Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Apple устройства, iOS и macOS тема
Не знам на Мак как е, но на Ubuntu, на 125%, или 175% scaling, да речем, на последното лаптопче дето взех (2560x1600), грам не мога да видя артефакти... Или недовиждам, понеже са му малки пикселите, или графичния енджин си "донамества" (разбирай - скалира несъвсем пропорционално до очаквания размер), така че да не се получават артефакти. Не съм ровил и разсъждавал, как точно би се случило технически, споделям просто наблюдения. Но е възможно и да не съм догледал...steeN написа:https://support.apple.com/guide/mac-help/change-your-displays-resolution-mchl86d72b76/mac
Вие не сте сериозниИзобщо не му пука на мака какъв е монитора, до колкото е сложен на native resolution или 2х кратно на това. Ако нещо не изглежда както трябва сте го направили на fractional scaling.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Баш от Убунту ти пиша в момента, ама то няма връзка с маковете, те просто имат особености, защото са решили че едно редовия потребител не нужно да бърника много и две им е през шмайзера за не-епълски хардуер... за това чалъмите за разни неща са с условности 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Почнах да го гледам след миналата седмица и днес попадам на това
Взех Про Макс, значи вече съм половин Виста
P.S. Клипът е читав. Моите обективи, DSLR-a, статива и т.н., всичко стои в раницата и както каза Вистата "И аз не знам защо"

Взех Про Макс, значи вече съм половин Виста

P.S. Клипът е читав. Моите обективи, DSLR-a, статива и т.н., всичко стои в раницата и както каза Вистата "И аз не знам защо"

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Southside написа:От 27 да се мине на 24 ...
Всичко е до човека и до свикването...
В офиса(в който не ходя) имам две еизота, вкъщи имам едно профи фуджитсу 27... и през 99% от времето ми дреме на шмайзера и предпочитам да си цъкам на дивана на 14те инча

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
dhtj написа:Southside написа:От 27 да се мине на 24 ...
Всичко е до човека и до свикването...
В офиса(в който не ходя) имам две еизота, вкъщи имам едно профи фуджитсу 27... и през 99% от времето ми дреме на шмайзера и предпочитам да си цъкам на дивана на 14те инчаЦяло висше software engineering изкарах на 15.6... Лапетата след набор 2000 си правят презентациите и докладите на телефоните... Така че ако не си кьорав и си сръчен с мишката или тъчпада всичко е възможно. Бах тая мания за инчове, по-алчни от жени сте.
Зависи и какво правиш

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
Apple устройства, iOS и macOS тема
Не знам как обхващаш 43” с поглед и каква стойка на тялото имаш(ако си седнал де). Аз пробвах да си извъртя единия 27” вертикално, уж за да чета повече код, ми врата ме заболя да гледам нагоре-надолу 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Един колега от над година е със Самсунг монитор, извит, май беше 49" и е толкова щастлив.
Останалите като сме с по 2 броя 27-ци да не е много малко мястото, което трябва да обходиш с поглед

Останалите като сме с по 2 броя 27-ци да не е много малко мястото, което трябва да обходиш с поглед

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
3186 написа:Не знам как обхващаш 43” с поглед и каква стойка на тялото имаш(ако си седнал де). Аз пробвах да си извъртя единия 27” вертикално, уж за да чета повече код, ми врата ме заболя да гледам нагоре-надолу
Ами аз го гледам от разстояние 110-120см, "бюрото" ми е "къстъм" - 90см дълбочина

За протокола - 16:9 си е, не е някакъв извит широкоекранен 21:9, или нещо подобно

Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Не разбирам какво не му харесвате на скейлинга?
Това е на LG-то в офиса свързано към макбука.
Снимано е от около 3 см. на макро кадър. Не виждам какво може да се желае повече

Това е на LG-то в офиса свързано към макбука.
Снимано е от около 3 см. на макро кадър. Не виждам какво може да се желае повече

Скейлинга е добре, просто трябва да е 4к, защото наистина при мен 2560х1440п 27 инча се вижда лошо пикселовано.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И на 1440п няма проблем 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Може ли вече да си вдигнеш скейлинга под мак?
Евала, влезли са в 21ви век най после.
Щото 2019та не можеше, и когато си закачах 4к монитора за 2 бона, на мака за 6 бона и ми трябваше лупа. И когато не намерих скейлинг из менютата и потърсих в гугъл се оказа, че решението е...да си намалиш резолюцията.
Никога не съм им бил фен, ама тогава съм ги псувал с дни и ако аз плащам не бих им дал и 2 стотинки на тия. Като е служебно поне се успокоявам, че не съм се минал аз 

steeN написа:И на 1440п няма проблем
При мен има и е бая грозно, ама се свиква, просто гледам по-отдалеч
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
b_u_b_o написа:Може ли вече да си вдигнеш скейлинга под мак?Евала, влезли са в 21ви век най после.
Щото 2019та не можеше, и когато си закачах 4к монитора за 2 бона, на мака за 6 бона и ми трябваше лупа. И когато не намерих скейлинг из менютата и потърсих в гугъл се оказа, че решението е...да си намалиш резолюцията.
Никога не съм им бил фен, ама тогава съм ги псувал с дни и ако аз плащам не бих им дал и 2 стотинки на тия. Като е служебно поне се успокоявам, че не съм се минал аз
Само да добавя, че това 4K LG е от преди 2019-та и винаги се е ползвало с макбуци - 13-ка, 13-ка с Touch Bar, 16-ка с интел, 16-ка с М1 и винаги е скейлвало ОК на него

Re: iOS тема
Spunky написа:zAcK написа:Второ, чаках най-вече заради това - https://lux.camera/iphone-14-pro-camera-review-a-small-step-a-huge-leap/
Начи... уау. Не бях гледал ревюта, мислех да пропусна тая реколта, но уау. Поръчах.
Да бях изгледал поне едно ревю деева да се... В щатско, махнаха физическите сим карти от 14ките и аз забравих. Връщам го обратно на майка му, а и потресаващо грозно стърчат тия камери.
Как стои в БГ ситуацията с eSIM, А1 предлагат ли?