива и удобна, и учудващо прохладна при директно слънце..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 06 Авг 2023, 21:17

vixx написа:Аз 15 минути съм зареждал само веднъж. На ЛукОйл-а на тръгване от Градина. Беше мазало там и може и повече от 15 минути да е било. София-Бургас спирам за 5 минути за разкършване и една бърза цигара, като изобщо не зареждам по пътя. Жена ми предпочита да не спира като го взима. Тя м/у другото днеска взе София-Варна през Тракия с отбиване при Стара Загора, т.е. 9:30-15:00 с едно спиране за зареждане. Хем мрънкаше, че има някакъв джип пред нея на колонката и пак май не откара 15 минути. Това с тоалетна и тн. Така, че явно е въпрос на стил на пътуване.

Айде заедно да заредим + ходене до wc +да има кола пред теб на зареждането + плащане, ако го направиш за 15 минути ..... надявам се че като си представи пак всичко това осъзна колко нелепо звучи, не е като тоя месец да не съм зареждал 7-8 пъти по около 60л нафта и да нямам прясна представа.... :mhihi:

Тея минути почнахте да си ги редите както някои си редят см пред жените :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Просто си гледайте астрономическия часовник , не на усет и ще разберете колко сте заблудени.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата