Разход на гориво увеличен с 2/4 литра на 100км
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- archcarrier2
- Потребител
-
Разход на гориво увеличен с 2/4 литра на 100км
От около 4-5 седмици забелязах че определено започна да харчи над 12-13 на 100 градско. Освен че една от възможностите е да натискам и спирачките едновременно с газта интересува ме, какво друго може да е.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
tsvet40 написа:.....
Още не сме зима

- archcarrier2
- Потребител
-
Здравей,
подозренията ми са че може да е ламбда сондата. Имах проблеми с оборотите на празен ход. Изключих за една нощ акумулатора и се оправи този проблем но явно се е появил друг.
За повтарянето на темите.
Опитах се с търсене да попадна на отговор търсейки:
диагностика
двигател
разход
Попаднах само на теми в които се говореше за съвсем други неща - примерно как BMW E30 не цепи басма на тунинговани лади!!! Затова и ми се наложи и да попитам. Разбира се ако бях чел ден, ден и нещо щях да намеря отговора, знам че е постнат вече. Аз самият съм движа сайт в който форумите са важна част. И знам че някои въпроси се повтарят отново и отново. Едно решение в случая е да създаде секция "Често задавани въпроси". Друго е да може да се намира с търсене по ключови думи. Аз ако знаех причината няма да търся отговора. Забележете че "ламбда сонда" се появява в теми започнали по съвсем по друг начин - т.е. проблеми в нея се проявяват по съвсем разбобразни начини.
Благодаря Ви за помощта момчета. Нали за това сме тук.
подозренията ми са че може да е ламбда сондата. Имах проблеми с оборотите на празен ход. Изключих за една нощ акумулатора и се оправи този проблем но явно се е появил друг.
За повтарянето на темите.
Опитах се с търсене да попадна на отговор търсейки:
диагностика
двигател
разход
Попаднах само на теми в които се говореше за съвсем други неща - примерно как BMW E30 не цепи басма на тунинговани лади!!! Затова и ми се наложи и да попитам. Разбира се ако бях чел ден, ден и нещо щях да намеря отговора, знам че е постнат вече. Аз самият съм движа сайт в който форумите са важна част. И знам че някои въпроси се повтарят отново и отново. Едно решение в случая е да създаде секция "Често задавани въпроси". Друго е да може да се намира с търсене по ключови думи. Аз ако знаех причината няма да търся отговора. Забележете че "ламбда сонда" се появява в теми започнали по съвсем по друг начин - т.е. проблеми в нея се проявяват по съвсем разбобразни начини.
Благодаря Ви за помощта момчета. Нали за това сме тук.
- Новини
-
archcarrier2, със същата кола съм, със същия двигател и със същия проблем. Преди с 4 литра 95 изминаваше около 40 километра градско, сега я измине 25 я не. При мен обаче има един такъв спесифичен мирис като запаля двигателя - ухае нежно на бензин поне минута след като запаля така че вероятно при мен е теч.
За ламбда сондата очаквам колегите да обяснят по-подробно....
stjoker, ако темата му беше излишна, щях да я изтрия и на лично съобщение да му дам конкретен линк към някоя стара.
За ламбда сондата очаквам колегите да обяснят по-подробно....
stjoker, ако темата му беше излишна, щях да я изтрия и на лично съобщение да му дам конкретен линк към някоя стара.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
мирчо.смени си батериите на таблото.от тях ще да е 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- archcarrier2
- Потребител
-
разрешение
Смених ламбда сондата.
Оказа се обаче, че връзката към компютъра е нарушена /макар и с нова сонда отчиташе постоянни данни 0.02 волта - определено погрешни/.
Оправиха го в Дунев /където и направиха теста на сменената сонда и също регулираха двигателя/
Остава да проверя дали се е променил разхода на гориво.
Препоръчвам - ако имате от по-новите коли с компютър ще си спестите доста главоблъсканици и разходи ако първо направите диагностика. /примерно така аз си спестих издирване и разследване дали данните за температурата на двигателя също не са грешни/
Може в началото да ги питате САМО какво показва компютъра без да искате да го интерпретират, ако виждате или подозирате, че им се спи/не им се занимава. Вие ще трябва да се позанимаете.
Ако упорствате ще се опитат да помислят повече върху проблема, а при мен специално попаднах на един изключително мотивиран и готин пич, който имаше желание и се позанима.
Но всичко е относително все пак...
Оказа се обаче, че връзката към компютъра е нарушена /макар и с нова сонда отчиташе постоянни данни 0.02 волта - определено погрешни/.
Оправиха го в Дунев /където и направиха теста на сменената сонда и също регулираха двигателя/
Остава да проверя дали се е променил разхода на гориво.
Препоръчвам - ако имате от по-новите коли с компютър ще си спестите доста главоблъсканици и разходи ако първо направите диагностика. /примерно така аз си спестих издирване и разследване дали данните за температурата на двигателя също не са грешни/
Може в началото да ги питате САМО какво показва компютъра без да искате да го интерпретират, ако виждате или подозирате, че им се спи/не им се занимава. Вие ще трябва да се позанимаете.
Ако упорствате ще се опитат да помислят повече върху проблема, а при мен специално попаднах на един изключително мотивиран и готин пич, който имаше желание и се позанима.
Но всичко е относително все пак...
11 мнения
• Страница 1 от 1