Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Jorixa написа:acho.rs написа:И БМВ под 150к лв е е пълно лайно - особено ако е 4цил дизел, дето Теслите ще те правят за смях във всеки един момент, а ти уж ще бъдеш със спортен премиум автомобил .
Абсолютно във всеки момент ме правят за смях Теслите, даже докато спя, прав си. То не се търпи вече, мисля да си режа вените. Даже в момента от съседния блок една Тесла ми се смее, не е живот това.
Извинявай, не видях какво караш - не беше заяждане.
За протокола и аз понякога карам Х1ца и 5ца с 4 цил дизели (190/218кс) и смятам че тази технология не отговаря днешното време.
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 21 Сеп 2023, 9:14, променена общо 1 път
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Абе аз като се замисля, Тесла май не ме е изпреварвала, даже напротив. И повечето карам бус - макс 130 км. ч.. Може и да вървят, ама пък не ги настъпват нещо. Разбираемо е-еколози ги карат

Предполагам, че има тесли 3/Й за под 40К евро на по една година и само ще поевтиняват. Аз не вярвам да има по-добра нова или почти нова кола на бг пазара за тия пари, без значение задвижването.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
acho.rs написа:Jorixa написа:acho.rs написа:И БМВ под 150к лв е е пълно лайно - особено ако е 4цил дизел, дето Теслите ще те правят за смях във всеки един момент, а ти уж ще бъдеш със спортен премиум автомобил .
Абсолютно във всеки момент ме правят за смях Теслите, даже докато спя, прав си. То не се търпи вече, мисля да си режа вените. Даже в момента от съседния блок една Тесла ми се смее, не е живот това.
Извинявай, не видях какво караш - не беше заяждане.
За протокола и аз понякога карам Х1ца и 5ца с 4 цил дизели (190/218кс) и смятам че тази технология не отговаря днешното време.
Еми аз на времето кат си я взех още почти немаше Тесли в София. Са ако знаех кво ше стане, на всеки светофар да ми викат заставай, щех да си взема нещо с поне 1000 коня, ама кво да праиш.
А ако трябва да да спрем с филмите и да гледаме в реалния живот - 2ката дизел 180 на темпомат не ги усеща, докато с Теслата щи е малко терсене за батерииката. Кат ги гледам над 120 рядко държат.
Последна промяна Jorixa на 04 Авг 2023, 17:25, променена общо 1 път
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 21 Сеп 2023, 9:14, променена общо 1 път
Обективно най-добрия продукт за тия пари. Освен вървене - поведение, екстри, технологии, тишина и мазност, практичност, минимална подръжка, cool фактор все още, разход...
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 21 Сеп 2023, 9:13, променена общо 1 път
Ти какво мислиш за кул и какви критерии имаш, си ги държиш за себе си. На света не му пука за тях. Пак обективно, и за това написах "все още", са куул.
Аз не карам тесла, защото мога да си позволя по-добри коли, но ако твърдях, че "много бих искал да си купя електрическа кола" и цената е критерий, малките тесли са разумния избор.
Аз не карам тесла, защото мога да си позволя по-добри коли, но ако твърдях, че "много бих искал да си купя електрическа кола" и цената е критерий, малките тесли са разумния избор.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
От кога ви разправям да я прекръстим тая тема на "Мен не ме кефят електричките за това тия дето ги кефят са балъци" , то е ясно че по същество няма да се говори та поне да е ясно още на пръв поглед. 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Има и още една подособеност в мненията в темата, която бих се опитал да перифразирам с поговорката: "Аз, като се наям, мога да карам и с гладните!" . 'Свят широк, спасение дебне отвсякъде! ' бих казал аз!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
acho.rs написа:И БМВ под 150к лв е е пълно лайно - особено ако е 4цил дизел, дето Теслите ще те правят за смях във всеки един момент, а ти уж ще бъдеш със спортен премиум автомобил .
Еб@си , колко се е вдигнал нагоре левъла.... Милионер до милионера , мила моя Майно льо

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Spunky написа:Обективно най-добрия продукт за тия пари. Освен вървене - поведение, екстри, технологии, тишина и мазност, практичност, минимална подръжка, cool фактор все още, разход...
Ти не знам дали си се возил в тесла модел 3, но за мене единственото обектвино за тая кола е че е каруца на ток.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Интересно се развива темата . Имам чувството,че автомобилостроенето вече се дели на две : Тесла и всички останали, като разбира се "черешката" на тортата е теслата . И най-важното е,че всички са примерни на пътя, но се изтъква точно предимството на тази марка в старта примерно , или дисциплини на 400 метра и тем подобни...Като гледам ограниченията на пътя - не ми я ясно точно това предимство какво ти помага толкова, освен ако не си някой надъхан тийн и се "ръчкаш" на всеки светофар. Пък гроздето било "кисело" - а в същото време не виждам да се возят бизнесмените в тесла с шофьор - а в някои други марки .
Няма спор,че се развиват технологиите много бързо, но ограничаващ фактор / както и при телефоните примерно / е батерията . Сигурен съм,че до 10-тина години ще се промени коренно ситуацията - да имаме в предвид също ,че законово се "спъва" сериозно развитието на ДВГ с все нови изисквания и рестрикции и планираното спиране на производство . Трябва да се има в предвид също,че при превес в количеството на електричките пред колите с ДВГ ще се появят някакви налози, които да "запушат" дупката в бюджетите от липсата на акцизи и т.н...
Нека се дискутират и плюсовете и минусите на технологията - а за отпределени марки и проблемите им. Съдейки по нашата тема тук, ако някой не следи други форуми ще остане с впечатлението,че ако вземе / за съжаление пак примера е Тесла / екземпляр от тази марка и забравя за всякакви проблеми. Човек поразрови ли се във форумите извън Бг - ще види,че си имат и те доста проблеми от всякакво естество.
Идеята е за по-безпристрасни мнения и да се обсъжда не само "спортните" качества на автомобила, а цялостната конценпция, минусите / плюсовете вече ги разбрахме /
Няма спор,че се развиват технологиите много бързо, но ограничаващ фактор / както и при телефоните примерно / е батерията . Сигурен съм,че до 10-тина години ще се промени коренно ситуацията - да имаме в предвид също ,че законово се "спъва" сериозно развитието на ДВГ с все нови изисквания и рестрикции и планираното спиране на производство . Трябва да се има в предвид също,че при превес в количеството на електричките пред колите с ДВГ ще се появят някакви налози, които да "запушат" дупката в бюджетите от липсата на акцизи и т.н...
Нека се дискутират и плюсовете и минусите на технологията - а за отпределени марки и проблемите им. Съдейки по нашата тема тук, ако някой не следи други форуми ще остане с впечатлението,че ако вземе / за съжаление пак примера е Тесла / екземпляр от тази марка и забравя за всякакви проблеми. Човек поразрови ли се във форумите извън Бг - ще види,че си имат и те доста проблеми от всякакво естество.
Идеята е за по-безпристрасни мнения и да се обсъжда не само "спортните" качества на автомобила, а цялостната конценпция, минусите / плюсовете вече ги разбрахме /

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
mr_petroff написа:Абе аз като се замисля, Тесла май не ме е изпреварвала, даже напротив. И повечето карам бус - макс 130 км. ч.. Може и да вървят, ама пък не ги настъпват нещо. Разбираемо е-еколози ги карат![]()
Тука има няколко от тия големите, едната била много спортна.

Хубаво казвате как темата била само как не ставали електричките, ама тия феновете им говорите по същия начин както другите крайни мнения в полза на ДВГ - гледай как ускорява, ДВГ за нищо не става. Супер, ама забравяте, че тия коли се купуват основно с идеята да се движиш някъде, а тука постоянно се говори как набирали, ама тока как свършва така никой фен не го признава. Все едно да имаш голям чеп, ама да не ти става.

След време като измислят решение на този проблем, може и да си помислят повече хора за електрички. Дотогава такива като моя познат с Такана ще говорят колко малко горят, ще се намери решение и на фазата на тока от соларните панели...всичко ще си дойде на мястото. Дотогава няма нужда да се плюе по ДВГ или електричките, карайте си кой каквото му изнася и толкова.
За мен мантрата, че електричките са еко е супер голяма маипулация КЪМ ДНЕШНАТА ДАТА(след време може и да не е така)но не ми се обяснява и това, че има един куп причини, повечето дъвкани в тази и други теми.
Съгласен съм с това, че електричките сега спъват развитието на ДВГ, но това е защото ще го спират. Помним как беше с дизела когато спряха да развиват бензина, после като почнаха пак и нещата се промениха и дизела вече далеч няма тия предимства пред дизела. В смисъл не са толкова ярко изразени.