Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от acho.rs » 04 Авг 2023, 16:49

Jorixa написа:
acho.rs написа:И БМВ под 150к лв е е пълно лайно - особено ако е 4цил дизел, дето Теслите ще те правят за смях във всеки един момент, а ти уж ще бъдеш със спортен премиум автомобил .

Абсолютно във всеки момент ме правят за смях Теслите, даже докато спя, прав си. То не се търпи вече, мисля да си режа вените. Даже в момента от съседния блок една Тесла ми се смее, не е живот това :( .

Извинявай, не видях какво караш - не беше заяждане.
За протокола и аз понякога карам Х1ца и 5ца с 4 цил дизели (190/218кс) и смятам че тази технология не отговаря днешното време.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 04 Авг 2023, 17:00

z
Последна промяна Petrolhead на 21 Сеп 2023, 9:14, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 04 Авг 2023, 17:03

Абе аз като се замисля, Тесла май не ме е изпреварвала, даже напротив. И повечето карам бус - макс 130 км. ч.. Може и да вървят, ама пък не ги настъпват нещо. Разбираемо е-еколози ги карат :mhihi: :winky:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 04 Авг 2023, 17:14

Предполагам, че има тесли 3/Й за под 40К евро на по една година и само ще поевтиняват. Аз не вярвам да има по-добра нова или почти нова кола на бг пазара за тия пари, без значение задвижването.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 04 Авг 2023, 17:17

acho.rs написа:
Jorixa написа:
acho.rs написа:И БМВ под 150к лв е е пълно лайно - особено ако е 4цил дизел, дето Теслите ще те правят за смях във всеки един момент, а ти уж ще бъдеш със спортен премиум автомобил .

Абсолютно във всеки момент ме правят за смях Теслите, даже докато спя, прав си. То не се търпи вече, мисля да си режа вените. Даже в момента от съседния блок една Тесла ми се смее, не е живот това :( .

Извинявай, не видях какво караш - не беше заяждане.
За протокола и аз понякога карам Х1ца и 5ца с 4 цил дизели (190/218кс) и смятам че тази технология не отговаря днешното време.

Еми аз на времето кат си я взех още почти немаше Тесли в София. Са ако знаех кво ше стане, на всеки светофар да ми викат заставай, щех да си взема нещо с поне 1000 коня, ама кво да праиш.

А ако трябва да да спрем с филмите и да гледаме в реалния живот - 2ката дизел 180 на темпомат не ги усеща, докато с Теслата щи е малко терсене за батерииката. Кат ги гледам над 120 рядко държат.
Последна промяна Jorixa на 04 Авг 2023, 17:25, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 04 Авг 2023, 17:24

z
Последна промяна Petrolhead на 21 Сеп 2023, 9:14, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 04 Авг 2023, 18:24

Обективно най-добрия продукт за тия пари. Освен вървене - поведение, екстри, технологии, тишина и мазност, практичност, минимална подръжка, cool фактор все още, разход...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 04 Авг 2023, 18:28

z
Последна промяна Petrolhead на 21 Сеп 2023, 9:13, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 04 Авг 2023, 18:53

Ти какво мислиш за кул и какви критерии имаш, си ги държиш за себе си. На света не му пука за тях. Пак обективно, и за това написах "все още", са куул.

Аз не карам тесла, защото мога да си позволя по-добри коли, но ако твърдях, че "много бих искал да си купя електрическа кола" и цената е критерий, малките тесли са разумния избор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Авг 2023, 18:58

От кога ви разправям да я прекръстим тая тема на "Мен не ме кефят електричките за това тия дето ги кефят са балъци" , то е ясно че по същество няма да се говори та поне да е ясно още на пръв поглед. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Авг 2023, 19:11

Има и още една подособеност в мненията в темата, която бих се опитал да перифразирам с поговорката: "Аз, като се наям, мога да карам и с гладните!" . 'Свят широк, спасение дебне отвсякъде! ' бих казал аз!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 04 Авг 2023, 23:02

Еб@си , колко се е вдигнал нагоре левъла.... Милионер до милионера , мила моя Майно льо :lol: Откога 4 цил. дизел минава за "спортен премиум автомобил " ? За мен това е оксиморон.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 05 Авг 2023, 6:45

Spunky написа:Обективно най-добрия продукт за тия пари. Освен вървене - поведение, екстри, технологии, тишина и мазност, практичност, минимална подръжка, cool фактор все още, разход...

Ти не знам дали си се возил в тесла модел 3, но за мене единственото обектвино за тая кола е че е каруца на ток.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 05 Авг 2023, 9:27

Интересно се развива темата . Имам чувството,че автомобилостроенето вече се дели на две : Тесла и всички останали, като разбира се "черешката" на тортата е теслата . И най-важното е,че всички са примерни на пътя, но се изтъква точно предимството на тази марка в старта примерно , или дисциплини на 400 метра и тем подобни...Като гледам ограниченията на пътя - не ми я ясно точно това предимство какво ти помага толкова, освен ако не си някой надъхан тийн и се "ръчкаш" на всеки светофар. Пък гроздето било "кисело" - а в същото време не виждам да се возят бизнесмените в тесла с шофьор - а в някои други марки .
Няма спор,че се развиват технологиите много бързо, но ограничаващ фактор / както и при телефоните примерно / е батерията . Сигурен съм,че до 10-тина години ще се промени коренно ситуацията - да имаме в предвид също ,че законово се "спъва" сериозно развитието на ДВГ с все нови изисквания и рестрикции и планираното спиране на производство . Трябва да се има в предвид също,че при превес в количеството на електричките пред колите с ДВГ ще се появят някакви налози, които да "запушат" дупката в бюджетите от липсата на акцизи и т.н...
Нека се дискутират и плюсовете и минусите на технологията - а за отпределени марки и проблемите им. Съдейки по нашата тема тук, ако някой не следи други форуми ще остане с впечатлението,че ако вземе / за съжаление пак примера е Тесла / екземпляр от тази марка и забравя за всякакви проблеми. Човек поразрови ли се във форумите извън Бг - ще види,че си имат и те доста проблеми от всякакво естество.
Идеята е за по-безпристрасни мнения и да се обсъжда не само "спортните" качества на автомобила, а цялостната конценпция, минусите / плюсовете вече ги разбрахме / :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Авг 2023, 9:34

mr_petroff написа:Абе аз като се замисля, Тесла май не ме е изпреварвала, даже напротив. И повечето карам бус - макс 130 км. ч.. Може и да вървят, ама пък не ги настъпват нещо. Разбираемо е-еколози ги карат :mhihi: :winky:

Тука има няколко от тия големите, едната била много спортна. :mhihi: Колко да е спортна след като след един кикдаун и трябва да ходиш на контакта? :mhihi: Нали много пресилено казано, ама тия мантри, че карали електрички щото било бааааси кефа някъде другаде. Имам познат С Такан ли какво се водеше това спортното комби ли е какво е, чак не мога да го определя. Изцяло на ток. Ами много вървяло, много. Ами и тая кола все се движи сякаш всеки един момент ще угасва. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш. Та и със спортните Тесли, месли и прочие шитни е същата работа. Вземам едно 5-ца 540 бензин или дизел, абсолютно все тая и я поря навсякъде по пътя тая Тесла. Ама щяла до 100 да ускори мноог бързо. Е тая секунда, две или колкото е там ще я закара много по-бързо от моя избор до...контакта.
Хубаво казвате как темата била само как не ставали електричките, ама тия феновете им говорите по същия начин както другите крайни мнения в полза на ДВГ - гледай как ускорява, ДВГ за нищо не става. Супер, ама забравяте, че тия коли се купуват основно с идеята да се движиш някъде, а тука постоянно се говори как набирали, ама тока как свършва така никой фен не го признава. Все едно да имаш голям чеп, ама да не ти става. :dunno:
След време като измислят решение на този проблем, може и да си помислят повече хора за електрички. Дотогава такива като моя познат с Такана ще говорят колко малко горят, ще се намери решение и на фазата на тока от соларните панели...всичко ще си дойде на мястото. Дотогава няма нужда да се плюе по ДВГ или електричките, карайте си кой каквото му изнася и толкова.
За мен мантрата, че електричките са еко е супер голяма маипулация КЪМ ДНЕШНАТА ДАТА(след време може и да не е така)но не ми се обяснява и това, че има един куп причини, повечето дъвкани в тази и други теми.

Съгласен съм с това, че електричките сега спъват развитието на ДВГ, но това е защото ще го спират. Помним как беше с дизела когато спряха да развиват бензина, после като почнаха пак и нещата се промениха и дизела вече далеч няма тия предимства пред дизела. В смисъл не са толкова ярко изразени.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата