Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Викам, че "факта", че двг се зарежда за 20-40 секунди е абсолютна тъпотия и може да го твърди само някой дето си зарежда колата на кварталната бензиностанция в тъмните часове на деня.///M Power написа:b_u_b_o написа:Ей сега един приятел с iX3 ми се оплака, че не могъл да зареди на ОМВто след Кулата, щото имало опашка от 20 коли пред бензиностанцията...двг-та разбира се, да не си помислите друго. Чакам включване от колегите дето зареждат за 20 секундиЕ, той заредил в марикостиново на по-бърза станция, ама трябвало да ходи 100м до магазина за сладолед през това време вместо на 5 до бензиностанцията.
Викаш ако бяха ел. щяха тия 20 коли да минат за секунди, не мога да разбера тия сравнения.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
adovet написа:У БГ форумите всеки е най добрия специалист и разбира от всичко и най редовния лаф е ИМАМ ЕДИН ПОЗНАТ![]()
![]()
![]()
Интересно ми е как пък един не каза аве взех си електричка, карах я 4-5 месеца и не става и пак си минах на ДВГ
Това е защото почти всички с електрички си имат и по няколко коли с ДВГ, пак от един познат го знам

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Какво е това
Има ли такъв дзвер или е шегичка някаква 
Какво е това

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
има, инфинити
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Та както казах, има още светлина в тунела и не се знае кога ще се каже край. Ако дойде този край изобщо в близките десетилетия както всеки очаква.
https://carmarket.bg/drugi/bmw-prekalen ... e-dvg-7360
https://carmarket.bg/drugi/bmw-prekalen ... e-dvg-7360
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
b_u_b_o написа:Викам, че "факта", че двг се зарежда за 20-40 секунди е абсолютна тъпотия и може да го твърди само някой дето си зарежда колата на кварталната бензиностанция в тъмните часове на деня.///M Power написа:b_u_b_o написа:Ей сега един приятел с iX3 ми се оплака, че не могъл да зареди на ОМВто след Кулата, щото имало опашка от 20 коли пред бензиностанцията...двг-та разбира се, да не си помислите друго. Чакам включване от колегите дето зареждат за 20 секундиЕ, той заредил в марикостиново на по-бърза станция, ама трябвало да ходи 100м до магазина за сладолед през това време вместо на 5 до бензиностанцията.
Викаш ако бяха ел. щяха тия 20 коли да минат за секунди, не мога да разбера тия сравнения.
Не съм засичал за колко се зарежда моята кола, но ако говорим за сравниението - спиране-зареждане-плащане-тръгване със сигурност е в пъти по-бързо това на тока. Пък и ако започнем с един приятел, бая повече оплаквания съм чувал, за това къде са могли да заредят едните и другите. И пак да кажа, ако имаш вкъщи къде да зареждаш, ел. колата за града е супер, проблема е основно в извън града/ особенно ако я ползваш за повече от това да отидеш до слънчака/
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Абе пичове…. Кво са? Всичките шофери- роботи на дълъг път. Спираш, бегом до касиера, чакаш да напълни до горе, плащаш, меткаш се в колата и пак газ? Това да се протегнеш, кафенце, кенеф… а може би и ядене- ресторант това онова…/ такова животно викате нема? Това неква нова форма на Пит стоп ли е? Гуми не сменяте за 4 секунди, вода за чистачките не доливате- къс Пит стоп правите?
Аз кат спра за гориво под 15 минути стоп нямам. А ако е време за закуска/ обяд/ вечеря - под един час нямам…
…
Сега си погледнах историята за зареждане на теслата- всичките са ми между 7 и 20 минути…

Аз кат спра за гориво под 15 минути стоп нямам. А ако е време за закуска/ обяд/ вечеря - под един час нямам…
…
Сега си погледнах историята за зареждане на теслата- всичките са ми между 7 и 20 минути…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Те не ядат, не пикаят, не д....скат и т.н, някои ги зареждат в движение даже на магистралата 

Sent from my 2201123G using Tapatalk

Sent from my 2201123G using Tapatalk
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
mr_petroff написа:Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Какво е това![]()
Има ли такъв дзвер или е шегичка някаква
barabqga написа:има, инфинити
barabqga познава моделите

По темата, просто все още електричките не са достатъчно практични за цената си в българските условия. В САЩ и Западна Европа нов автомобил различен от електрически според мен е неразумно да се купува.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз 15 минути съм зареждал само веднъж. На ЛукОйл-а на тръгване от Градина. Беше мазало там и може и повече от 15 минути да е било. София-Бургас спирам за 5 минути за разкършване и една бърза цигара, като изобщо не зареждам по пътя. Жена ми предпочита да не спира като го взима. Тя м/у другото днеска взе София-Варна през Тракия с отбиване при Стара Загора, т.е. 9:30-15:00 с едно спиране за зареждане. Хем мрънкаше, че има някакъв джип пред нея на колонката и пак май не откара 15 минути. Това с тоалетна и тн. Така, че явно е въпрос на стил на пътуване.
alx написа:Сега си погледнах историята за зареждане на теслата- всичките са ми между 7 и 20 минути…
Ха, това ме подсети да проверя и при мен - между 5 и 19 минути, за 18 сесии. Междувременно бях с “грозната каруца” на планина, не е най-удобната кола за горски пътища, както и повечето седани де.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Тая палатка случайно е избрана с емкови и БМВ цветове. 

Вярно
чудесна е - мързелива и удобна, и учудващо прохладна при директно слънце..

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
vixx написа:Аз 15 минути съм зареждал само веднъж. На ЛукОйл-а на тръгване от Градина. Беше мазало там и може и повече от 15 минути да е било. София-Бургас спирам за 5 минути за разкършване и една бърза цигара, като изобщо не зареждам по пътя. Жена ми предпочита да не спира като го взима. Тя м/у другото днеска взе София-Варна през Тракия с отбиване при Стара Загора, т.е. 9:30-15:00 с едно спиране за зареждане. Хем мрънкаше, че има някакъв джип пред нея на колонката и пак май не откара 15 минути. Това с тоалетна и тн. Така, че явно е въпрос на стил на пътуване.
Айде заедно да заредим + ходене до wc +да има кола пред теб на зареждането + плащане, ако го направиш за 15 минути ..... надявам се че като си представи пак всичко това осъзна колко нелепо звучи, не е като тоя месец да не съм зареждал 7-8 пъти по около 60л нафта и да нямам прясна представа....

Тея минути почнахте да си ги редите както някои си редят см пред жените

Просто си гледайте астрономическия часовник , не на усет и ще разберете колко сте заблудени.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...