Разход на гориво увеличен с 2/4 литра на 100км

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Разход на гориво увеличен с 2/4 литра на 100км

Мнение от archcarrier2 » 25 Ное 2003, 11:19

От около 4-5 седмици забелязах че определено започна да харчи над 12-13 на 100 градско. Освен че една от възможностите е да натискам и спирачките едновременно с газта интересува ме, какво друго може да е.

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 25 Ное 2003, 11:35

в добър сервиз тест на ламбда сондата ... сигурно е тя...
и стига пишете едни и същи теми, чиито отговори ги има в 100 други теми

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 25 Ное 2003, 11:59

Отговорът може и да е друг...
Разходът се вдига през зимата - от ниските температури и постоянната работа на двигателя на студено /говоря за градски условия и кратки преходи/. Така че не е задължително да имаш проблем :wink:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Ное 2003, 15:37

tsvet40 написа:.....

Още не сме зима :lol: сега температурите едва падат до 0 градуса и то рядко, пък и мойта кола докато я сваля от бордюра и вече оборотите са на 900 след още 3 мин и са на 600 тъй че разхода би се дигнал ако караш в сняг с 30-40 км/ч и то не щото колата не е загряла ми щото просто се движиш на 2-ра, 3-та :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от archcarrier2 » 25 Ное 2003, 17:05

Здравей,
подозренията ми са че може да е ламбда сондата. Имах проблеми с оборотите на празен ход. Изключих за една нощ акумулатора и се оправи този проблем но явно се е появил друг.

За повтарянето на темите.
Опитах се с търсене да попадна на отговор търсейки:
диагностика
двигател
разход

Попаднах само на теми в които се говореше за съвсем други неща - примерно как BMW E30 не цепи басма на тунинговани лади!!! Затова и ми се наложи и да попитам. Разбира се ако бях чел ден, ден и нещо щях да намеря отговора, знам че е постнат вече. Аз самият съм движа сайт в който форумите са важна част. И знам че някои въпроси се повтарят отново и отново. Едно решение в случая е да създаде секция "Често задавани въпроси". Друго е да може да се намира с търсене по ключови думи. Аз ако знаех причината няма да търся отговора. Забележете че "ламбда сонда" се появява в теми започнали по съвсем по друг начин - т.е. проблеми в нея се проявяват по съвсем разбобразни начини.

Благодаря Ви за помощта момчета. Нали за това сме тук.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 25 Ное 2003, 23:59

archcarrier2, със същата кола съм, със същия двигател и със същия проблем. Преди с 4 литра 95 изминаваше около 40 километра градско, сега я измине 25 я не. При мен обаче има един такъв спесифичен мирис като запаля двигателя - ухае нежно на бензин поне минута след като запаля така че вероятно при мен е теч.
За ламбда сондата очаквам колегите да обяснят по-подробно....

stjoker, ако темата му беше излишна, щях да я изтрия и на лично съобщение да му дам конкретен линк към някоя стара.

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 26 Ное 2003, 9:50

стига ми се караите де. а за преразхода наистина има много теми..
а ти Асене тарси навреме теча защото и аз така чаках да видя какво ще стане преди няколко месеца .. и накрая се запалих два пъти за един ден :oops:

Потребител
Аватар

Мнение от miro_dt » 26 Ное 2003, 20:30

ако не е от ламбда сондата си провери инжекторите и датчика за температурата

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 26 Ное 2003, 21:56

мирчо.смени си батериите на таблото.от тях ще да е :D
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 27 Ное 2003, 12:58

Явор написа:мирчо.смени си батериите на таблото.от тях ще да е :D

YES!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :mha: :mha: :mha: :mha:

Потребител
Аватар

разрешение

Мнение от archcarrier2 » 05 Яну 2004, 14:59

Смених ламбда сондата.
Оказа се обаче, че връзката към компютъра е нарушена /макар и с нова сонда отчиташе постоянни данни 0.02 волта - определено погрешни/.
Оправиха го в Дунев /където и направиха теста на сменената сонда и също регулираха двигателя/
Остава да проверя дали се е променил разхода на гориво.
Препоръчвам - ако имате от по-новите коли с компютър ще си спестите доста главоблъсканици и разходи ако първо направите диагностика. /примерно така аз си спестих издирване и разследване дали данните за температурата на двигателя също не са грешни/
Може в началото да ги питате САМО какво показва компютъра без да искате да го интерпретират, ако виждате или подозирате, че им се спи/не им се занимава. Вие ще трябва да се позанимаете.
Ако упорствате ще се опитат да помислят повече върху проблема, а при мен специално попаднах на един изключително мотивиран и готин пич, който имаше желание и се позанима.
Но всичко е относително все пак...

Назад към E30